Már csak öt forduló van hátra, egyre több helyen számolgatnak, hogy mi lesz, mi lehet a bajnokság végeredménye. Nézzük most a feljutóhelyeket, mert itt már kezd kitisztulni a kép, kevesebb a feljutásra esélyes, mint ahányan még a kieséstől veszélyeztetve érezhetik magukat.

Öt fordulóval (15 megszerezhető ponttal) a vége előtt a Vasas feljutására már nagyobb összegekben merne fogadni mindenki. A Siófokot ‘nem veszélyezteti’ a feljutás, mivel nem is kértek licencet a magasabb osztályba, már az is megsüvegelendő ahogy itt szerepeltek/szerepelnek. A licenckérelmek beadásakor a Haladás még sokkal előkelőbb helyen állt, akkor még reménykedhetett abban, hogy osztályt válthat felfelé, de mára kiderült, hogy ez szinte reménytelen számukra ebben a bajnoki évben.

Marad hát a KTE, DVTK és a Szeged. A Vukmir-féle edzőváltás két fordulóval ezelőtt egyedül a kecskeméti csapatnak tett jót, mert ők azóta hat pontot szereztek, míg új edzővel, új impulzussal a diósgyőriek csak egyet, a szegediek pont nélkül maradtak. Előadódott az a nem várt eset, hogy a KTE feljutóhelyre kerül.

A DVTK természetesen fel akar jutni, ezt nem titkolták sosem, a KTE-nek pedig a szép őszi és tavaszi szereplése miatt egyértelmű, hogy NB1-es licencet kellett kérnie. Mindkét csapat megkapta a licencet, ami nálunk azért is remek, mert 2015-ben ugye ezen bukott meg élvonalbeli pályafutásunk folytatásának lehetősége. A szegediekről nem tudjuk melyik osztályba kértek licencet, mert első körben nem fogadták el kérelmüket.

A sportszerető társadalom ‘szemét nagyon bántja’ /és akkor még nagyon finoman fogalmaztunk/, ahogy a DVTK vezetése pénzzel mindent el akar intézni, mindent meg akar venni. A téli átigazoláskor kivásárolták egyik fő riválisuk védelmének oszlopát (Belényesit, akit azóta is jobbára csak padoztatnak), majd hét fordulóval a bajnokság vége előtt “megveszik kilóra” a másik fő rivális edzőjét! Akinek pénze van mindent megtehet??? A váltás ellenére nem hozott új lendületet a diósgyőriek játékába az edzőváltás, a szegedeiket viszont jól összezavarta, így lett haszonélvezője a váltásnak a kecskeméti csapat.

Mi várható a végére?  Egy hét múlva sokkal közelebb kerülünk a válaszhoz.
Ha a lendületet veszett szegediek kikapnak Széktón, és a DVTK nem tud nyerni a Szentlőrinc ellen akkor nyílik az olló és a KTE második helye egyre biztosabbnak látszik. Ez azért lenne, mert az utolsó négy meccsen a diósgyőriek csupa olyan csapat ellen meccselnek, aki az életükért, a bentmaradásért küzdenek, míg a kecsekmétiekre csak egy ilyen ellenfél vár Dorogon, az utolsó három ellenfelünk már elérte amit el akart érni ebben az évben, azok nyerhető meccsek lehetnek.

Hajrá lilák, hajrá KTE!