NB2-es TIPPMIX ≻ 33. forduló

Folytatjuk, illetve be is fejezzünk a Lila Ködöt indítók tipp-posztírói sorozatát. A sorban végül, -de nem utolsó sorban- CaNcOe következik, aki a látva a többi csapat hasonló blogindítását laszlourral közösen 2010 elején elstartoltatta a Lila Ködöt, ami azóta se oszlik el.

Nézzük CaNcOe -aki pár fordulóval ezelőtt már próbaképpen tippelt, több, mint 13 pontot ért el- hogyan látja a következő forduló meccseinek esélyeit:

Kedves fiúk, lányok, hölgyek, urak, tippelők és ti, akik annyira unatkoztok, hogy ezt olvassátok! Fájóan régen írtam már a Lila Ködre (pedig a „mikutyánkkölyke” volna), így ez az alkalom egyfajta hazatérésnek felel meg. Azonban azok, akik elolvassák ezt a bejegyzést, többnyire nem arra kíváncsiak, hogy mit érzek (van kivétel: köszönöm a páromnak!), így forduljunk is a témánkra. Tovább robog a bajnokság, ezúttal a harmincharmadik fordulóval.

Budafok – ETO —- D
A XXII. kerületben már-már el lehet hinni, hogy a zuhanó vonaton is van fék és nem kötelező két év alatt két osztálytól is búcsúzni. Mindez köszönhető annak, hogy március közepén olyan eksztázisba estek, mint a kiskamasz, amikor először lát pornót és gyorsan nyertek négy mérkőzést sorozatban. Az éppen csak épülgető sorozatot a hétvégén egy Budaörs elleni vereség zárta le. Ezzel szemben az ETO úgy hullámzik, mint a Balaton és a sormintája alapján most éppen pontszerzésnek kellene következnie. Már amennyiben Győrben legalább ennyi kiszámíthatóságról lehetne beszélni. A zöld-fehérek már az új tulajdonosi kör pénzszórását várják és túl akarnak lenni a bajnokságon, a Budafok pedig igyekszik kapaszkodni abba, amibe lehet. Ezúttal egy döntetlennel.

Békéscsaba – Szolnok —- H
Megállapíthatjuk, hogy ez már a bajnokság hajrája, van még 18 begyűjthető pont, amiből Szolnokon minél többet kellene einstandolni, ehhez azonban szükséges volna visszahozni a szezon eleji formát, amikor is a csapat képes volt egy mérkőzésnél hosszabb ideig koncentrálni. A Csabával egy kecskeméti kijózanító pofon tudatosította, hogy a hiába Lukács Raymond Siófok ellen kiszakadt ketchupos köcsöge , továbbra is a kiesés ellen kell pedálozni. A Szolnok erre éppen megfelelő ellenfél.

Budaörs – Soroksár —- V
Soroksáron 2022-ben kitárult a mennyek országa, az idei tizenkét meccsükből csak kettőt veszítettek el, amivel mostanra már biztonságban is érezhetik magukat Lipcseiék. Budaörsön ugyanezzel már nem büszkélkedhetnek el. Igencsak forró a lábuk alatt a talaj és bár a Budafok elleni győzelemmel egy pillanatra feljöttek a víz alól levegőért, a Soroksár mégis kövér kisfiúként ül majd a fuldokló nyakába.

Dorog – Vasas —- V
Dorogon szurkolónak lenni mostanában olyan, mint villával levest enni egy tésztaszűrőből. Az elmúlt tíz forduló legrosszabb formáját mutatja fel Fenyvesi László csapata, amit tetéz, hogy csak az utolsó két helyezett gólkülönbsége rosszabb, mint a piros-feketéké. Ebben a helyzetben érkezik az élet és a sorsolás és „nesze sánta, itt egy púp” felkiáltással a Vasast szállítja Dorogra. Azt a Vasast, amelynél a szezon végére csak sikerül a gyakorlatba is átültetni a liga többi csapatával szembeni anyagi és minőségi különbséget. A Dorog egyetlen szerencséje, hogy még ezzel a vereséggel is vonal felett maradnak, de nem jók a kilátásaik.

III. Kerület – Kecskemét —- V
A teljesen sima víztükörbe dobott kavicsot a Kerület Pintér Attila kinevezésével, akinek lesz dolga a bajnokság hajrájában, mert az óbudaiak mellett kevés szól a bennmaradásért vívott harcban. Az például semmiképp sem, hogy a másfél hónapja veretlen Kecskemétet fogadják, és bár közmondásosan rosszul teljesítünk a kötelezőnek mondott meccseken, nehéz kecskeméti pontvesztésre tippelni. Nem is teszem.

Nyíregyháza – Pécs —- D
Lehet, hogy a háttérben köttetett egy paktum a két csapat közt, hogy párban, összebilincselve kell leélniük az életüket, két tökéletesen egyező eredményekkel rendelkező együttes találkozik ugyanis Balmazújvárosban. A korábban megszerzett pontok alapot adnak arra, hogy nyugodtan lehessen készülni mindkét helyen a következő szezonra, egyikük sem fog kiesni, egyiküknek sem lehetnek már igazán vérmes céljai, egy vereség/pontvesztés nem emelné egyikük pulzusát sem. Csehov drámákat idéző eseménytelenséget várok.

Szeged – Siófok —- D
Vukmir katapultálása tüzeket gyújtott Szegeden és Diósgyőrben is, a Tisza partján egyelőre a tagadás után még a harag fázisában vannak a szakítást követően, és ha lehet hinni az okosoknak, akkor még hátra van az alkudozás és a depresszió az elfogadás előtt. A kérdés, hogy van-e erre idő a szezon vége előtt. A Siófok talán nem a legtökéletesebb ellenfél ebben a helyzetben, hasonlóan jó formában vannak, mint a szegediek, ráadásul a szezon folyamán végig nehezen verhetőek voltak. A Balaton partján a döntetlen-specialisták élnek, akik ebből a tudásukból visznek Szegedre is, így meglepetést szimatolok.

Szentlőrinc – Ajka —- V
Azért jó ez a párosítás, ráadásul éppen Szentlőrincen, mert hagyományosan mindkét csapat így szerepel rosszul. A Szentlőrincet megbénítja a hazai közönség, az Ajkának meg az a Mohácsa, ha ki kell lépnie Ajkáról. Ilyen körülmények között valószínűleg bármelyikük megelégedne az egy ponttal is, én mégis úgy érzem, hogy az Ajka bizonyítja, hogy a gól nem sör, mert egy sör nem sör, de egy gól olyannyira gól, hogy meg is lehet vele nyerni a meccset.

Tiszakécske – Csákvár —- H
Sajnálatos hír a Csákvár szempontjából, hogy éppen akkor kell a Tiszakécskével játszaniuk, amikor azt kellene kitalálniuk, hogy hogyan kapargassák össze a szezonjuk maradékait és építsenek belőle valami elfogadhatót. Nem reménytelen a helyzet a tabella vége kellőképpen szoros ahhoz, hogy akár a Csákvárt is meglephesse a bennmaradás, de most valószínűleg ők tudnak legkevésbé őszintén gratulálni a Tiszakécske hatalmas feltámadásához. A kécskeiek elképesztő sorozatban vannak, tavasszal csak két meccset vesztettek és az elmúlt nyolc mérkőzésükön nem kaptak ki. A csákváriak esetében csúszik egy hetet a felkapaszkodás megkezdése.

Haladás – Diósgyőr —- V
Vukmir érkezése egyelőre csak arra volt jó, hogy a Szegednek rosszabb legyen (rossz nyelvek szerint nem is volt ennél több a cél) és bár már ez is hajthat hasznot a DVTK-nak, azért ennél biztosan többre vágynak a szurkolók. Kezdésnek például annak is örülnének, hogy a feljutás kivívása érdekében indított expedícióik ne csak egy meccsig tartsanak, amelyeket azon melegében le is zár egy botlás. A perui Nazca-vonalakéhoz mérhető rejtély, hogy a Haladás fúrótornyokat megszégyenítő tavaszi földbeállása után hogy lehet még mindig a hatodik helyen. És ez az impozáns forma adhatja meg az esélyt a Diósgyőrnek arra, hogy megtartsa a második helyet. A Haladás elmúlt négy meccsén csak egy gól született, most is elég lesz ennyi.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A tippeléstől nem kell megijedni, ez csak egy játék, amitől még érdekesebb lehet a hétvégi forduló. Kimásoljuk egérhúzással az írás végén a párosítást (kijelölés az elejétől a végéig, miközben a bal egérgombot nyomjuk; majd jobbal belelövünk a kijelölésbe és ‘Másolás’) , jobb klikk alul a hozzászólásmezőbe és ‘Beillesztés’, a sorok végeire klikkelünk és beírjuk a tippeket, de kimásolás-beillesztés helyett az is elég, ha az adott meccs-sorrendben a tippelt meccs-kimeneteleket H (hazai győzelem) D (döntetlen) V (vendég győzelem) , csak a nagy kezdőbetűt kell a párosítás mögé írni. Játszhatunk saját nevünkben, de játszhatunk becenévvel (nicknévvel) is. Megadunk egy ímélcímet (ami nem lesz látható!) és a nevet. Ez a név máskor is ugyanaz legyen, mert csak így lehet eredményeidet majd összesíteni, így tudsz az összesített versenyben is részt venni. Ha elrontod, kihagysz valamit mindaddig új hozzászólásban is módosíthatod, míg az adott meccs el nem kezdődik.

A játékban bárki részt vehet, aki a forduló első meccsének kezdetéig leadja tippjét. Ha eltalálod a meccs győztesét, döntetlen esetén Te is ikszre vetted, akkor annyi pontot kapsz amennyi az adott csapat, vagy a D alatt szerepel. A pontokat összeadjuk, ebből kialakul a heti sorrend. Az a tippelő, aki a fordulók legalább felében velünk játszott részt vesz az összesített versenyben is, és összesített helyezési sorszámot kap. Az összes lejátszott forduló tippjeiből átlagot számítunk, ebből összesített sorrendet kapunk, aminek értéke az értékelési táblázat jobb szélén lesz, az összesített sorrend sorszáma pedig a bal szélén, de csak azoknál, akik törzstippelők, tehát tippeltek a fordulók legalább felében.

Érdemes lesz szorgalmasan tippelgetni, mert a tippjáték év végi összesített versenyének győztese a játékosok által aláírt mezt kap jutalmul a klubtól, a második helyezett a Peller és Társa Gépihímző BT.-től egyedi hímzett KTE logós baseballsapkát. (Holtverseny esetén jobb heti legtöbb, második legtöbb, … pontérték rangsorol majd.)

Igyekszünk az adatgyűjtéssel, az eredmények feldolgozásával, és ha rajtunk múlik a heti tippjáték végeredménye a forduló utolsó meccsének vége után két percen belül a poszt végére felkerül.

Következő forduló tipp-posztját hétvégi forduló esetén csütörtök kora délután keressétek ezen az oldalon, a szerdai fordulók tipp-posztját hétfő délig igyekszünk megosztani veletek.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tippelési segítségként a tabella, a csapatok formamutatói,
a kép jobb szélén a következő forduló párosításai és az elérhető odds-ok:


Tɪᴘᴘᴇʟᴇ́sɪ ʜᴀᴛᴀ́ʀɪᴅᴏ̋:  szombat 17:00

Dupla vagy semmi, tripla vagy semmi.
Ha kockáztatással többet akarsz nyerni a tippjátékban, akkor 3, vagy 5 meccsnél a tippirány betűjele után + jelet tegyél amelyiknél nagyon biztos vagy a végeredményben. Ha mindhárom meccsen bejön a tipped, akkor azoknál dupla pontszám a jutalom, ha ötöt tippelsz kötésben és mindet eltalálod, akkor a jelzett pontok háromszorosát kapod azoknál a meccseknél. Ha a kötésből akár csak egy meccs nem jön be, akkor a kötésben lévő meccsek mindegyikére nulla pont jár. Ha nem 3, vagy 5 meccset jelölsz azt úgy tekintjük, mintha egyet se jelöltél volna meg.

A tippeket ebben a meccs-sorrendben kérjük:
Budafok – Győr
Nyíregyháza – Pécs
Békéscsaba – Szolnok
III.ker. TVE – Kecskemét
Szeged – Siófok
Dorog – Vasas
Tiszakécske – Csákvár
Szentlőrinc – Ajka
Budaörs – Soroksár
Szombathely – DVTK

_______________________
A tippjáték végeredménye:


Az összesített verseny állása:

34 hozzászólás “NB2-es TIPPMIX ≻ 33. forduló” bejegyzéshez

  1. Budafok – Győr V
    Nyíregyháza – Pécs H
    Békéscsaba – Szolnok H
    III.ker. TVE – Kecskemét V
    Szeged – Siófok V
    Dorog – Vasas V
    Tiszakécske – Csákvár H
    Szentlőrinc – Ajka D
    Budaörs – Soroksár V
    Szombathely – DVTK V

  2. Budafok – Győr H
    Nyíregyháza – Pécs H
    Békéscsaba – Szolnok H
    III.ker. TVE – Kecskemét V
    Szeged – Siófok H
    Dorog – Vasas V
    Tiszakécske – Csákvár H
    Szentlőrinc – Ajka H
    Budaörs – Soroksár V
    Szombathely – DVTK V

  3. Budafok – Győr Budafok – Győr H
    Nyíregyháza – Pécs H
    Békéscsaba – Szolnok D
    III.ker. TVE – Kecskemét V
    Szeged – Siófok H
    Dorog – Vasas V
    Tiszakécske – Csákvár H
    Szentlőrinc – Ajka H
    Budaörs – Soroksár V
    Szombathely – DVTK V

  4. Budafok- Győr H
    Nyiregyháza- Pécs H
    Békéscsaba- Szolnok H
    III.ker.TVE- Kecskemét V
    Szeged- Siofok V
    Dorog- Vasas H
    Tiszakécske- Csákvár D
    Szentlőrinc- Ajka H
    Budaörs- Soroksár V
    Szombathely- DVTK D

  5. Budafok – Győr H
    Nyíregyháza – Pécs D
    Békéscsaba – Szolnok H
    III.ker. TVE – Kecskemét V
    Szeged – Siófok D
    Dorog – Vasas V
    Tiszakécske – Csákvár V
    Szentlőrinc – Ajka D
    Budaörs – Soroksár D
    Szombathely – DVTK H

  6. Budafok – Győr V
    Nyíregyháza – Pécs D
    Békéscsaba – Szolnok H
    III.ker. TVE – Kecskemét V
    Szeged – Siófok H
    Dorog – Vasas V
    Tiszakécske – Csákvár H
    Szentlőrinc – Ajka H
    Budaörs – Soroksár V
    Szombathely – DVTK V

  7. Budafok – Győr V
    Nyíregyháza – Pécs H
    Békéscsaba – Szolnok H
    III.ker. TVE – Kecskemét D
    Szeged – Siófok V
    Dorog – Vasas V
    Tiszakécske – Csákvár H
    Szentlőrinc – Ajka D
    Budaörs – Soroksár V
    Szombathely – DVTK V

  8. Budafok – Győr D
    Nyíregyháza – Pécs D
    Békéscsaba – Szolnok H
    III.ker. TVE – Kecskemét V
    Szeged – Siófok H
    Dorog – Vasas V
    Tiszakécske – Csákvár H
    Szentlőrinc – Ajka D
    Budaörs – Soroksár D
    Szombathely – DVTK V

  9. Budafok – Győr D
    Nyíregyháza – Pécs D
    Békéscsaba – Szolnok H
    III.ker. TVE – Kecskemét V
    Szeged – Siófok H
    Dorog – Vasas V
    Tiszakécske – Csákvár H
    Szentlőrinc – Ajka D
    Budaörs – Soroksár H
    Szombathely – DVTK V

  10. Budafok – Győr V
    Nyíregyháza – Pécs H
    Békéscsaba – Szolnok V
    III.ker. TVE – Kecskemét V
    Szeged – Siófok D
    Dorog – Vasas V
    Tiszakécske – Csákvár H
    Szentlőrinc – Ajka D
    Budaörs – Soroksár V
    Szombathely – DVTK H

  11. Budafok – Győr H
    Nyíregyháza – Pécs V
    Békéscsaba – Szolnok D
    III.ker. TVE – Kecskemét V
    Szeged – Siófok D
    Dorog – Vasas V
    Tiszakécske – Csákvár H
    Szentlőrinc – Ajka D
    Budaörs – Soroksár D
    Szombathely – DVTK D

  12. Budafok – Győr H
    Nyíregyháza – Pécs V
    Békéscsaba – Szolnok H
    III.ker. TVE – Kecskemét V
    Szeged – Siófok H
    Dorog – Vasas V
    Tiszakécske – Csákvár H
    Szentlőrinc – Ajka H
    Budaörs – Soroksár H
    Szombathely – DVTK V

  13. Budafok – Győr D
    Nyíregyháza – Pécs D
    Békéscsaba – Szolnok H
    III.ker. TVE – Kecskemét V
    Szeged – Siófok H
    Dorog – Vasas V
    Tiszakécske – Csákvár H
    Szentlőrinc – Ajka D
    Budaörs – Soroksár V
    Szombathely – DVTK V

  14. Budafok-Győr H
    Nyiregyháza-Pécs D
    Békéscsaba-Szolnok H
    III.ker.TVE- Kecskemét V
    Szeged- Siófok H
    Dorog-Vasas V
    Tiszakécske-Csákvár V
    Szentlőrinc-Ajka D
    Budaőrs-Soroksár H
    Szombathely-Diósgyőr D

  15. Budafok – Győr V
    Nyíregyháza – Pécs D
    Békéscsaba – Szolnok H
    III.ker. TVE – Kecskemét V
    Szeged – Siófok H
    Dorog – Vasas V
    Tiszakécske – Csákvár H
    Szentlőrinc – Ajka D
    Budaörs – Soroksár H
    Szombathely – DVTK D

  16. Budafok – Győr V
    Nyíregyháza – Pécs D
    Békéscsaba – Szolnok H
    III.ker. TVE – Kecskemét V
    Szeged – Siófok H
    Dorog – Vasas V
    Tiszakécske – Csákvár H
    Szentlőrinc – Ajka H
    Budaörs – Soroksár V
    Szombathely – DVTK H

  17. Budafok – Győr H
    Nyíregyháza – Pécs H
    Békéscsaba – Szolnok D
    III.ker. TVE – Kecskemét V
    Szeged – Siófok H
    Dorog – Vasas V
    Tiszakécske – Csákvár H
    Szentlőrinc – Ajka V
    Budaörs – Soroksár D
    Szombathely – DVTK V

  18. Budafok – Győr H
    Nyíregyháza – Pécs D
    Békéscsaba – Szolnok H+
    III.ker. TVE – Kecskemét V
    Szeged – Siófok H
    Dorog – Vasas V+
    Tiszakécske – Csákvár H
    Szentlőrinc – Ajka D
    Budaörs – Soroksár D
    Szombathely – DVTK V+

  19. Budafok – Győr D
    Nyíregyháza – Pécs H
    Békéscsaba – Szolnok H
    III.ker. TVE – Kecskemét V
    Szeged – Siófok H
    Dorog – Vasas V
    Tiszakécske – Csákvár D
    Szentlőrinc – Ajka H
    Budaörs – Soroksár D
    Szombathely – DVTK H

  20. Budafok – Győr D
    Nyíregyháza – Pécs H
    Békéscsaba – Szolnok D
    III.ker. TVE – Kecskemét V
    Szeged – Siófok V
    Dorog – Vasas H
    Tiszakécske – Csákvár D
    Szentlőrinc – Ajka V
    Budaörs – Soroksár H
    Szombathely – DVTK H

  21. Budafok – Győr H
    Nyíregyháza – Pécs V
    Békéscsaba – Szolnok H
    III.ker. TVE – Kecskemét H
    Szeged – Siófok H
    Dorog – Vasas V
    Tiszakécske – Csákvár H
    Szentlőrinc – Ajka D
    Budaörs – Soroksár V
    Szombathely – DVTK H

  22. Budafok – Győr D
    Nyíregyháza – Pécs H
    Békéscsaba – Szolnok H
    III.ker. TVE – Kecskemét V
    Szeged – Siófok H
    Dorog – Vasas H
    Tiszakécske – Csákvár H
    Szentlőrinc – Ajka V
    Budaörs – Soroksár H
    Szombathely – DVTK D

  23. Budafok – Győr D
    Nyíregyháza – Pécs D
    Békéscsaba – Szolnok H
    III.ker. TVE – Kecskemét V
    Szeged – Siófok D
    Dorog – Vasas V
    Tiszakécske – Csákvár V
    Szentlőrinc – Ajka V
    Budaörs – Soroksár V
    Szombathely – DVTK V

  24. Budafok – Győr: V
    Nyíregyháza – Pécs: H
    Békéscsaba – Szolnok: H
    III.ker. TVE – Kecskemét: V
    Szeged – Siófok: H
    Dorog – Vasas: V
    Tiszakécske – Csákvár: H
    Szentlőrinc – Ajka: H
    Budaörs – Soroksár: D
    Szombathely – DVTK: V

  25. Budafok – Győr H
    Nyíregyháza – Pécs D
    Békéscsaba – Szolnok H
    III.ker TVE – Kecskemét V
    Szeged – Siófok D
    Dorog – Vasas V
    Tiszakécske – Csákvár H
    Szentlőrinc – Ajka V
    Budaörs – Soroksár V
    Szombathely – DVTK D

  26. Budafok – Győr V
    Nyíregyháza – Pécs H
    Békéscsaba – Szolnok H
    III.ker. TVE – Kecskemét V
    Szeged – Siófok H
    Dorog – Vasas V
    Tiszakécske – Csákvár V
    Szentlőrinc – Ajka V
    Budaörs – Soroksár V
    Szombathely – DVTK V

  27. Budafok – Győr H
    Nyíregyháza – Pécs D
    Békéscsaba – Szolnok H
    III.ker. TVE – Kecskemét V
    Szeged – Siófok H
    Dorog – Vasas V
    Tiszakécske – Csákvár D
    Szentlőrinc – Ajka D
    Budaörs – Soroksár H
    Szombathely – DVTK V

  28. Budafok – Győr V
    Nyíregyháza – Pécs D
    Békéscsaba – Szolnok H +
    III.ker. TVE – Kecskemét V
    Szeged – Siófok D
    Dorog – Vasas V +
    Tiszakécske – Csákvár D
    Szentlőrinc – Ajka V
    Budaörs – Soroksár V
    Szombathely – DVTK V +

  29. Budafok – Győr H
    Nyíregyháza – Pécs D
    Békéscsaba – Szolnok H +
    III.ker. TVE – Kecskemét V +
    Szeged – Siófok H
    Dorog – Vasas V +
    Tiszakécske – Csákvár V
    Szentlőrinc – Ajka V
    Budaörs – Soroksár V
    Szombathely – DVTK D

  30. Budafok – Győr H
    Nyíregyháza – Pécs H
    Békéscsaba – Szolnok H
    III.ker. TVE – Kecskemét V
    Szeged – Siófok H
    Dorog – Vasas V
    Tiszakécske – Csákvár H
    Szentlőrinc – Ajka H
    Budaörs – Soroksár H
    Szombathely – DVTK V

  31. Budafok – Győr V
    Nyíregyháza – Pécs H
    Békéscsaba – Szolnok D
    III.ker. TVE – Kecskemét V
    Szeged – Siófok H
    Dorog – Vasas V
    Tiszakécske – Csákvár D
    Szentlőrinc – Ajka V
    Budaörs – Soroksár V
    Szombathely – DVTK V

  32. Budafok – Győr V
    Nyíregyháza – Pécs D
    Békéscsaba – Szolnok H +
    III.ker. TVE – Kecskemét V +
    Szeged – Siófok H
    Dorog – Vasas V +
    Tiszakécske – Csákvár H
    Szentlőrinc – Ajka V
    Budaörs – Soroksár V
    Szombathely – DVTK D

  33. Budafok -Eto (mar vege, nem tippelek)
    Nyiregy-Pecs H
    Csaba -Szolnok H
    3ker-Kte V
    Szeged-Siofok H
    Dorog-Vasas V
    Kecske-Csakvar H
    Lorinc -Ajka D
    Budaors-Soroksar D
    Halu-DVTK V

  34. Budafok – Győr H
    Nyíregyháza – Pécs D
    Békéscsaba – Szolnok H +
    III.ker. TVE – Kecskemét V
    Szeged – Siófok H
    Dorog – Vasas V +
    Tiszakécske – Csákvár H +
    Szentlőrinc – Ajka D
    Budaörs – Soroksár D
    Szombathely – DVTK D

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.