Azért szeretjük a sportot, mert egyenlő feltételekkel küzdenek meg az ellenfelek.

Pontosabban ezért szerettük!

Régen valóban nem a pénz számított, hanem ugyanolyan eszközök igénybevételével, azonos feltételekkel kellett részt vennie mindenkinek a versenyben. Ma már nem erről van szó, már pénzért minden megvehető. Valóban minden?

Stadion-project
30-35 települést támogattak több milliárddal, felépültek a szükségesnél kétszer-háromszor nagyobb befogadóképességű stadionok legtöbb helyen, miközben néhány település kimaradt ebből a lehetőségből. Ez korrekt?? Központi erőforrásból kialakítottak egy infrastrukturális szintet sok helyen, ez lett az alap, ez lett kötelező mindenkinek. Van aki megkapta, más meg spóroljon rá 1-2 (vagy több) milliárdot? Egyenlő feltételek? 7 évvel ezelőtt kikerült a kedvezményezettek köréből a Nyíregyháza, a Pécs és Kecskemét. Nyíregyházán hat évvel később, az előző nyáron elindult a beruházás; Pécsen előző nyáron ígéretet kaptak, amit az év végén visszavontak; Kecskemét még ígéretet se kapott …

Csapatok ‘üzemeltetése’
Az élvonalbeli csapatok kb. éves szinten egy milliárd forinttal többől gazdálkodnak, mint a másodosztályúak. Előfinanszírozás van, tehát csak az tud ott megkapaszkodni, akinek van erre elegendő pénze, amit ha jól fektet be, jól forgat, ügyesen dolgozik több-kevesebb eredményt érhet el az év végére. Ez is a pénzről szó, mint ahogy a másodosztály egy-két csapatánál is, ahol szinte mindent és bármit megvehetnek sok más csapattal ellentétben.

~~~

Nosztalgiázzunk kicsit…
Hét NB1-es évünk éves költségvetése szerényebb lehetett a mostaninál. Nagyobb ismertséggel rendelkező játékosok sosem voltak nálunk, talán csak Tököli, mert Lencse és Gyurcsó ismertségük előtt került hozzánk kölcsönbe, itt tűntek ki. Sztár-allűröktől mentes átlagos játékosokból több edzőnek is sikerült szerethető, erőn felül teljesítő jó kis csapatot kovácsolni, gondoljunk csak vissza például Szivics, Horváth Feri vagy Bekő Balázs munkájára. Ennek a három edzőnek pályafutása később Diósgyőrbe vezetett, de ott jóval nagyobb költségvetésből, magasabbra értékelt játékosokkal nem tudták elérni azt, amit nálunk sikerült. Vagyis nem a pénz az, ami csapatot, csapategységet, játékot, produktumot teremt! A pénz csak egy eszköz, amit lehet jól, és rosszul felhasználni, de egy szerethető, jó kis csapat kialakításának nem az az elsődleges eszköze. Erre példa korábbi és a mostani KTE.

Örüljünk annak, hogy van egy jó kis csapatunk, mert ez nagyobb érték, mint a pénz.

Hajrá KTE, csak így tovább!