Így alakult át játékoskeretünk

Lássuk hogyan alakult át játékoskeretünk, korábbi játékosaink hol találtak maguknak csapatot és nézzük meg a többi NB2-es csapat keretének változását.

⚽️

Csapatunknál nagy játékosmozgás volt a nyáron. Az elmúlt években a keret fele cserélődött ki ilyenkor, most kétharmada. Mivel előre lehetett látni, hogy tavaszi keretünkből sokan nem felelnek meg a magasabb osztályban, ezért már hónapokkal korábban megkezdődött az igazolható játékosok keresése. Június végére az új igazolások nagy részével a szerződéskötés megtörtént, júliusra csak a ‘finomhangolás’ maradt.
A játékosok nevei előtt megtalálhatók a mezszámok, amikkel beazonosíthatók lesznek majd a meccseken.
Nyomtatóbarát mezszám-név-poszt lista letölthető és/vagy nyomtatható innen.

Minden kerettag 30 évnél fiatalabb, négyen a húszat se érik el. A csapat átlagéletkora 24 év. A játékosok átlagmagassága 185-186 cm, tehát elég magasak leszünk. Ketten csak két centiméterrel maradnak csak el a 2 méteres határtól, és csak 2-3 játékos magassága nem éri el a 180 centimétert. Viccesen mondhatnánk azt, hogy védekezéshez nem kell ‘betolni a buszt a kapu elé’, mert bőven elég az, ha a négy 190 centinél magasabb védőnk játszik majd egyszerre. 🙂

A fenti képről látható, hogy egy játékossal érkezett több, mint ahányan távoztak, és mivel két fiatalunk visszatért az SZVSE csapatától, ahol kölcsönben voltak, most 3 fővel bővebb keretünk, mint volt május végén. Úgy tűnik a keret kialakításával végzett a klub, bár az átigazolási szezon augusztus végéig tart, és addig lehet, hogy érkezik még valaki, de ennek nem nagy a valószínűsége.
Jó lenne azt írni, hogy mindenki egészséges és bevethető, de sajnos ez nincs így. Bodor Zoli a Makó elleni felkészülési meccsen olyan sérülést szenvedett, hogy rá ebben a naptári évben már valószínűleg nem számíthatunk, és sajnos Kis Balázs se hadra fogható, de nála biztató legalább az, hogy már edzésbe állt.
A felkészülés során történtek apróbb sérülések (Belényesi, Tóth Barna) de ezek a sérülések várhatóan nem fogják befolyásolni azt, hogy a bajnoki rajton már bevethetők lehessenek.

A csapattól nyáron távozók többsége csapatot talált már magának: ketten a másodosztályban, ketten a megyei bajnokságban, a többiek maradtak a harmadik vonalban. Hárman még csapat nélkül vannak, de az augusztus 31-ig tartó átigazolási időszakban biztos találnak maguknak csapatot.


Nem csak nálunk, de a másodosztályban több csapatnál előfordult, hogy a keret több, mint fele kicserélődött. Több helyen történt edzőcsere is, így az előző évben elért/megszerzett tabellapozíció nem jelenti azt, hogy a következő bajnokságban is oda várhatók a csapatok. „Mindenki tiszta lappal indul”, „a labda kerek” és hasonló bölcsességek helyett akit érdekel ide klikkelve megnézheti a másodosztály átigazolási körképét.


Hétfőn olvashattok majd arról, hogy pár nap, és folytatódik a tippverseny, ami meglepetéssel várja majd az érdeklődőket, de erről majd akkor.