A bor és a foci

Habár sokan a sörrel kapcsolják össze a focit, mivel ez a leggyakoribb ‘üdítőital’ a meccseken, de sokkal több kapcsolat és összefüggés van a bor és a foci között.

Ha lentebb görgetsz meglátod mire gondolok …

d

Kedvenc borászatom tulajdonosától megkérdeztem egyszer miért van az, hogy a szomszédos parcellából szüretelt termésből a másik borászat terméke közel sem olyan ízletes mint az övék. Megtudtam, hogy a bor minősége két fő dolog függvénye:
az adott év szőlőtermése és a borász tudása, hogy adott termésből mit tud kihozni. Természetesen az igazi jó bornál az idő is tényező, de a két legfontosabb az alapanyag és a borász.

A focinál is így van. Van az ‘alapanyag’, amit a szakmai stáb a lehetőségek figyelembevétel összeállít, ‘leszüretel’, és van egy ‘borász’, aki ebből a termésből igyekszik kihozni a legjobb eredményt. Mostani ‘borászunk’ a korábban már dolgozott eredményesen ‘borászatunknál’. Reméljük most is sikerül neki egy jó évjáratot, egy jó csapatot kialakítani.

Idő …
A jó borhoz a szőlőn és a borászon kívül idő is kell.
A focihoz is kell idő. Kell idő, hogy összeérjenek, összeszokjanak a játékosok, hiszen a csapat kétharmad része új, ők csak pár hete készülnek együtt, ezóta szokják egymást és a kecskeméti légkört. A feladat nagy. A magasabb osztály magasabb elvárás elé állítja a fiúkat, nehezebb/keményebb ellenfelek ellen kell majd helytállni, mint tavasszal.

Az igazi bor összeéréséhez, az ízharmóniák kialakulásához évek, évtizedek szükségesek.
Nekünk a fociban ennyi időnk nincs. Az első tíz fordulóban meccselünk a két élvonalból kiesett csapattal, és hat olyannal akik az első tízben végeztek az előző évben. Csak a Siófok és a Csákvár az a két csapat az ősz első feléből, akik a tabella második részében fejezték be a legutóbbi pontvadászatot.
Nem lesz könnyű indulás. Biztassuk, bátorítsuk a csapatot, ha nem is jönnek az eredmények a pontok, mert a fiúk mindent megtesznek majd azért, hogy összeálljon egy szerethető csapat, akik miatt újra egyre többen jönnek ki a Széktóiba! „Mert kell egy csapat …”


Holnap megnézzük hogyan alakult ki keretünk, távozóink hol találtak maguknak másik csapatot, és megnézzük a többi NB2-es ‘borászat”, honnan szüretelt, honnan szerezte be az idei termékhez szükséges alapanyagot.