Beszámoló a tegnapi egymás elleni játékról …

Három héttel a bajnokság vége és négy héttel az első hazai felkészülési meccs előtt nyilvános edzés után egymás elleni játékban volt lehetőségünk megnézni az új igazolásokat, látni az új csapat alakulásának első lépéseit.

Fél 10-re a Műkertvárosi Sportcentrumba meghirdetett kezdésre kicsit megkésve, de összefüggő autó-konvojban érkeztek a játékosok. Első ránézésre azt hihettük, hogy a kosárlabdacsapat érkezett meg, mert meglepően „megnőtt” a csapat, majdnem mindenki 190 centiméter fölöttinek látszott. Rövid bemelegítés után a húsz fős játékoskeret két csapatra oszlott. A Szegedről visszaérkező akadémistákkal kiegészülve még nem lettünk volna meg húszan, de Fakas Pista beállt így két teljes csapat vághatott neki a a kétszer 25 perces összecsapásnak. Látszódott még az edzés-, és az összeszokottság hiánya, de az azért látható volt, hogy ebből a keretből lesz valami. Lehet egy jó kis csapat, bárki ellen pontszerzés reményében léphetnek majd pályára. A két új kapussal és a védelembe történő igazolásokkal az ellenfél támadásai visszaverhetők lesznek, a két új középpályás-igazolásunk a támadásépítést segíti majd és elől se lesznek gondok, hiszen biztos jön még előre is erősítés, és remélhetően a középpályára is jön még 1-2 játékos.
Visszatérve a játékra, az első szakaszban inkább a lilák voltak támadószelleműbbek a zöld megkülönböztető mellényben játszókkal szemben, és egy szöglet utáni fejesgóllal meg is szerezték a vezetést a szünet előtt, ha jól láttam Belényesi volt eredményes. A második etapban kiegyenlítettebb volt a játék, ez eredményben is megmutatkozott, mert ekkor 1-1 gól esett mindkét kapuba (előbb Puskás, majd Lukács szerzett gólt egy-egy jó indításból) így a ‘lilák’ nyertek 2-1-re. Ezt a szokást meg is lehetne őrizni hosszabb távon, ha többel nem is, de egy góllal többet kellene szerezni mindig, mint az ellenfél. 🙂
Apropó Lukács. Új gólfelelősünknek, Lukács Daninak ugyanúgy Luki a beceneve, mint Lukács Józsefnek volt.
A mai napból már az mindenképpen megállapítható volt, hogy nem jártunk rosszul a ‘Luki-cserével’ ! 🙂

Jó kis csapat lesz ez, ne aggódjunk. Kell egy kis idő, mire összeérnek, összecsiszolódnak, de sok örömet fognak ők még szerezni a kecskeméti szurkolóknak.

Hajrá lilák, hajrá KTE. „Mert kell egy csapat!”