Alakul a keret …

Az utolsó bajnoki meccs után két nappal nyilvános lett az új vezetőedző személye.
Ez fontos volt, mert nagy átalakuláson kell átmennie a csapatnak a sikeres másodosztályú szereplés reményében, ehhez viszont nagyon hamar el kellett dönteni kinek a kezébe kerül a csapat szakmai irányítása. Szabó István hozta magával pályaedzőjét is, akivel jól tud együtt dolgozni.

Nézzük hogyan alakult ezután a keret a mai napig :

A távozók:
A csapatnak az a fele távozott amelyik felét a szurkolók többsége egy közvélemény-kutatáson elengedtek volna, vagyis mi ugyanúgy láttuk kit kell elengedni, ahogy a szakmai vezetés. 10 játékos szerződését nem hosszabbította meg a klub. Kettő kivételével (ők Mészáros és Asztalos) a játékosok abban az időszakban érkeztek, amikor Gombos Zsolt volt az edzőnk. Ezek a játékosok segítséget nyújtottak abban, hogy másodosztályba feljuthassunk, de ahhoz már -látva a tavaszt- teljesítményük kevésnek tűnt, hogy a másodosztályban segítségünkre lehessenek.
Ketten saját kérésükre távoztak: Puskás Gábor Békéscsabára, Károly Bálint Pécsre igazolt. Ez a két csapat más, magasabb célokért küzd, mint a KTE, ezért így más kihívást jelent a játékosoknak.
Minden egykori játékosunknak köszönjük amit a KTE-ért tettek és sok sikert kívánunk nekik új csapatukban!

Az érkezőkről:
Gőzerővel elindult a csapatépítés a bajnokság után, mivel lehetett látni, hogy új csapatot kell kialakítani.
Az átigazolási időszak elején elsődlegesen a védelem lett megerősítve: jött két új kapus, és öt olyan védő, akik várhatóan olyan erősítést jelenthetnek a másodosztályban, hogy minden meccsen pontszerzés reményében léphetünk majd pályára. Szegeden kölcsönben játszó akadémistáink is visszaérkeztek, mert egyrészt a fiatal-szabály miatt, másrészt a csapatépítés miatt egyre több fiatalnak jó lenne több játéklehetőséget biztosítani. A védekezés és a fiatalítás sínem van, a támadásépítés van még hátra. Középpályára „hazaérkezett” Marsa Levente, Nagy Krisztián személyében a támadásépítésért felelős játékost igazoltunk, Lukács Dániel feladata a gólszerzés lesz. Szabó István nyilatkozata alapján (ezt lásd lentebb) 20-21 játékossal (plusz 2-3 kapussal) kalkulálnak. Ehhez még hiányzik minimum 3 meghatározó ember, akiknek a támadásépítés és a gólszerzés lesz az elsődleges feladatuk. Az új igazolások háromnegyed része megvan, 3-4 ember hiányzik még. A hiányzók leigazolására, a csapat felkészítésére a bajnoki rajtig van több, mint 6 hetünk. Vegyük figyelembe, hogy a leigazolható játékosok kivárnak, várnak a számukra minden szempontból legmegfelelőbb ajánlatra, így az is lehet, hogy a hiányzó játékosok csak később csatlakoznak a kerethez. Szerintem mi se vagyunk hátrább a csapatépítésben, mint a többi másodosztályú csapat.

Mit várunk, várhatunk a csapattól?

Erről és sok másról Szabó István nyilatkozott a Gong Rádiónak pár nappal ezelőtt.
Aki még nem hallotta ide klikkelve megtalálja az interjút.

A felkészülésről:
A csapat felkészülési programja a képről leolvasható, de aki nem akar júliusig várni a játékosokkal való első találkozásra holnap délelőtt fél tíztől egymás elleni játékon megnézheti a fiúkat a Műkertvárosi Sportcentrumban.