A télapó meghozza nekünk vasárnap az utolsó idei bajnoki fordulót, ezután majdnem három hónapot /egészen pontosan 12 hetet/ kell majd várniuk a csapatoknak (és a szurkolóknak, tippelőknek) a következő bajnoki fordulóra, ami február legvégén lesz.

Ezen a héten Kajtár Szabolcs vállalta magára, hogy pár mondatban megindokolja, melyik meccsen miért azt a tippirányt választotta. Lássuk, hogyan látja ő az esélyeket:
_

FTC II. – Paks II. _ H
Ahhoz, hogy a Fradi dobogón végezzen az őszi forduló végén, ezt a meccset be kellene húzniuk. Esélyesebbnek gondolom a zöld-fehéreket, hazai győzelmet tippelek.

Honvéd II. – Kecskemét _ V
Egyértelműen vendéggyőzelmet várok. A kecskeméti gárda nagyon jó szériában van és úgy gondolom, hogy ez Honvéd ellen is ki fog tartani, illetve ezzel a győzelemmel még stabilabbá válna az őszi első hely.

Vác – Iváncsa _ V
Véleményem szerint itt is vendég győzelem fog születni, bár a Vác az utolsó fordulókban már jobban szerepel az Iváncsát jobb erőkből álló együttesnek tartom.

Hódmezővásárhely – Rákosmente _ D
Alsóházi rangadó két hasonló képességű csapat találkozik, szerintem ezért is osztozkodni fognak a pontokon. Tippem a döntetlen.

Szekszárd – Szegedi VSE _ V
Kiesési rangadó, a Szegednek vendégként mindent el kellene követnie, hogy kicsit feljebb zárkózzon a tabellán a kecskeméti teljesítményükre alapozva erre képesek is lehetnek. Vendéggyőzelmet tippelek.

ESMTK – Dunaújváros _ H
Ezen a mérkőzésen egyértelmű hazai győzelmet várok.

Dabas-Gyón – Dabas _ V
Pikáns összecsapás lesz, de ahogyan a tabellán elfoglalt helyezés is mutatja a vendégcsapatot tartom esélyesebbnek, szerintem ők hagyják majd el a pályát győztesen.

Körösladány – Monor _ D
Nagy küzdelemre tippelek, bár a két csapat között a tabellán viszonylag nagy a különbség mégis úgy gondolom, hogy döntetlenre fog végződni a mérkőzés.

Taksony – Majos _ H
Ezen a mérkőzésen is hazai győzelmet várok. A Majosnak szerintem ahhoz, hogy elkerülje a kiesést a közvetlen riválisokat kellene legyőzni, a Taksony nem az.

Kozármisleny – Újpest II. _ H
Bár a hazai csapat az utolsó fordulók eredményeit nézve nincs jó szériában én most még is arra tippelek, hogy behúzzák ezt a mérkőzést, hazai győzelmet tippelek.


A többi játékostársamnak is jó és eredményes tippelést kívánok.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A tippeléstől nem kell megijedni, ez csak egy játék, amitől még érdekesebb lehet a hétvégi forduló. Kimásoljuk egérhúzással az írás végén a párosítást (kijelölés az elejétől a végéig, miközben a bal egérgombot nyomjuk; majd jobbal belelövünk a kijelölésbe és ‘Másolás’), jobb klikk alul a hozzászólásmezőbe és ‘Beillesztés’, a sorok végeire klikkelünk és beírjuk a tippeket, de kimásolás-beillesztés helyett az is elég, ha az adott meccs-sorrendben a tippelt meccs-kimeneteleket H (hazai győzelem) D (döntetlen) V (vendég győzelem) , csak a nagy kezdőbetűt kell a párosítás mögé írni.
Játszhatunk saját nevünkben, de játszhatunk becenévvel (nicknévvel) is. Megadunk egy ímélcímet (ami nem lesz látható!) és a nevet. Ez a név máskor is ugyanaz legyen, mert csak így lehet eredményeidet majd összesíteni, így tudsz az összesített versenyben is részt venni. Ha elrontod, kihagysz valamit mindaddig új hozzászólásban is módosíthatod, míg az adott meccs el nem kezdődik.
Nyereményt nem ígérünk, csak egy jó játékot igen, és ez sem kevés!

A játékban bárki részt vehet, aki a forduló első meccsének kezdetéig leadja tippjét. Ha eltalálod a meccs győztesét, döntetlen esetén Te is ikszre vetted, akkor annyi pontot kapsz amennyi az adott csapat, vagy az X alatt szerepel. A pontokat összeadjuk, ebből kialakul a heti sorrend. Az a tippelő, aki a fordulók legalább felében velünk játszott részt vesz az összesített versenyben is, és összesített helyezési sorszámot kap. Az összes lejátszott forduló tippjeiből átlagot számítunk, ebből összesített sorrendet kapunk, aminek értéke az értékelési táblázat jobb szélén lesz, az összesített sorrend sorszáma pedig a bal szélén, de csak azoknál, akik törzstippelők, tehát tippeltek a fordulók legalább felében.

Igyekszünk az eredmények feldolgozásával, és ha rajtunk múlik a heti tippjáték végeredménye a forduló utolsó meccsének vége után fél órán belül a tipp-poszt végére felkerül.

Következő forduló tipp-posztját hétvégi forduló esetén csütörtök kora délután keressétek ezen az oldalon, a szerdai fordulók tipp-posztját hétfő délig igyekszünk megosztani veletek.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tippelési segítségként a tabella, és az utolsó 9 forduló formamutatói:


Ebben a fordulóban ezek a pontszámok szerezhetők
a csapatok győzelme esetén, döntetlennél az D alatti értéket kapjátok:Tippelési határidő: vasárnap 11 óra


A tippeket ebben a meccs-sorrendben kérjük:
FTC II. – Paks II.
Honvéd II. – Kecskemét
Vác – Iváncsa
Hódmezővásárhely – Rákosmente
Szekszárd – Szegedi VSE
ESMTK – Dunaújváros
Dabas-Gyón – Dabas
Körösladány – Monor
Taksony – Majos
Kozármisleny – Újpest II.


A heti játék végeredménye: