Négy fordulóval a vége előtt …

Nézzük meg a KTE esélyeit, reményeit, hogy mire számíthat az utolsó fordulókban.


Szokásához híven tavasszal jobban teljesített a csapat.
Míg ősszel a 16 forduló alatt 17 pontot sikerült összegyűjteni, addig eddig tavasszal 10 forduló alatt 14 egységnél tartunk.

Négy nagyon fontos forduló következik.
Két olyan csapat ellen játszunk majd idegenben, akik egy és három hellyel mögöttünk vannak. Egyik nagyon menekül a kiesés ellen (Szekszárd) a másik csapat a Makó pedig ha matematikailag még nem is esett ki, de lélekben már felkészült arra, hogy elhagyja ezt az osztályt. A fentiek miatt egyik csapat se lesz könnyű ellenfél, mert az egyik az életéért küzd, a másik szeretne szépen búcsúzni.
Másik két ellenfelünk közvetlenül előttünk helyezkedik el a tabellán. Igaz a Pécs kicsit most meglépett előttünk (köszönhetően annak, hogy az utóbbi három meccsüket megnyerték), de öt pont csak az előnyük velünk szemben, ami kettőre olvadna, ha két hét múlva a Széktóiban le sikerülne őket győzni. Másik (utolsó fordulós) ellenfelünk a Rákosmente lesz idehaza, akik szépen teljesítetek tavasszal, jelenleg egy ponttal előttünk a tizedik helyen állnak a tabellán.

Érdekes és szomorú, hogy a közvetlen riválisnak tekinthető említett négy csapat ellen ősszel döntetlenre végeztünk. Ezekben a döntetlenekben nem az az igazi probléma, hogy pontot ajándékoztunk nekik, hanem azok a két pontok hiányoznak nagyon, amivel győzelem esetén előrébb lennénk. Rendhagyó módon a 4×1 pont helyett most jobban kiegyeznénk 2×3 ponttal, de az se baj, ha ehhez még jönne +1.


Nézzük táblázatos formában a csapatokra milyen ellenfelek várnak a véghajrában:



Egy gondolat “Négy fordulóval a vége előtt …” bejegyzéshez

  1. Ilyen edzővel véleményem szerint a 13. hely is meglepően pozitív lenne. Játékosok egy részét is sürgősen le kellene cserélni.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.