Jobb lesz a magyar foci az élvonal létszámcsökkentésétől?

forrás: faraz-ronaldo.blogfa.com
forrás: faraz-ronaldo.blogfa.com

NEM!  Kipróbálták már ezt az évezred elején, élt három évet a rendszer, de semmi sem lett jobb. Mitől is lett volna jobb?

Egy valamiben lett csak jobb: nem kellett nagyon színvonal alatti párosítások és nem kellett egymástól osztálykülönbségnyi távolságra lévő csapatok egymás elleni meccseit nézni. Sajnos ez nem minőségjavulás. Újabb pénzforrásokat nyomnak a 12 csapatos élvonalba. Miért?
A magyar játékost preferálja az MLSZ. Eddig is túl voltak fizetve a játékosok! Ha többet kapnak jobban tudnak majd  focizni?

NEM!

HA több pénzt tolnak az élvonalba annak csak annyi értelme lesz, hogy több folyik szét, de minőségi javulás ebből nem várható. Egy esetben jelenthetne ez a plusz minőségi javulást, de csak hosszabb távon: ha ezt az utánpótlásba célszerűen, ésszerűen és következetesen költenék. Sajnos ezek a határozószavak már hosszú ideje ismeretlenek a honi labdarúgásban, de tételezzük fel, hogy felnőne 6-8 év alatt egy „nagy” generáció! Azonnal elmennek külföldre! Ugyanúgy, mint sokan mások külföldön sokkal emberibb, normálisabb viszonyokat találnak, mint itthon.
Egy hét és kezdődik az élvonal. nagyon keserű szájízzel várom. Vagyis nem várom!
A Kisalföldön, Pápa környékén, Baranyában, Nyírségben és itt az Alföld közepén nagyon elvették a kedvünket a focitól. Amíg érintettek voltunk a legmagasabb osztályban szinte minden meccset megnéztem, amit közvetítettek a tévék. Ezután egyet se fogok. Nem érdekel.

Az is vicc, hogy az MLSZ kitalálta, hogy fordulónként a hatból csak két meccset közvetítenek a tévében. A többire majd szerintük így tódulnak a nézők. Ez is egy önámítás. Erről HOFI örökbecsű mondása jut eszembe:

Mindig mondják, hogy nincs néző. Miért?
Foci az van? Miért pont a néző hiányzik nekik?

Furcsa módon például a spanyol bajnokság meccseire hetekkel korábban nem lehet jegyet kapni, pedig minden meccset közvetít a tévé. Előbb foci kell, azután lesz néző. Mint ahogyan volt ez Kecskeméten 2007 őszén. Én akkor lettem ‘függő’, akkor kezdtem rendszeresen meccsre járni. Hallottam, hogy egy Szivics nevű edző valami olyat csinál, amilyet még nem láttak Kecskeméten. Kimentem egy meccsre, azután ott ragadtam. Valóban valami nagyon más volt, mint amit addig focinak neveztek. És leszállt a …

lila

 

KTE szurkolók!

Ne adjuk fel! Az egyedüli kecskeméti csapatnak aki most a megyei bajnokságban szerepel nagy szüksége van a biztatásra. Reméljük, hogy a helyi és környékbeli tehetséges fiatalokkal sikerül úgy felerősíteni a csapatot, hogy rövid időn belül magasabb osztályban szerepelhessen a város csapata.

„Sem magasság, sem mélység nem rettent!”

 

Hajrá KLC, hajrá KTE!

Hajrá Kecskeméti LC – KTE SI!

 

7 hozzászólás “Jobb lesz a magyar foci az élvonal létszámcsökkentésétől?” bejegyzéshez

  1. „Sem magasság, sem mélység nem rettent.” Hajrá Kecskemét!

  2. A 12 csapatos nb1 túltaktikázott ,nézhetetlen meccseket hoz majd.A csapatok a vereségtől való félelmükben csak védekezni akarnak majd,hiszen a két kilógó csapat(FTC és VIDI)ellen mindenki bekalkulálja a vereséget…Az MLSZ megint bakot lőtt…

  3. Minden szavad arany. Én 24 éve járok KTE meccsre átéltem már egy s mást de ennyire még soha nem voltam elkenődve.

    De ennek ellenére: MINDÖRÖKKÉ KTE!
    Sem magasság,sem mélység nem rettent

  4. El lehet képzelni,hogy mi károkat okozott a labdarúgó utánpótlás nevelésnek,hogy nincs 13 megyében elsőosztályú foci!Bács-Kiskunban például még másodosztályú sincs!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.