forrás: robbinsnissan.com

forrás: robbinsnissan.com

Újra itthon a nagy csapat. Igen ez lesz már a harmadik hazai meccs 8 nap alatt és hátra van még három. Szombaton délután sokkal bizakodóbb tippeket hallottam arról, hogy a hat egymás utáni hazaiból hány pontot gyűjtünk be, mint este. Előtte 9-18 pont közötti  tippek érkeztek (én voltam a legpesszimistább), a meccs végén egyik szurkoló azt mondta egyet se nyerünk meg a hátralévő ötből. Reméljük nem neki lesz igaza és azért ebből a sorozatból legalább 9 pont összejön. Akkor az első körben megszerzett 20 ponttal bizakodóbban vághatnánk neki a második 15 meccsnek.

Heti tippírónk is most osztja meg velünk először bővebben véleményét a meccsekről. Lássuk fater81 miként látja a következő forduló meccseinek esélyeit:

 

Újpest FC – Nyíregyháza Spartacus FC__1-0
Az Újpest magára talált már annyira, hogy az ilyen meccseket hozza.  Akkor is, ha tizenegy bajnoki forduló alatt összesen kilenc gólt tudtak szerezni. Vagy mondhatjuk úgy, hogy pontosan ezért lehet minimális különbségű hazai sikerre tippelni.


Puskás Akadémia FC – MTK Budapest
__0-2
Mondhatnánk, hogy két neves akadémia labdarúgói csapnak össze, de amióta a felcsúti szakvezetőtől hallottam az egyszer egy interjúban, hogy a sok sérülés miatt kénytelen az akadémistákhoz nyúlni, már nem tudom, milyen csapatként tekintsek a Puskásra. Nem csak azért tippelek az MTK-ra, mert az ő hozzáállásuk a szimpatikusabb, hanem azért is, mert úgy tűnik, hogy a mostani generáció megint ott tart, hogy a bajnoki címért szállhat harcba. Aztán, ha két-három év múlva már teljesen más játékosokkal ismét a kiesés ellen küzd a csapat, akkor mondhatjuk, hogy arra ugyanúgy lehetett számítani, mint a mostani jó szereplésre.

forrás: pptstar.com

forrás: pptstar.com


Kecskeméti TE – Budapest Honvéd
__2-1
Persze, az év elején mindig jön a szokásos para, hogy a végén még a kiesés ellen kell majd-e küzdenie a Kecskemétnek, de igazából idén sem lesz ezzel gond, sőt, a középmezőny eleje is megcélozható. Ehhez persze nyerni kell a Honvéd-szintű csapatok elleni hazai meccseket, de a kispestiek simán verhetőek. Pláne, hogy a megváltóként beharangozott Pietro Vierchowod úr is csak 10 fordulót élt túl náluk. Olasz edzők jönnek-mennek, de a középszerűség bélyege most is ottmarad Hemingway úr csapatán.


PMFC-Matias – Lombard Pápa Termál FC
__0-0
A hétvégén láthattuk, hogy a Pécs támadójátéka eléggé halvány Pölöskey nélkül, továbbá tudjuk, hogy a csapat hazai mérlege is csapnivaló. A Lombard játékerejének ismeretében minden adott egy unalmas, gól nélküli döntetlenhez.


DVTK – Dunaújváros
__4-0
Acélvárosok rangadója, vagy ha nem is az, kötelező mérkőzés azoknak, akik nosztalgiával gondolnak a vas és acél országa szófordulatra.  A Diósgyőr most újra nagy. Szivics úrral még a mumus Ferencváros ellen is nyertek hazai pályán, most pedig a bajnokság sereghajtója jön. Minden adott ahhoz, hogy igazi gólparádét láthassanak a borsodi futballbarátok, az újvárosiak pedig az első igazi hazai meccsük után újra átéljék, milyen vacak érzés idegenben játszani az NB I újoncaként.


MVM-Paks – Videoton FC
__1-1
A Vidi első botlása után meglesz a második is, mert a paksiak nagyon masszív csapatot hoztak létre az ide évre. Kikapni persze nem fognak a fehérváriak, de ne feledjük: míg ők a bajnoki címért, vendéglátóik a dobogós helyért harcolhatnak idén, így nem adják olcsón a bőrüket.

forrás: thecutestblogontheblock.com

forrás: thecutestblogontheblock.com


DVSC-TEVA – Ferencvárosi TC
__0-1
A rapszodikus Debrecen az előző forduló meglepetését hozta, hiszen megverte az addig hibátlan éllovast. A rapszodikus Fradi pedig okozhat meglepetést idegenben.  A magyar futball szempontjából meg talán az eredménynél is fontosabb kérdés az, hogy a Nagyerdei Stadion végre megtelik-e egy bajnoki meccsen. Mikor lehet erre esély, ha nem most?


Szombathelyi Haladás – Győri ETO FC
__0-0
Az előző héten tippelő SirPubbal együtt én is sajnálom, hogy Horváth Feri így járt a Győr kispadján. A csapat láthatóan nem tudja kihozni magából azt, ami benne van. A Haladás az erősebb ellenfelekkel szemben pedig nem szívbajos, ha kell, simán megöli a játékot, így könnyen lehet, hogy ezen a meccsen sem látunk gólt. Pláne, hogy az ETO az előző fordulóban is egy 0-0-át tudott elérni.

 

longsoccer

 

Egy kis segítség a tippeléshez:

– Helyezések, eredmények, formák, sorsolás (készítette és rendszeresen frissíti: PingWin)
Pontszámok, gólkülönbségek, meccsinfók (forrás: eredmenyek.com)

_pont-szab_

A játékban bárki részt vehet, aki olyan meccsre adja le (- pontos végeredmény -) tippjét, amelyik még nem kezdődött el.
A heti végeredmény a forduló utolsó meccse után azonnal a tipp-poszt végére mindig felkerül. Keresd itt, vasárnap este.

A korábbi fordulók tippjáték-végeredményeit (- 2013 júliusától kezdve -)  itt megtalálod.

A heti játékon kívül aki a fordulók legalább felében tippelt rész vesz az összesített versenyben is, ahol a megszerzett pontok átlaga alapján alakul ki a sorrend, tehát nem kerül így hátrányba az se aki pár fordulóból kimaradt. A befejezett fordulók eredményeit tartalmazó táblázat ennek a lapnak a jobb fölső sarkában a legalsó linken található meg.
Az a táblázat kicsit több információt tartalmaz, mint a heti játék végeredményét mutató kép, mert ha a táblázatban az alsó (vízszintes) görgetősávot balra húzod láthatóvá válnak az előző hetek végeredményei, ha a játékosok neveit tartalmazó sorokat kijelölöd, ráklikkelsz a kijelölt részre jobb gombbal a ‘Felfedés’-t választod azokat a játékosokat is megláthatod akik csak ritkán tippelnek, ezen kívül a játékosok nevei alatt sok hasznos linket is találhatsz.

 

Egyszerűsített tippszelvény erre a hétre:

Újpest – Nyíregyháza
Puskás – MTK
Kecskemét – Honvéd
Pécs – Pápa
Diósgyőr – Dunaújváros
Paks – Videoton
Debrecen – Ferencváros
Haladás – Győr

 

 

__________________________________________________________________________________________

A heti játék végeredménye:

tipp_2014-2015_12_