KTE-Honvéd meccs lesz szombaton …

„Ha a Honvéd 100 százalékos teljesítménnyel nyerné a bajnokságot akkor
is csak 84 pontja lenne, mert a Kecskeméttől oda-vissza akkor is kikapna!”

(végh hanta)

Nem, nem elírás, mert nem a fociról is bátran író Végh Antaltól idéztem, hanem hantától, a Kispestiek legaktívabb blogírójától. Valóban a Honvéd mumusa vagyunk, de lássuk csak ezt a számok tükrében:

honvstatA megszerzett/megszerezhető pontok százalékos mutatói szempontjából ezzel a három csapattal legjobb a statisztikánk. Mint láthatjuk  (a jelenleg is NB1-es csapatok közül) a Honvéddal szemben a legjobb a mutatónk, a megszerezhető pontoknak több, mint a háromnegyedét eddig begyűjtöttük ellenük! Rajtuk kívül csak a Nyíregyháza a jelenlegi mezőnyből akik ellen még élvonalbeli bajnokin nem szenvedtünk vereséget. Mi kell ennél több egy  KTE szurkolónak ahhoz, hogy kezét-lábát törve iparkodjon a szombat kora délutáni KTE-Honvéd meccsre?

Kék az ég, zöld a fű, lila sál a kézbe-nyakba és hajrá Kecskemét!

Nézzük hát a csapatokat, akik jelenleg egymás mellett vannak a táblázaton:


Vendég

A ‘picipest’ pár hete lapátra tette edzőjét, mert nem hozta a korábban elvárt eredményeket a csapattal. Pár hét, hónap múlva ki fog derülni, hogy valóban a tréner volt a hibás, vagy a célok voltak irreálisak a meglévő kerethez. Mind1, ez legyen az ő gondjuk.

Kispesten győzelemmel kezdtek az egyik újonc ellen, ezután viszont három vereség jött. Ezek közül talán a középső a legfájóbb nekik, hogy otthon a másik újonc ellen nem tudtak pontot szerezni. A negyedik forduló után talpra állni látszott a Honvéd, de ezután újra vereségek jöttek. Így talán nem is meglepő, ha az edzőt menesztették. A legutóbbi Paks elleni hazai meccsük összefoglalóját elnézve csak azért nem kaptak ki, mert nagyon pontatlanok voltak a paksi támadók, szerencsével tartották otthon az egy pontot a gól nélküli összecsapáson. Reméljük ezt a hullámvölgy-állapotot és a gólképtelenséget sikerül nekik átmenteniük a hétvégi fordulóra is! 😉

 

catskh


Hazai

A hazai csapatnál sem mondhatjuk, hogy minden rendben, de talán itt biztatóbb a helyzet. Csapatunk az első négy fordulóban összekovácsolódott, a védelem a végére megerősödött, és így bizakodóan nézhetünk a meccs elé. Igaz Vukoszavics még valószínűleg vállsérülését piheni ki, de talán az orvosi stábnak sikerül a többi játékost egészségessé varázsolnia, így Bekő Balázsnak nagyobb lesz a variációs lehetősége. Reméljük Eninful bevethető lesz Vuka helyén. Felépült végre Lackó is, akivel a védelem tovább erősödött és biztosan segítségünkre lenne, de sajnos az MTK meccs játékvezetésére negatív kijelentést tett a klubházban, ezért egy meccsre elmeszelte az emelesz. Szó, mi szó pozitívat bajos lett volna arra a játékvezetésre és sok más hazai meccsen történő bíráskodásra mondani!

A mi eredménysorunkat elnézve láthatjuk, hogy a szokásosnál gyengébb kezdés után azért szépen magára talált a csapat. Pedig már sokan temették, no de így volt ez éveken keresztül mindig, ezen nem kell csodálkozni. Nagyon jó lenne a hátralévő négy őszi hazai meccsekből még 8 vagy 10 pontot összegyűjteni! Igen 8 vagy 10 pontot, mert abba ugye már nem fér bele a vereség! 😉 No majd meglátjuk …

 

moto1-horz

 

Ha már a  poszt elején kispesti bloggert idéztem a végén is hallgattassék meg a másik oldal. Rendszeres tippelőink között szerepel több, a Hírös várostól távolabb lakó, és más csapatnak szurkoló játékos is. Közülük sikerült elérnem a kispesti  thpreg kollégát, aki az alábbiakat gondolja a szombat délutáni meccsről:

„Kiegyenlített meccset várok, mert a KTE egyre jobb formát mutat (az MTK ellen a döntetlen reálisabb lett volna), én viszont nagyon bízom a kispesti „new wave”-ben a holland edzővel és az akadémistákkal. Szerintem nem törik meg a kecskeméti nyeretlenségi szériánk sajnos, de most úgy érzem, nem is kapunk ki… (ettől függetlenül a játékban Honvéd-győzelemre tippelek majd, természetesen). Viszont arra nagyon kíváncsi leszek, hogy Botka Endi milyen formát mutat épp ellenünk, ha játszhat – talán a legnagyobb értékünk a kölcsönben lévő játékosok közül, nem volt nagy ötlet elengedni. Legyen egy jó kis meccs!”

 

Jöjjön mindenki szombaton délután a Széktóiba!
A tévé nem adja vissza az igazi meccshangulatot 😉 , ennyi friss levegő mindenkinek kell!

Hajrá lilák, hajrá Kecskemét!