A KTE-Győr meccs elé …

ca_ts
Я к вам пишу – чего же боле? Что я могу ещё сказать.

Én írok ‘posztot’ magának – Kell több? Nem mond ez eleget?
(Puskin után szabadon. 😉 )

Régen ragadtattam el annyira magam, hogy beharangozót írjak, de ezúttal bizony nem ússzátok meg! Különös statisztikai érdekességekre bukkantam a Kecskemét-Győr találkozókkal kapcsolatban, amit némi esélylatolgatással már-már Szivics-i taktikai hadviseléssel megspékelve lentebb leírok. Hátha olvassák a győri játékosok és bekavar nekik! 😉

Közös bajnoki múlt

Érdekes módon már ez a harmadik KTE-ETO meccs amit halasztani kellett. Először 2008 őszén a vendégjátékosok sorozatos betegsége miatt engedélyezte az MLSZ a későbbi időpontot, második alkalommal 2013 márciusának  közepén tomboló hóvihar miatt elmaradt meccset kellett később játszani. Erről ide klikkelve olvashattok. Betegség és hóvihar után mi is következhetett volna, igen az özönvíz. A második félidőre irreálissá és balesetveszélyessé vált talajon nem engedélyezte a játékvezető a mérkőzős folytatását, tegyük hozzá helyesen. A harmadik halasztásos meccs itt és most, vagyis a Széktóiban szerda este hatkor játsszuk.

Néhány szakértő, és magát annak nevező egyén azt taglalgatta, hogy talán a Kecskemétnek jobb lett volna ha a pályán elért 1:1-es eredményt hagyja jóvá az MLSZ. Hát nem! Miért akkora ász most az ETO? Pláne az őszi formáját nézve? Nekünk kell az a 3 pont! Ez a Győr igenis verhető! Ebben az évben csak a két újoncot és a halvány Honvédot tudták megverni, ikszeltek a Pápával és az Újpesttel. A többi öt meccs (Paks, Vidi, Fradi, MTK, Puskás ellen) bukta! Egy ilyen kerettel rendelkező csapattól ez édeskevés!

A két csapat egymás elleni viadalában mindig a hazai csapat nyert. Ettől csak egy kivétel volt, egyszer a Széktóiban 3:1-es hazai vezetésről  ‘füttyös segítséggel’ ikszelni tudott az ETO. Erről bővebben a fenti linken olvashattok. Az első elmaradt meccset 2008 őszen Janika 83. percében szerzett góljával nyertük meg. A meccs összefoglalóját ide klikkelve megnézhetitek meg. A második elmaradt meccsen, amit az előző tavasszal a Széktóiban pótoltak, ahol minden idők egyik legszuperebb hazai KTE meccsén 5:2-re nyertünk. Erre minden lilavérű szurkoló szívesen emlékszik vissza, de klikk ide és újra is élheted a meccset. 🙂

forrás: népsport
forrás: népsport

 

Az edzők szemé(lyé)vel is foglalkozzunk kicsit

Mindkét edző frissen került fel alsóbb osztályból.

Horváth Ferenc Kecskeméten produkált egy 22 meccses sorozatot, amikor is a kiesőhelyről hozta be hetedik helyre csapatunkat. Ezután elcsábították Paksra, ahol nyerték az első három meccset, de azután csak bukdácsolt csapatával. Télen vitték Pintyőt a válogatotthoz, HF pedig felfelé bukott, a bajnok edzője lett. Nézzük ennél a három csapatnál eltöltött két évét a számok tükrében:

hf++
info forrása: transfermarkt.de

Kecskeméten egy vert seregből 22 meccsen 32 játékost kipróbálva nem egy fényes gólaránnyal ugyan, de a megszerezhető pontok 59 százalékát begyűjtve (3 pontól átlag 1,77) felhozta a csapatot a hetedik helyre. Egész éves teljesítményként ez már majdnem a dobogót jelentette volna, amit valljuk be ebből a csapatból kihozni kisebb fajta csoda lenne.
Elment Paksra, és ott az első 3 forduló győzelme után egész ősszel már csak a végső kieső kaposváriakat bírták megverni. Ilyen statisztikai átlaggal a biztos kiesés felé haladt csapata, hiszem a fenti pontstatisztikát nézve meccsenkénti 1.13 átlagpont szükségeltetik a biztos bent maradáshoz, míg ő 0,94-el bőven ezalatt volt.
Következő állomás Győr, ahol a bukdácsoló csapatot sikerült talpra állítania és majdnem végignyerve a tavasz kis híján megnyerték a bajnokságot. Az ősz nagyon rosszul sikerült eddig nekik, ami nagyot rontott a tavaszi pontátlagon. Amíg Kecskeméten ebből a keretből kihozta az 1,77 átlagpontot, addig az ETO jelenlegi keretéből 1,74 kevés. Nagyon kevés! A fenti számokból ítélve úgy gondolom, hogy HF csak az ‘előjátékok’ mestere, de hosszabb távon nem tudja tűzben, játékban tartani csapatait. Nálunk ugyan összehozott egy 22 meccses jó sorozatot, de Pakson ez már csak három meccsesre csökkent, Győrben pedig 11 fordulós volt tavasszal a menetelés. A Győr őszi szerepléséről pedig ugye jobb, ha nem beszélünk.

Bekő Balázs habár korábban másodhegedűsként ténykedett már a fehérváriaknál szintén alsóbb osztályból érkezett edzőnek tekinthető. Az élvonalban eddig 40 meccse van mesterként, ezt mind Kecskeméten.
Balázs 40 bajnokin 12 győzelmet, 11 döntetlen és 17 vereséget gyűjtött be a csapattal. 46-64-es a gólarány, ami 1,15:1,6-os átlag. Eddig 47 játékost próbált ki BB mire kialakult a mostani keret, tehát nagy volt a népvándorlás. Az első évben 36 pontot gyűjtve 1,2-es volt a meccsenkénti pontátlag, az idei statisztika gyengébb, a tíz meccsen szerzett 11 pont rontja ezt az átlagot, de a negyven meccs átlagában még mindig 1,17, tehát bent maradó a pontátlagunk.


A csapatokról …

Nálam szakavatottabb írók (nb1.hu, csakfoci.hu, stb.) leggyakrabban ilyenkor előveszik a legutóbbi bajnoki meccs kezdőjét, és onnan kimásolják a várható kezdőt. Én ilyent nem tennék, inkább megnézem a két csapatot:

Mint köztudott négy vereség után végre összeállt csapatunk, amibe minőségi csere frissítéssel nem nagyon tudunk belenyúlni. Sajnos paksi sérülése miatt Vukaszovics pár meccsre kiesett, sőt az ő pótlására beállt Eninfult is csúnyán helybenhagyták az MTK játékosai. Nagy kérdés, hogy tudja-e majd vállalni a játékot, mert bizony rá is nagy szükség lenne szerdán! Az ETO győzelmi kényszerben van ezért kitámad. Ez nekünk jobban fekszik majd, mit az MTK kivárásra váró kemény védekező taktikája, és remélhetőleg az elhalasztott meccsen tapasztaltakhoz hasonlóan most is meglepi a győri fiúkat Bebeto, Balász Zsolti, esetleg Kitl Miki!

A vendég kispad olyan hosszú, hogy abból több csapat is kiállítható, tehát nekünk nem azzal kell foglalkoznunk, hanem a saját játékunkat játszva, több gólt kell lőni, mint az ellenfél. Ilyen egyszerű ez! 😉

Reméljük szerdán este a győri játékosok is megtapasztalják majd az örök igazságot, miszerint…

forrás: facebook.com
forrás: facebook.com

 

Hajrá lilák, hajrá Kecskemét!

 

4 hozzászólás “A KTE-Győr meccs elé …” bejegyzéshez

  1. Lesz ma meccs? Vagy el se kezdik a vízilabdát?

    1. Úgy tűnik lesz meccs. Napszúrást nem fogunk kapni, de az éjszak esett ‘pár csepp’ de azóta csak tavaszi szellő lengedez. 🙂

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.