Egy hete még pont nélkül (pontatlanul) álltunk a táblázat végén, most már pontosan, habár ha a megannyi helyzetnek csak töredékét értékesítik játékosaink gólokkal kellett volna nyernünk! Minden kifelé pattan, nincs szerencsénk!

cats1+8A KTE híres rossz évkezdéséről.
Az első nyolc fordulókban amit nyújt a csapat az siralmas. Most az ötödik forduló után vagyunk. Négy évvel ezelőtt ugyanekkor 3 pontunk volt (és a következő három meccs is vereség volt!), két évvel ezelőtt ugyanekkor két pontunk volt, és akkor mentünk Pécsre. Beton-védelemmel nagy nehezen kibrusztoltunk egy egygólos győzelmet. Talán most is sikerül. A hatodik fordulókban megszereztük eddig a pontok felét. Szombaton javítani kell!
Ezután a sorozat hetedik és a nyolcadik meccse az előző évi ezüstérmes és a bajnok ellen lesz.
Az ETO-t itthon el szoktuk kapni 😉 , Debrecenben pedig jó lenne egy kis meglepi!

Rendszeres tippelőnek nem nevezhető mostani tippírónk, hiszen 2013 negyedik tavaszi fordulójában tippelt legutóbb, igaz akkor 19 pontot szedett össze. Reméljük az akkori ‘jós-formáját’ hozza most is és jó tipp-tanácsokkal lát el minket LaszloUr :


Nagy meglepetések vannak az idei bajnokságban. Vergődik a címvédő és a tavalyi ezüstérmes, szárnyal – az általam – a szezon előtt a kiesőjelölt pozícióra pályázó Paks és Pápa (ettől a Lombardtól a 7. hely meglepő), valamint a nemzetközi kupaszereplésről lecsúszó Videoton. Mindenesetre az előzmények tükrében érdekes forduló elé nézünk. Vajon elkezdenek kapaszkodni a nagyok, és visszaesni a kicsik, vagy marad minden ugyanígy?

 

Haladás – Paks__0-1
Nagy változtatásokon esett keresztül a Haladás, a tavalyi önmagukat keresik. Artner Tamásnak eddig nem álltak rendelkezésére kiváló futballisták, inkább házon belül próbálták pótolni a távozókat. Nem túl nagy sikerrel. Rocchi személyében egy vérbeli támadó érkezett hozzájuk, aki kisegítheti őket a gödörből. De nem ebben a fordulóban. A Paks marad veretlen, és tapad az élmezőnyhöz, hiszen kiváló védekezésük elég lehet a három pont megszerzéséhez.

 

Újpest – Honvéd__2-1
Az utóbbi időben a sportsajtó a Honvéddal van elfoglalva, Del Piero érkezését rebesgetik. Nagy csoda lenne, ha egy ilyen futballista Magyarországra kerülne, és a kispesti szurkolók véleménye megoszlik annak tekintetében, hogy érdemes-e egy levezető világsztárt leigazolni. Ez a sajtóvisszhang és megosztottság nem tesz jót nekik. Az Újpest most egyben van, jól sikerült igazolniuk az átigazolási időszakban, és van egy Suljicuk. Kell ennél több?

 

Nyíregyháza – Pápa__0-0
Az idei évben feljutott hazai csapat elsődleges célja egyértelműen a kiesés elkerülése. Ehhez rengeteg játékost igazoltak – sajnos páran tőlünk mentek oda – és szépen gyűjtögetik a pontokat. A Pápát még mindig nem érzem annyira erősnek, hogy hosszútávon tartani tudja a maga által diktált tempót, és ezen a mérkőzésen ez ki fog ütközni.

 

Pécs – Kecskemét__1-2
Az utóbbi időben egyik csapat sem remekel, és mindkettő pechesnek érezheti magát. A Véber Gyuri által irányított Pécs szépen játszik, ám ehhez nem párosul eredményesség. Nálunk bírói hibák, utolsó percben bekapott gólok nehezítik a gödörből való kikászálódást. Lila szívem azt súgja, megtörjük az idei nyeretlenségi szériánkat, és három ponttal térünk haza a Hírös városba, ezzel beelőzve a Pécset a tabellán.

forrás: fociforradalom.blogspot.com

forrás: fociforradalom.blogspot.com

 

Videoton – Puskás__2-0
A Videoton megtalálta a közös hangot új edzőjével, és lehengerlő teljesítménnyel lép át aktuális ellenfelein. Egyetlen hátráltatójuk a magabiztosság lehet. A Puskás hiába hozott fel rengeteg fiata… Ezt újrakezdem. A Puskás hiába vásárolt meg fűt-fát, a kiesés ellen küzd. A fehérvári alakulatot nem fogja legyőzni, simán robog tovább a „királyi gőzmozdony”.

 

MTK – Ferencváros__1-1
Örökrangadó! Mindkét csapat ugyanannyi ponttal áll a táblázaton. Azonban vegyes előjelekkel. Míg az MTK beleszaladt egy hatalmas pofonba az előző fordulóban, addig a Ferencváros (és Gera) kezdi megtalálni a saját játékát. Érdekes párharc alakulhat ki ebből, háromesélyes végkimenetellel. Én most a döntetlen mellett teszem le a voksom.

 

Győr – Dunaújváros__3-0
A szezon előtt az egyik legerősebb csapatnak a Győrt, míg a leggyengébbnek a Dunaújvárost éreztem. Ennek fényében nem lenne meglepő a nagyarányú hazai siker. Lement 5 forduló, az előzetes várakozásaim ellenére az ETO gyengén kezdett. Viszont ha kapaszkodni szeretnének az élmezőnyhöz, el kell kezdeniük pontokat gyűjteni. Egy esetleges blama Horváth Feri helyét is megkérdőjelezheti.

 

Diósgyőr – Debrecen__2-1
Az MTK – Fradi mellett ez lesz a második legérdekesebb párharc a fordulóban. A Diósgyőr kihozta a maximumot a nemzetközi kupaszereplésből, és mentálisan megerősödve, remek játékot bemutatva hozzák a pontokat a bajnokságban. A debreceniek ezzel ellentétben a 90 sokadik percben kiestek a BL-ből és hatalmas “mentális gödörbe” zuhantak. Hiába nyertek nyögvenyelősen az előző fordulóban a Haladás ellen, az ott bemutatott játék kevés lesz a szervezett diósgyőriek ellen.

 ≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

 A Puskás hiába hozott fel rengeteg fiata… Ezt újrakezdem.
A Puskás hiába vásárolt meg fűt-fát, a kiesés ellen küzd.

Ez mekkora! 😀

forrás: ohmagif.com

forrás: ohmagif.com

 

Egy kis segítség a tippeléshez:

– Helyezések, eredmények, formák, sorsolás (készítette és rendszeresen frissíti: PingWin)
Pontszámok, gólkülönbségek, meccsinfók (forrás: eredmenyek.com)

_pont-szab_

A játékban bárki részt vehet, aki olyan meccsre adja le (- pontos végeredmény -) tippjét, amelyik még nem kezdődött el.
A heti végeredmény a forduló utolsó meccse után azonnal a tipp-poszt végére mindig felkerül. Keresd itt, vasárnap este.

A korábbi fordulók tippjáték-végeredményeit (- 2013 júliusától kezdve -)  itt megtalálod.

A heti játékon kívül aki a fordulók legalább felében tippelt rész vesz az összesített versenyben is, ahol a megszerzett pontok átlaga alapján alakul ki a sorrend, tehát nem kerül így hátrányba az se aki pár fordulóból kimaradt. A befejezett fordulók eredményeit tartalmazó táblázat ennek a lapnak a jobb fölső sarkában a legalsó linken található meg.
Az a táblázat kicsit több információt tartalmaz, mint a heti játék végeredményét mutató kép, mert ha a táblázatban az alsó (vízszintes) görgetősávot balra húzod láthatóvá válnak az előző hetek végeredményei, ha a játékosok neveit tartalmazó sorokat kijelölöd, ráklikkelsz a kijelölt részre jobb gombbal a ‘Felfedés’-t választod azokat a játékosokat is megláthatod akik csak ritkán tippelnek, ezen kívül a játékosok nevei alatt sok hasznos linket is találhatsz.

 

Egyszerűsített tippszelvény erre a hétre:

Haladás – Paks
Újpest – Honvéd
Nyíregyháza – Pápa
Pécs – Kecskemét
Videoton – Puskás
MTK – Ferencváros
Győr – Dunaújváros
Diósgyőr – Debrecen

 

__________________________________________________________________________________________

A heti játék végeredménye:

tipp_2014-2015_06