Gondolatok a Honvéd – KTE meccs elé.

Tizenkettedik meccsünket vívjuk a Honvéddal. Eddig nyolc győzelem mellett háromszor ikszeltünk a kispestiekkel. Sajnos csapatunk az utóbbi időben szerényebben gyűjtögeti pontjait így nem mi vagyunk a pénteki összecsapás esélyesei.

No de lássuk részletesen a formákat és esélyeket:

A házigazda a Honvéd
honved

Előző évben is nemzetközi kupában kezdett a Honvéd a bajnoki rajt előtt, és akkor nagyon jól kezdték a bajnokságot. Ez nem sok jót sejtetett számunkra, de a mi szempontunkból szerencsére most az év elejére még nem állt össze annyira a kispesti csapat, mint egy évvel előtte. Mesteri győzelemmel indítottuk az évet ellenük. Ezután szét lassan összekovácsolódott csapatuk, és fordulóról fordulóra javultak, de a végére egy hatmeccses veretlenségi sorozat után elfogyott a lendületük. Ezt nem a legutolsó fordulóban a bajnokaspiráns elleni vereségre értem csak, hanem az egy héttel azelőtti MTK elleni meccsre, mert az volt talán a Honvéd idei leggyengébb játéka. Ha azt a teljesítményt sikerült átmenteniük akkor lehet esélyünk péntek este a Bozsikban.

 

A vendég a KTE
kátéje Mi szokásunktól eltérően jól kezdtük az évet. Tíz éve nem fordult elő, hogy győzelemmel rajtoljon a csapat, és lám a Honvéd ellen most ez sikerült. Sikerült ez annak ellenére, hogy nyáron talán meggyengült kicsit a keret, és új edzővel kellett nekivágnunk a pontvadászatnak. A második meccs már döcögősen ment Kaposváron, amit egy hat meccses nyeretlenségi széria követett, és akkor az ebben a sorozatban található két csúfos hazai vereséget még finoman sikerült megneveznem. Ezután szerencsére összeállt már annyira a csapat, hogy az utolsó hét meccsen ötven százalékos eredmény jött össze: 2 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség.

 

Mire lesz elég ez a teljesítmény és forma?
Nem tudom. Ha azt a játékot hozzuk, amit a Loki, Újpest ellen, vagy a Puskás ellen az első hetven percben akkor pont nélkül maradunk pénteken, de ha sikerül jobb napot kifogniuk a fiúknak és a Puskás elleni meccs utolsó húsz percének játékát át tudják menteni péntekre, akkor pontot, pontokat szerezhetünk.

 

A két csapat egymás elleni eredményei.
Ezt a statisztikát szívesen nézegetjük, mert a Honvéd elleni a legszebb! Az eddigi 11 meccsen megszerezhető 33 pontból huszonhetet begyűjtöttünk, így a megszerezhető pontok 82 százalékát a Honvéddal szemben összeszedtük!
Erre mondta egy Honvéd szurkoló azt, hogy ha száz százalékos teljesítménnyel nyerné is meg a Honvéd a bajnokságot akkor is csak 84 pontjuk lenne, mert a Kecskemét 6 pontot elvenne tőlük! 😀


kispestvskte2
A táblázatban az adott meccsen megszerzett pontszám látható

 

 

A statisztika és a lila-fehér szurkolók vendéggyőzelmet vélelmeznek, de sajnos több érv szól amellett, hogy megszakad(6) egy szép veretlenségi sorozat.

Ne legyen így! Fiúk péntek este a Bozsikban mindent bele,

HAJRÁ KTE!