Tippverseny #16.- Kezdődik a második kör.

Első kör vége, kérem a következőt!

Még ki sem tavaszodott, de a hét végén már az első tavaszi fordulót láthatjuk. Aki a kora tavaszi meccs miatt ingujjra vetkőzne kérjük ne tegye, mert hideg van, tegnap a kupameccsen majdnem belénk fagyott a sz..(…urkolási kedv). 🙂

Új kör, kezdődik minden elölről. Az első fordulóban is Diogenes volt aki a meccstippeket ‘okfejtette’, most is neki jutott ez a megtisztelő feladat. Akkor szerencsét hozott nekünk a Honvéd elleni tippje, reméljük most sem lesz ez másként.

Kedves Barátaim!
Hát eljött a fordulópont, elkezdjük a bajnokság és a tippverseny második félidejét. Mivel a bajnokság első beharangozóját is én írtam, PingWin barátom engem bízott meg a mostanival is. Ahogy szembesültem akkori tippjeimmel és értékeléseimmel, rájöttem, hogy voltak téves meglátásaim, de a legtöbb értékelésem mára igaz lett. Szóval azért prófétának mégsem válnék be, de a főbb vonalakat kapisgálom. Félelmeim, szeretett csapatunkkal kapcsolatban igazolódtak és mára talán fokozódtak is. A bajnokság meggyőződésem szerint nem tiszta, a sport sajnos csak nyomokban van jelen. Inkább a pénz és a politikai szándék dominál, ami árt a játéknak és árt azoknak a csapatoknak, akik nem a hatalom kedvezményezettjei. Ezért nem tudok értékelést és beharangozót írni úgy, hogy eljátsszam, hogy nem vettem észre a manipulációt. Sajnos a Kecskemét mindig kimarad a nagy osztogatásból, így látható, hogy a döntéshozók nem terveznek vele a következő NB1-es szezonban. Ha ennek ellenére bent marad a csapat, azt vegyük úgy, mint karácsonyi ajándékot. Ezzel a nem túl vidám, de kegyetlenül reális gondolattal ajánlom a bajnokság második felét és a következő fordulót tisztelt tippelő társaimnak.

Hajrá KTE! Hajrá LILÁK!

lila köd fejléc 3


Honvéd – Kecskemét

Amit az első fordulóban a Honvédról írtam, az – mint egy prófécia -, mára lett igaz. Erősödtek. Nem keveset, sokat! Összeért a szedett-vedett társaság, úgy hogy ellenük játszani nagyon nem könnyű. Az olasz vonal összeérett, de még sokszor egyénieskednek, a csapategység megbontható. Persze csak jó csapatok számára. Az tehát a kérdés, hogy a KTE jó csapat-e? Nos, néha mutatnak ilyen jelet is, de azért – legyünk kegyetlenül őszinték -, nem ez az általános. Kevés a pénz, nincs támadósor, sokszor betlizik a hátsó alakzat. Szóval valahogy úgy van, hogy a KTE kénytelen lesz dupla olyan jól játszani, mint amennyit tud, ahhoz, hogy Kispesten győzzön. A döntetlenhez elég lehet másfélszer olyan jó teljesítmény is. Azt azonban ne várja tőlem senki, hogy objektív legyek. A KTE imádatom tárgya 41 éve és az ember nem fogad szeretett csapata ellen. Észérvem nincs arra, hogy miért reménykedem, talán csak annyi, hogy a Honvéd jobb idegenben, mint otthon, … de hagyjuk is a mentegetőzést…
Budapest Honvéd – Kecskeméti TE 1:1

 

Felcsút – Pápa

A Honvédtól ellopott nevű „Puskás Akadémia” kieső lehetne, ha nem büszkélkedhetne egy nagynevű támogatóval, aki képes akár a bajnoki kiírást is megváltoztatni kedvencei érdekében. De van neki kettő is. Most építik a milliárdos stadiont, tehát okvetlenül bent tartják őket. Ehhez elég pénzt kapnak, úgy hogy összevásárolhatják az álomcsapatukat. Van is nekik vagy harminc szurkolójuk. A Pápa stílustalan csapat, de a középmezőnyben elfér. Egyénileg és csapatként is megfelelnek az NB1-nek, de nem látok bennük fantáziát. Úgy érzem, hamarosan szállingóznak majd lefelé a tabellán, mint a hópelyhek. Döntetlen körüli eredményt várok, de mivel a Felcsútnak lassan fel KELL zárkóznia, ezért fel is zárkóztatják.
Felcsút – Pápa 2:1

 

Paks – Újpest

Az első forduló előtt ezt írtam:  „Az Újpest kiszámíthatatlan. (Ha azt írom, hogy beszámíthatatlan, akkor sem vétek nagy hibát.) Lila-fehér barátaink a bajnoki szünetben nem erősödtek, megpróbálnak hozott anyagból dolgozni, mint az úri szabók. Elárulom: nem fog menni. Erős középcsapat lehetnek és ezt most bizonyíthatják is. Nos, ez így lett, bár az „erős középcsapat” kicsit erős de jönnek fel, mint a talajvíz. Az Újpestnek azonban otthon nem igazán megy.
A Paks a „nemszeretem” csapatok közé tartozik. A tévén sem szívesen nézem őket. Ők inkább csapatként jobbak. Mégis reménykedem abban, hogy ők a másik kiesők és nem… – nem is folytatom…
A Paks idegenben eddig ötször kapott ki. Most lesz a hatodik.
Paks – Újpest 1:3

 

Mezőkövesd – MTK

A 13. és a 14. helyezett csatázik az életéért…
Mezőkövesd… mindig nevetnem kell, ha a matyókra gondolok, és sírnom kell, ha a kecskeméti vendégszereplésük jut eszembe. Feljutásuk az NB1-be ugyanannak a dolognak köszönhető, aminek a Felcsút is élvezi a hasznát. Pénz itt is van dögivel, támogató nem kevésbé. Stadion is lesz, bevásárlás is lesz, szóval Mezőkövesden nincsenek kiesési gondok még a tabella ellenére sem. A második körben látványosan javulni fognak. A 400.000.000 Ft ereje meg fog mutatkozni.
Az MTK-t láttuk focizni a hét közbeni kupafordulóban Széktón. Hát… nem egy világverő csapat, de minket elpáholtak. A Mezőkövesdet viszont most indítják el felfelé, úgy hogy egy lepkelehelletnyi hazai győzelmet várok.
Nekünk jó lenne, ha elosztanák a két pontot és mindkét csapat mögöttünk maradna biztonságos távolságban.
Mezőkövesd – MTK 1:0

 

forrás: beautifulpictureshd.com
forrás: beautifulpictureshd.com


Ferencváros – Pécs

Nekem a Ferencváros a kellemes csalódás. Már mint az, hogy jónéhány vereséggel megörvendeztettek az ősz folyamán. Pénz itt is van, amennyi kell, de a dobogó csak nem akar összejönni. Otthon annyiszor győztek, ahányszor kikaptak, szóval kiszámíthatatlanok. Ráadásul minuszos az otthoni gólkülönbségük is. Nem szomorkodnék, ha nem sikerülne nekik most sem a pontszerzés. A Pécs jó kis csapat, de olyan mint az Újpest: a soha meg nem valósuló ígéret. Volt fogadkozás, volt csendes időszak, de az eredmények csak nem akartak jönni. Most jól állnak, de nagyon sűrű a mezőny. Félő, hogy velük is vívunk még menekülési rangadót az idényben. Borzalmas ezt így leírni… Szóval döntetlent szeretnék, vagy pécsi vereséget.
Ferencváros – Pécs 3:2

 

Diósgyőr – Győr

A különbség csak a „Diós”. Ja, meg néhány pontocska, de az nem annyira lényeges. A hosszabb nevű csapat jobban muzsikál, például legutóbb ikszelt a Videotonnal, és előkelőbb helyen is áll a tabellán. A Győr hektikusan szerepel, most éppen lealázta őket a Mezőkövesd. Látszólag minden adott egy hazai győzelemhez, de azért nem isszák olyan forrón a forralt bort! A Győr nem felejtett el focizni és az otthoni mérlegük alapján dobogósok. A DVTK viszont vezeti az idegenbeli meccsek tabelláját. Szóval nagy küzdelemre számítok, némi hazai fölénnyel. A hegyek vajúdnak ám csak egeret szülnek…
Diósgyőr – Győr 1:0

 

Haladás – Videoton

Az első forduló előtt ezt írtam: „A Videoton annyi pénzből gazdálkodik, hogy az öltözőajtót kinyitva kidől a pénz.” Ez elég is a csapat jellemzésére. Persze, ha valakinek a „Vezér” a fő szurkolója, akkor nincs gondja. Igazoltak is cefetül. Jött például Mendes és Juhász Roland.” Nos, most meg is fogják nyerni a bajnokságot a fentebb leírtak miatt. Otthon ők a legjobbak, a játékosállományuk is a legjobb, a játékvezetők pedig tudják, hogy miként kell fújni azt a sípot. A Haladás nem rossz – nekünk legyen mondva. Majdnem dobogósok, rugdossák a gólokat cefetül, de most fenn fognak akadni a hálón, hiába vannak otthon. Mivel a Fehérvárnak győznie kell, hát fog is. A mezőny elején lesz némi átrendeződés a hétvégén.
Haladás – Videoton 2:1

 

Kaposvár – Debrecen

Az első forduló előtt ezt írtam:  „A Kaposvár sem lehet biztos az NB-I-es folytatásban, csakúgy, mint a Pápa. Nem erősödtek, viszont gyengültek.” Nos, ez bejött. Ők most biztos búcsúzónak számítanak, bár még messze a vége. Ez a meccs nem (sem) lesz az ő meccsük. Nem csak a két csapat közötti helyezés mutat ebbe az irányba, hanem a minusz 20-as kaposvári és a plusz 21-es debreceni gólkülönbség is. 41 gól az már tekintélyt parancsoló különbség a félidőben.
A Debrecen ott liheg a Videoton nyakában, de persze ez nem sokáig lesz így. A leszakadást a következő fordulótól várom, most még nem aktuális. Mondom ezt annak ellenére is, hogy a DVSC idegenben igen csak szerencsétlenke, viszont a Kaposvár minden összevetésben tök utolsó.
Kaposvár – Debrecen 0:3

______________________________

 

Tabellaleső
x-horz-vert_800

Visszajött a táblázat élére a Loki, a Vidi az utóbbi hetek botladozása után lecsúszott fölülről. A Dió-Hali-Fagyi-ETO kvartettből csak az első és a harmadik szerzett egy-egy pontot, a másik kettő kikapott, tehát egyik se tudta igazán kihasználni a többi botlását. A 7-9 helyre bebetonozta magát a Kispest-Pécs-Pápa trió. Feltámadt az Újpest, akik pontszámban befogtak minket és a gyatra gólkülönbségünk miatt elénk is álltak. Fordulóról fordulóra (szinte) egyenletes lépésekkel süllyed a Paks, meglepetésgyőzelmével ellépett a kiesőhelyről a Zsóry. A hátsó hármas alakulat (MTK-Felcsút-Kaposvár) mindegyike döntetlen játszott, így a középmezőnyhöz történő felzárkózásuk elmaradt.

 

Egy kis segítség a tippeléshez:

.
.
Egyszerűsített tippszelvény:

Honvéd – Kecskemét
Kaposvár – Debrecen
Paks – Újpest
Puskás – Pápa
Mezőkövesd – MTK
Ferencváros – Pécs
Diósgyőr – Győr
Haladás – Videoton

 _____________________

A heti játék végeredménye:
tipp16

 

23 hozzászólás “Tippverseny #16.- Kezdődik a második kör.” bejegyzéshez

  1. Hűha! Írtam egy hülyeséget, de most már nem változtatok. A Haladás-Videotont 2:1-re vettem, de 1:2-t akartam írni. Na mindegy, ha bejön, akkor én leszek a király. 😀

  2. Honvéd – Kecskemét 1-1
    Kaposvár – Debrecen 0-2
    Paks – Újpest 1-1
    Puskás – Pápa 1-1
    Mezőkövesd – MTK 1-0
    Ferencváros – Pécs 3-1
    Diósgyőr – Győr 1-1
    Haladás – Videoton 1-1

  3. Honvéd – Kecskemét 2-0
    Kaposvár – Debrecen 0-2
    Paks – Újpest 2-2
    Puskás – Pápa 1-2
    Mezőkövesd – MTK 1-1
    Ferencváros – Pécs 3-0
    Diósgyőr – Győr 2-1
    Haladás – Videoton 1-2

  4. Honvéd – Kecskemét 2-1
    Kaposvár – Debrecen 0-1
    Paks – Újpest 2-2
    Puskás – Pápa 2-1
    Mezőkövesd – MTK 1-2
    Ferencváros – Pécs 1-0
    Diósgyőr – Győr 1-1
    Haladás – Videoton 1-2

  5. Honvéd – Kecskemét 1-0
    Kaposvár – Debrecen 1-3
    Paks – Újpest 2-1
    Puskás – Pápa 1-1
    Mezőkövesd – MTK 1-2
    Ferencváros – Pécs 2-1
    Diósgyőr – Győr 2-2
    Haladás – Videoton 1-2

  6. Honvéd – Kecskemét 1-1
    Kaposvár – Debrecen 1-2
    Paks – Újpest 2-2
    Puskás – Pápa 2-0
    Mezőkövesd – MTK 1-2
    Ferencváros – Pécs 3-1
    Diósgyőr – Győr 2-0
    Haladás – Videoton 1-2

  7. Honvéd – KTE 2:1
    Kaposvár – Debrecen 1:2
    Paks – UTE 1:1
    Puskás – Pápa 2:2
    Kövesd – MTK 1:1
    FTC – Pécs 2:1
    DVTK – ETO 0:0
    Haladás – Videoton 0:2

  8. Honvéd-Kecskemét 2-0
    Kaposvár-Debrecen 1-2
    Paks-Újpest 1-1
    Puskás-Pápa 2-1
    Mezőkövesd-MTK 1-1
    FTC-Pécs 2-1
    Diósgyőr-Győr 1-1
    Haladás-Videoton 0-1

  9. Honvéd – Kecskemét 1-1
    Kaposvár – Debrecen 0-2
    Paks – Újpest 1-0
    Puskás – Pápa 2-1
    Mezőkövesd – MTK 1-2
    Ferencváros – Pécs 2-1
    Diósgyőr – Győr 0-1
    Haladás – Videoton 1-2

  10. Honvéd – Kecskemét 2:0
    Kaposvár – Debrecen 0:2
    Paks – Újpest 0:0
    Puskás – Pápa 0:1
    Mezőkövesd – MTK 1:2
    FTC – Pécs 1:1
    Diósgyőr – Győr 2:1
    Haladás – Videoton 1:1

  11. Honvéd – Kecskemét 0:1
    Kaposvár – Debrecen 0:0
    Paks – Újpest 1:1
    Puskás – Pápa 2:1
    Mezőkövesd – MTK 1:1
    FTC – Pécs 1:1
    Diósgyőr – Győr 1:0
    Haladás – Videoton 0:1

  12. zsadub (javítok) 🙂
    Elírtam, bocsánat. Szóval a Fagyi – Pécs 1:0

  13. Honvéd – Kecskemét 0-0
    Kaposvár – Debrecen 0-2
    Paks – Újpest 1-2
    Puskás – Pápa 2-1
    Mezőkövesd – MTK 1-1
    Ferencváros – Pécs 1-1
    Diósgyőr – Győr 2-0
    Haladás – Videoton 0-2

  14. Diogenes: respect a „Felcsút”-ért!!

    Honvéd – Kecskemét 2:0
    Kaposvár – Debrecen 0:1
    Paks – Újpest 1:1
    Felcsút – Pápa 1:0
    Mezőkövesd – MTK 2:2
    Ferencváros – Pécs 3:1
    Diósgyőr – Győr 3:2
    Haladás – Videoton 2:2

  15. Honvéd – Kecskemét 3-0
    Kaposvár – Debrecen 0-2
    Paks – Újpest 2-0
    Puskás – Pápa 3-1
    Mezőkövesd – MTK 1-1
    Ferencváros – Pécs 2-0
    Diósgyőr – Győr 2-1
    Haladás – Videoton 1-2

  16. Honvéd – Kecskemét 1:1
    Kaposvár – Debrecen 0:2
    Paks – Újpest 1:0
    Puskás – Pápa 2:2
    Mezőkövesd – MTK 0:1
    Ferencváros – Pécs 1:1
    Diósgyőr – Győr 2:2
    Haladás – Videoton 2:1

  17. Honvéd – Kecskemét 1-1
    Kaposvár – Debrecen 0-2
    Paks – Újpest 1-1
    Puskás – Pápa 1-0
    Mezőkövesd – MTK 1-2
    Ferencváros – Pécs 2-1
    Diósgyőr – Győr 2-2
    Haladás – Videoton 1-2

  18. Honvéd – Kecskemét 1-2
    Kaposvár – Debrecen 1-2
    Paks – Újpest 1-1
    Puskás – Pápa 2-1
    Mezőkövesd – MTK 2-2
    Ferencváros – Pécs 2-0
    Diósgyőr – Győr 2-0
    Haladás – Videoton 1-1

  19. Honvéd – Kecskemét 1-1
    Kaposvár – Debrecen 0-1
    Paks – Újpest 0-1
    Puskás – Pápa 2-1
    Mezőkövesd – MTK 1-2
    Ferencváros – Pécs 2-1
    Diósgyőr – Győr 2-1
    Haladás – Videoton 1-1

  20. Honvéd – KTE 2-0
    Kaposvár – Debrecen 1-3
    Paks – Újpest 1-2
    Felcsút – Pápa 1-2
    Mezőkövesd – MTK 1-2
    FTC – Pécs 3-2
    DVTK – Győr 3-1
    Haladás – Videoton 1-2

  21. Honvéd – Kecskemét: 1-3
    Kaposvár – Debrecen: 1-0
    Paks – Újpest: 1-1
    Puskás – Pápa: 2-1
    Mezőkövesd – MTK: 2-1
    Ferencváros – Pécs: 2-2
    Diósgyőr – Győr: 3-1
    Haladás – Videoton: 0-2

  22. sznot tippjei:
    Budapest Honvéd – Kecskemét 2:0
    Kaposvári Rákóczi – DVSC-TEVA 0:3
    Puskás Akadémia – Lombard Pápa 1:1
    MVM Paks – Újpest FC 1:1
    Mezőkövesd – MTK Budapest 1:0
    Ferencváros – PMFC-Matias 1:1

  23. sznot tippjei (2. rész):

    DVTK – Győri ETO 2:1
    FC Haladás – Videoton FC 2:1

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.