Kis(s)zámoló

L-Counter_100

A hét végén bajnoki forduló nélkül maradunk, közeledünk az első kör végéhez, tehát a tippverseny hiánya okozta lincshangulatot némi statisztikával és esélylatolgatással szeretnénk feloldani. 😉
A végén megnézzük a jelent, és azt, hogy mi vár ránk még 2013-ban.


Öt és fél év  számokban 

Félév felé közeledve egy kis statisztika.

otesfel

A ma is NB1-es csapatok közül eddig a megszerezhető pontok legnagyobb hányadát a Honvédtól gyűjtöttük be, második a Győr, harmadik a Rákóczi.

A P betűs csapatokat nem szeretjük! Tőlük a pontok harminc százalékát se bírtuk eddig összeszedni. Reméljük az a kép javulni fog a következő hét végén a Puskás ellen!

  • A KTE összes NB1-es eredménye ITT található.
  • A KTE NB1-es fordulónkénti helyezéseit ITT találjuk.

 

 

2013 ősz

Tabellaleső, avagy helyezések fordulóról fordulóra

xx-horz-vert___

Habár a tabellát függőlegesen, föntről lefelé szoktuk tanulmányozni érdekes képet mutat ez a vízszintes elrendezésű verzió is. Olyan ez, mintha egy nagy dobozba különböző méretű golyókat rakunk és a dobozt megrázzuk. A dobozban méretük és fajsúlyuk alapján rendeződni kezdenek a golyók és a rázogatás végére elérik értéküknek megfelelő pozíciót. Habár még csak a ‘rázogatás’ (bajnokság) feléhez érkezünk csak másfél hét múlva azért kezd már kialakulni az egyes ‘golyók’ (csapatok) súlya, fajsúlya.

1.-4.
Hetedik hete őrzi vezető pozícióját a Videoton, akik ugyan az utóbbi időben botlottak párszor, de még mindig vezetik a tabellát. Egy pontra megközelítette őket a Loki, akik viszonylag egyenletes teljesítménnyel végig a dobogón voltak. Az eddig látottak alapján ennek a két csapatnak van esélye az első két helyre. Kezdeti mélyrepülés után fantasztikus sorozatot produkálva feljött a dobogóra a Diósgyőr, akiknek az utóbbi időben kicsit alábbhagyott a lendületük. Egyenletes folyamatosan javuló teljesítménnyel, azonos pontszámmal és gólkülönbséggel beérte őket a Haladás, akik a tendenciát figyelve érdemesebbek lehetnek a bronzéremre a végére, mint a hektikusan teljesítő miskolciak.

5.-8.
Erőtlen ez az ETO. Hiába a sok pénz, a neves játékosok hada ez a teljesítmény csak a tabellának erre a területére lesz elég. Ugyanez a helyzet a Fradival is. Be kell látniuk végre, hogy csak 5-8 helyre jó a csapatuk. Ennyi! A Honvéd és a Pápa is megtalálja helyét ebben a régióban. A kispestiek alulról küzdötték fel magukat ide, a pápaiak föntről csúsztak vissza ide.

9.-11.
A tabella közepe. Kezdeti nehézségek után a Pécs felküzdette magát ide, a KTE jó kezdés után visszacsúszott a tizedik helyre, aminek környékére stabilizált magát az utóbbi hetekben. A Paks egyenletes eredményesség-romlással érte el, hogy mögénk került a tizenegyedik helyre. Nem lehet véletlen, hogy Szivics sem tudott az elmúlt tavasszal maradandót alkotni Pakson. Valami nincs rendben Pakson, de ez legyen az ő problémájuk.

12.-16.
Újpesten sincs minden rendben. Nem sikerült nyáron az erősítés, felülértékelték a keretet és most majdnem borotvaélen táncolnak a hátsó régióban. Az MTK fiataljai nem tudnak átlagos teljesítményt produkálni: vagy megnyerik a bajnokságot, esetleg alig maradnak le a dobogóról, vagy kiesőhely közelében vannak, esetleg kiesnek az élvonalból. A nyáron gazdasági okok miatt nagyon meggyengült a keretük, ezért most az utóbbi verzió látszik beteljesülni, vagyis a táblázat alján végeznek majd a fiúk. A két újonc státuszuknak megfelelően a kiesés ellen harcol. Habár a Vidi-kettőt az anyacsapat megerősítette neves játékosokkal ettől még egy-két kiugró eredménytől eltekintve nagyon színtelen és eredménytelen játékuk. Az előző évi másodosztálybeli menetelésük ellenére bukdácsol a Mezőkövesd. A védelmüket erősítendő december végéig leigazolták Vaskót, de egy fecske nem csinál nyarat még Mezőkövesden sem! Éveken keresztül csodát művelt Prukner (majd Sisa) Kaposváron. Mint a Siófok esete is mutatta lehet sokszor csodával határos teljesítményt produkálni, de ez a végtelenségig nem megy.

 

Velünk mi lesz?

Ezzel a kerettel, ezzel a pont-teljesítménnyel bizony rezeghet a léc!
Jelenlegi pontszámunkat felszorozva a teljes bajnoki évre (16 pont/14 meccs*30 forduló) 34 pont, ami csak nagyon vékonyan elég a bennmaradáshoz! Erősíteni kellene elöl, középen és hátul. Meg kell keresni a megfelelő embereket és a télen be kell építeni a csapatba!

Az NB1 összes őszi meccsének eredményét ITT találod meg.

 

 

A jelen – NB1

forrás: eredmenyek.com
forrás: eredmenyek.com

 

 

A jelen – Liga Kupa

forrás: eredmenyek.com
forrás: eredmenyek.com

Egy meccsel a csoportkör előtt már továbbjutottunk a Liga Kupa csoportköréből!
Tegnap este nyertünk a Megyeri úton (ilyen se nagyon volt még eddig!), és az utolsó meccstől függetlenül a KTE és a Szolnok jutott tovább a Liga Kupa C csoportjából!
Ettől függetlenül aki tud jöjjön ki jövő kedden délután kettőkor a Békéscsaba elleni utolsó csoportmeccsre szurkolni a csapatnak.

 

A jövő
 next

 

Konklúzió: no az nincs.

Mindenki vonja le a fentiekből azt a következtetést amit akar! 🙂

 

Hajrá lilák, hajrá KTE !