Áprilisi meccsek

Az első tavaszi hónapban átlagosan szerepelt a csapat: a két győzelem, egy döntetlen és két vereség hét pontot hozott, kettőt léptünk előre a tabellán.
Nézzük most az áprilisi meccseket:


Áprilisban négy meccs vár a csapatra, de az ellenfelek táblázaton elfoglalt helyei miatt ide lehet még számítani az első májusi meccset is.

Mint a fenti képen láthatjuk áprilisban (és május első hetében) a tabella első hét helyezettje ellen játszunk. Ezek a csapatok ellen ősszel nem sok babér termett nekünk, csak a szegedi nevű csapatoktól sikerült pontot szereznünk: megvertük a SZEOL-t és ikszeltünk a Grosics Akadémiával. Reméljük ebből 4+1 -es sorozatból tavasszal négynél több pontot sikerül szerezni. Ez annál is fontosabb, mert mint a képről látható az utolsó négy meccs a bent maradás szempontjából élet-halál harc lesz!

A tavaszi oszlop mellett a megszerzett pontok láthatók, pontátlagnál a pontok osztva a meccs-számmal, a hely pedig azt mutatja mennyire „fekszik” nekünk egy ellenfél. Az atomvárosiaktól és a SZEOL-tól eddig minden pontot megszereztünk, három csapat ellen vagyunk csak ‘pontatlanok’. Érdekes, hogy kéthetenként éppen ők látogatnak majd hozzánk, a három következő hazai meccsen a Dunaújváros, Iváncsa és Bp. Honvéd II. lesz ellenfelünk. Pontot, pontokat kell ellenük szerezni ellenük!

A hátralévő meccsek elemzésén túl más is kiolvasható a képből.
Ősszel a most 8.-16. helyezett csapatok ellen egy kivételtől eltekintve mindegyik ellen ikszeltünk. Itt nem csak az az egy pont fájó, amit a közvetlen konkurenciának adományoztunk, hanem az a kettő is, amennyivel többet szereztünk volna győzelemmel, támadóbb játékkal, hatékonyabb védekezéssel. Lehet, hogy a hét döntetlenes meccsből hármat elveszítünk, ha támadóbb és jobban kinyílik a csapat, de ha a másik négyet megnyerjük, akkor most öt ponttal és négy hellyel előrébb lennénk!
Egyre jobban igaz, hogy csak a győzelem jó nekünk!


Hajrá lilák, hajrá Kecskemét!

„… Lásson a közönség, sok-sok-sok lila gólt. …”