Fordulóelemzés, visszapillantás az előző fordulóra.

TOTO-gyilkos hét volt.
Alig jött be valami a várható eredmények közül, Baranyában volt a legnagyobb meglepetés a szomszédvárak csatájában.

Elemezgessük részletesen a forduló eredményeit:


Az eredmények boncolgatásához vegyük segítségül tippjátékunk táblázatát:

A fenti képen a forduló párosításai, a csapatnevek alatt a végeredmény, alatta a tippelők által várt végeredmény előbb egy tizedesre, majd alatta egészre kerekítve.

~ A Dabas-Iváncsa meccset nagyon telibe találta a többség, ez ötös osztályzat, a tippjátékban is öt pontot ér.
~ Azt is megéreztük, hogy szoros meccsen egy góllal nyer az atomvárosban a bajnokaspiráns Grosics Akadémia. A mérkőzés gólszegényebbre sikerült a vártnál, csak egy gól született, az is csak a 86. percben, tehát ezen a meccsen is majdnem meglepetéseredmény született. Így is ért hármas osztályzatot és 3 pontot ez a tipp.


~~~ Több pontot nem szerzett az ‘átlagtippelő’. ~~~

Következő három meccset 1:1-es döntetlenre vettük, de ezeken 1, 3 és 5 gólos győzelem született.
~ Egy góllal nyert a KTE a mumusnak számító, és jó formában lévő dunaújvárosiak ellen (42 éve nem lőttünk nekik itthon gólt bajnoki meccsen), így még a döntelen-tipp is nagyfokú bátorságra vallott részünkről. Szerencsére nyert a csapat, és az ikszre tippelők itt bánják legkevésbé, hogy a tippjátékban erre a meccsre nem kaptak pontot. 🙂
– Idegenben 3:0-ra nyert a Kozármisleny a Vásárhely otthonában. Így utólag érthetetlen is, hogy miért hittük a két csapatot egyformának, hiszen a KTE-nek az előző hetekben volt lehetősége mindkét csapatot megismerni és láthattuk, hogy közel sem ugyanakkora játékerőt képvisel a két gárda.
– A SZEOL taksonyi vendégjátékánál várható volt legjobban, hogy az iksz irreális, hiszen a hazaiak egy csapatra való játékost is csak alig tudtak összeszedni sérülések és eltiltások miatt. Ennek meg is lett az eredménye, egy öt gólos zakó formájában.

Következik három meccs, ahol legjobban borult a papírforma, a másik csapat nyert, mint amelyikre a többség gondolt: mindegyik esetben az egyik csapat egy gólos győzelmét jósoltuk, de a másik nyert egy találattal.
~ A Szekszárd-Makó párharcban a sereghajtó Makó nyert szorosabbá téve ezzel a tabella végén lévő csapatok végjátékát. Ezzel a győzelemmel nincs leszakadó csapat, nincs még olyan gárda aki egyértelmű kiesőnek nevezhető, mert az utolsó hármas csapat két pontra van egymástól, az előttük álló Szekszárd is csak 3 ponttal előzi meg őket.
~ Az előbbinél egy fokkal nagyobb meglepetés a Rákosmente kispestiek felett aratott győzelme. Heti posztírónk látta az ősz összes meccsét és szerinte az RKSK a csoport leggyengébb csapata. A hazaiak erre alaposan rácáfoltak most, mert tavasszal jól szerepelnek és az eddig vitézkedő Honvéd II. csapatát sikerült két vállra fektetniük.
~ Legnagyobb meglepetést a baranyai házi-rangadó jelentette.
A Pécs fogadta a forduló előtt még éllovas Szentlőrincet. Habár a hazaiak egy utolsó percben szerzett gólos Makó elleni győzelemmel hangoltak a meccsre, amit előző fordulóban szereztek nem lehettek vérmes reményeik a győzelemre. És megtörtént a csoda, mert a meccs végén begyűrtek egy gólt a lőrincieknek és nyertek.


Nézzük hogyan néz ki a tabella a forduló után: