Félidei értékelés és előretekintés

A tavaszi szezon feléhez érkeztünk, mivel egy meccset még ősszel lejátszottak a csapatok, most hatot. Már csak nyolc forduló van hátra a bajnokságból, tehát végül is a tavasz felénél tartunk.

Nézzük hogyan szerepeltek eddig ebben az évben a csapatok:


Szokásomhoz híven egy táblázatot készítettem az elemzések áttekinthetőbb bemutatására:

A csapatok sorrendje a a 22. forduló utáni sorrend.
Az összes pont melletti oszlopban a tavaszi hat fordulóban szerzett pontok száma látható,
majd a sorrend, ami az ebben az évben megszerzett pontok alapján alakult ki
(azonos pontszám esetén itt is a több győzelem, a gólkülönbség, és a több lőtt gól rangsorolt).

A képet böngészgetve látjuk, hogy annyi győzelmünk a hat tavaszi meccsen is összejött már, mint a 16 őszi összecsapáson. A tavaszi szezon vereségeit mind a középcsapatoktól szenvedtük el (a Taksony ellenit még az ősz végén), a kiesőhelyen lévőkkel szemben két biztos győzelem, az tabella első harmadában lévőkkel szemben egy győzelem és egy döntetlen eddig a mérleg.

A tavaszi oszlop mellett az egyes csapatok formájára lehet következtetni abból, hogy milyen eredményeket értek el. A formák bal szélén van a legfrissebb eredmény, jobbra távolodunk az időben.

A kép jobb szélén látható számozás azt jelzi milyen sorrendben játszunk az adott csapatokkal a tavasz hátralévő részében. Első négy meccsünkön a táblázat első felében lévő csapatok ellen játszunk, közülük háromnak jobban sikerült a tavasz, mint nekünk, egyedül a SZEOL szorul mögénk ebben a mutatóban egy hellyel. Nem lesz egyszerű egyik meccs se, de talán az idei három győzelem és a szentlőrinci döntetlen erőt és hitet ad a csapatnak.

Utolsó négy meccs igazi ki-ki meccsek sorozata, mert azok lesznek az igazi helyosztók, mert azokat a közvetlen riválisok és a kiesőhely szélén állók ellen vívjuk majd.

Lassan meg lehet húzni két vonalat, mert úgy tűnik kezd három részre szakadni a tabella. Az első öt csapat meglépett, öt pontra követi őket a középszakasz. Négy csapat leszakadni látszik a végén, nekik négy pont a hátrányuk a Pécs mögött.
4-5 pont a bajnokság ebben a szakaszában, mikorra már kialakultak az erőviszonyok elég nagynak tűnik ahhoz, hogy megugorhatalan legyen felfelé, és sokat kell betlizni egy csapatnak ahhoz, hogy abból a csoportból lecsússzon.
Az első ötös végső sorrendje talán már nem fog változni, ez tűnik a reális sorrendnek ebben a csoportban. A középcsoport elég tömör ahhoz, hogy itt még bármi lehet. Ehhez a bizonytalansághoz jön még az hozzá, hogy a sorsolás szeszélye folytán az utolsó 4-5 fordulóban egymás ellen játszanak ezek a csapatok. Nem szentírás, de úgy tűnik meg van az utolsó négy helyezett, akik most is a tabella végén állnak. Ők négyen harcolnak a legelőkelőbb pozícióért ebben a kvartettben, mert jó eséllyel az stabil harmadosztályú tagságot jelent ősztől is számukra. Mindhárom csoport három utolsó csapata végez kiesőhelyen, és a leggyengébb 13. helyezett. A Keleti csoportban a 12. és a 13. helyezettnek is kevesebb pontja van, mint a mi csoportunk 13. helyén álló csapatnak, így valószínű, hogy a keletiek adják a 10. kiesőt.

A feladat adott a KTE-nek: fel kell gyűrni azt a bizonyost, és rá kell hajtani a szezon elején kitűzött 6.-8. hely elérésére!


Hajrá lilák,hajrá KTE!