Tippverseny #17.- Záróra

A cudar sarkvidéki magyar időjárás miatt közel három hónapra szögre akasztják a focicsukát aranylábú fiaink, ezért ez a hét lesz az utolsó,  amikor még a bennünk rekedt szurkolói szuflát kiengedhetjük magunkból. A jó idő, bikinis lányok megrendelve, vagyis minden adott egy jó kis fiesztához!
Szombat délután négykor mindenki a Széktóiba!  Kifogás nincs! 🙂
/A TV nem közvetíti a meccset!/

Ezen a héten zna71 vette kezébe a mindent tudó írószerszámot. Igaz nem megy úgy neki a tippelés, mint az elmúlt években, de valamikor ez a trend is megváltozik. Talán éppen most?

longsoccer
Mezőkövesd – Debrecen

A bajnokság kezdetekor azt hiszem egy ilyen párosítást mindenki országos 2-esre vett volna. Most az utóbbi hetek teljesítményét nézve már bizonytalanabb a helyzet. A Mezőkövesd kezd összeállni. A legutóbbi két haza mérkőzésük önmagáért beszél. Kapott gól nélkül lehozták így persze, hogy nyertek. Még a Videoton elleni idegenbeli 0:1 is belefér előtte. Céljuk egyértelmű, nyugodtan szeretnének téli pihenőre vonulni.
A Loki, hol jó, hol kevésbé jó játékkal, de hozza a mérkőzéseket. Én most úgy érzem a legkiegyensúlyozottabban teljesítő csapat az NB1-ben. Nehéz dolguk lesz, de úgy érzem, behúzzák a mérkőzést.
Tippem: 1-2


Újpest – Puskás

Az Újpest is elkapta a fonalat, úgy tűnik. Kezdődött a Kecskeméten szerzett 1 ponttal és most legutóbb a Pápa-t és a Paksot is megverték. Horváth Feri nyilatkozta az Újpest meccs után, hogy amibe belerúgtak a lilák abból gól lett. Végül is ez a dolguk nem? Ha azt is beleszámítjuk, hogy az előző mérkőzésen is rúgtak egy négyest, akkor mostanság jól csinálják. Erre a Puskásnak is figyelnie kell.
A Puskás ellen senki sem mehet biztosra. Nem mondom, hogy mindenkit megvernek, de bárkit képesek legyőzni. Döntetlenre viszont tényleg akárki ellen képesek. Igaz az a 3 pontos rendszerben nem sokat fizet. Az év elején történt erősítés, azonban már látszódik a csapaton. A 8 vereség ne tévesszen meg bennünket. Ezek jó része még a bajnokság kezdetére datálódik.
Én mégis úgy érzem, hogy ezt a meccset az Újpest nyeri hazai pályán.
Tippem: 1:0

 

(forrás: bestclipartblog.com)

(forrás: bestclipartblog.com)


Kecskemét – Kaposvár

Azt hiszem, nem leszek egyedül a véleményemmel. Ez lesz a forduló mérkőzése, legalábbis a KTE drukkereknek. A lilák utóbbi eredményeit nézegetve, háát  …  4 mérkőzésből 3 döntetlen 1 vereség. Nem túl acélos. Azt hiszem most szombaton nagyon fontos lesz, a két mester közül ki tudja jobban motiválni a csapatát. Igaz a Kaposvárnak jelentős a lemaradása, de még pont azon a határon belül van, hogy érdemes legyen harcolniuk az életükért. És egy ilyen csapat nagyon veszélyes tud ám lenni. Ők meccsről meccsre mindig az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak bele. Ezen a mérkőzésen csak egy eredmény elfogadható a hazai győzelem. Ha ezt a mérkőzést nem nyerjük meg, akkor melyiket?
Úgyhogy HAJRÁ LILÁK! Nem is tippelhetek mást, mint hazai győzelmet.
Tippem: 2:0


Pécs – Paks

Azzal szerettem volna kezdeni, hogy két hektikusan szereplő csapat. Aztán megnéztem, hogy is szerepeltek az utóbbi 1 hónapban és egyből el is bizonytalanodtam.
A Pécs az utolsó 4 mérkőzéséből 3-at megnyert, amit nem, azt is döntetlenre hozta a DVTK ellen. Nagyon elkapták a fonalat
A Paks szintén az utolsó 4 mérkőzésből 3-at elveszített, 1 mérkőzésen jutott nekik döntetlen.
Mégis úgy gondolom, hogy két összevissza szereplő csapat küzd egymás ellen, bármi lehet. Szerintem hazai győzelem fog születni. Egyrészt, a Pécsieknél nagyobb a rend és nyugalom most. Másrészt, akármilyen eredmény is születik majd Kecskeméten, maradjanak minél többen a KTE mögött a táblázaton lehetőség szerint minél nagyobb hátránnyal.
Ez utóbbit elfogadva, ugye kiegyezünk egy hazai győzelemben?
Tippem: 1-0


MTK – Diósgyőr

A kieső helyre csúszott vissza az MTK. Tudtuk már az idény elején, hogy gondjaik lesznek, de hogy ennyire komoly a helyzet!? . . . Pedig a legutóbbi 4 fordulóban csak egyszer kaptak ki, de nyerni se nagyon tudtak. Ugye-ugye? A sok döntetlen csak akkor ér ám valamit, ha mellette azokat a mérkőzéseket megnyeri egy csapat, amiket meg kell nyernie.
Egyetlen egy dologban bízhat az MTK. Abban, hogy a DVTK sem a legjobb formáját mutatja mostanában. De csak ennyi. A vendégeknek jobb a keretük, dobogón vannak a bajnokságban. Hogy ott maradjanak nyerniük is kell.
Én úgy gondolom, pont azért, mert szerintem a DVTK most jobb csapat, nyerni is fog még idegenben is.
Tippem: 1-2

(forrás: footage.shutterstock.com)
(forrás: footage.shutterstock.com)

Pápa – Honvéd

Tipikusan háromesélyes mérkőzés. A két középcsapat közül bárki nyerhet, vagy senki. 2 hely és 3 pont választja el őket a tabellán. Maximum annyi a különbség, hogy a Honvéd a dobogó felé, a Pápa pedig hátrafelé kacsingat inkább. Ha esetleg hazai győzelem születne, akkor azt hiszem, néhány fordulón keresztül nem kell kacsingatni egyiknek sem. Vendéggyőzelem után semmi sem, a kacsingatás iránya sem változna. A döntetlennel szerintem egyik csapat sem lenne elégedett.
Ennél többet nem nagyon lehet mondani, tényleg bármi megeshet. Hazai győzelemre tippelek, de csak a hazai pálya előnye miatt.
Tippem: 2-1


Videoton – Ferencváros

Győzelmi kényszer van mind a két csapaton.
A Videoton nem ahhoz a kerethez méltóan szerepelt, ami a rendelkezésre áll. És nem ahhoz a célokhoz méltóan, amit gondolom, teljesíteni kívánnak. Nem volt ez rossz , de nem egy bajnokaspiránshoz méltó. Tapadniuk kell a Lokira ez azonban csak akkor sikerül, ha soron következő hazai mérkőzésüket megnyerik.
A hét híre volt Moniz mester menesztése. Az utóbbi időkben Ők sem szerepeltek túl fényesen. De a dobogóra még mindig esélyesek. A bajnoki címről viszont úgy vélem még a bajnokság előtt sem beszélhettek komolyan. Hogy mi történhetett nem tudni. Készséggel tudomásul veszem, hogy Akeem Adams súlyos betegsége (akinek mihamarabbi jobbulást kívánunk) zökkentette ki a csapatot, de ezen lassan át kellene segíteni a gárdát. Ha ezt Moniz edző nem tudja megoldani, akkor előbb-utóbb muszáj lehetőséget adni másnak.
A jobb erők és a hazai pálya előnye miatt hazai győzelemre tippelek.
Tippem: 2-0


Győr – Haladás

A forduló rangadója… Pikáns mérkőzés… Két szomszédvár csatája… Jelen pillanatban egyenlő erők kemény küzdelme… Valamint a mérkőzés végén mind a két fél részéről érdekes edzői nyilatkozatok.
Ezeket várom ettől a mérkőzéstől. 🙂
A hazai Győr nem nyújt olyan lehengerlő teljesítményt idén, mint tavaly. A keretük mondjuk jó, a dobogó még megszerezhető. A bajnoki cím már bravúr lenne. Huszáros hajrára lenne szükség hozzá. Arról nem is beszélve, hogy eddigi teljesítményük alapján talán idén nem is érdemelnék meg.
Kétségtelen, a Haladás lehet büszkébb eddigi teljesítményére. De mivel többször is jelezték szűkös a keret nem tudni mikor pukkadnak ki. Nem tudni tényleg mire elég a csapat. Mindenesetre az eddigieket már senki nem veheti el tőlük. Az már megvan, de megértem, ha evés közben jön meg az étvágy.
Én csak azt kívánom, legyen izgalmas és szórakoztató a mérkőzés.
Tippem: 2-2

________________________________


Tabellaleső – 5 in 1 – az elmúlt 5 hét tabellája egyben

x-horz-vert_80_201316
Ha nehezen is, de verte a Kaposvárt és így hozta a papírformát a Loki, ezért maradt az élen. Mint várható volt a Vidi szoros meccset játszott Szombathelyen, és 9 ember ellen se tudtak nyerni, így már 3 pontra vannak az első helytől. Hat  pontra lemaradva azonos pontszámmal három alakulat: a DVTK, akik kicsit megtorpantak, mert az utolsó öt meccsükből a két vereség mellett csak három döntetlen jött össze; a Haladás, akik parádés Fradi-verés után otthon betliztek a Pécs ellen, majd a bajnokságra is esélyes Vidi ellen 9 emberrel kiharcolták a döntetlen; és az ETO, akik egy ‘matyó-pofon’ után talpra álltak (autó nem lévén megtanultak a Földön járni), és Diósgyőrben nyerni tudtak. A Pécs utolsó ötös meccs-sorozata mindenképpen megsüvegelendő: 4 győzelem és egy döntetlen! A Fradinak nem megy. A bajnokság második edzőváltása vajon megoldja a problémákat? A Pápa leeresztett, mert sokkal jobban áll, mint remélni merte, így jó eséllyel mehet hozzájuk a hét végén a táblázaton előttük álló Kispest a három pontért. A lilák  (UTE, KTE) maradtak a tizedik-tizenegyedik helyen, de az újpestiek két pontra elmentek tőlünk győzelmükkel. Sorozatban második győzelmével felélegezhetnek Véberék; a Paksnak továbbra sem megy. Nagyon nem megy! A Felcsút győzelme ellenére nem tudott elmozdulni a veszélyzónából, de a Pápa ellen megszerzett három pont nagyon hasznos lehet még a végelszámolásnál. Az MTK-nak nem jön össze semmi (csak sajnos ellenünk az egyenlítés jött össze! 🙁 ).  A Kaposvár sokkal jobb csapat, mint a helyezése és az eddig megszerzett pontjainak száma mutatja. Meggyőződhetünk erről szombaton délután a Széktóiban. De mese nincs, nyerni kell!!!

 

Egy kis segítség a tippeléshez:

 


Egyszerűsített tippszelvény:

Mezőkövesd – Debrecen
Újpest – Puskás
Kecskemét – Kaposvár
Pécs – Paks
MTK – Diósgyőr
Pápa – Honvéd
Videoton – Ferencváros
Győr – Haladás

 
A heti játék eredményhirdetése:
tipp17

 

Az összesítést a jobb fölső sarokban a címer alatt a legalsó linken találod meg.

_____________________________________

A bajnokság pihenőre vonul, de Ti ne tegyétek!
A következő héten KTE-TOTO -t találhattok az oldalon.

Tehát a következő héten is TACCS-ra MAGYAR!

 

18 hozzászólás “Tippverseny #17.- Záróra” bejegyzéshez

  1. Mezőkövesd – Debrecen 1-2
    Újpest – Puskás 1-0
    Kecskemét – Kaposvár 2-1
    Pécs – Paks 1-0
    MTK – Diósgyőr 1-1
    Pápa – Honvéd 1-0
    Videoton – Ferencváros 3-2
    Győr – Haladás 2-0

  2. Mezőkövesd – Debrecen 1-2
    Újpest – Felcsút 2-1
    Kecskemét – Kaposvár 1-3
    Pécs – Paks 3-1
    MTK – Diósgyőr 1-1
    Pápa – Honvéd 0-0
    Videoton – Ferencváros 2-0
    Győr – Haladás 2-2

  3. Mezőkövesd – Debrecen 1-1
    Újpest – Puskás 1-2
    Kecskemét – Kaposvár 2-1
    Pécs – Paks 2-1
    MTK – Diósgyőr 1-2
    Pápa – Honvéd 1-2
    Videoton – Ferencváros 2-1
    Győr – Haladás 2-2

  4. Mezőkövesd-Debrecen 1-1
    Újpest-Puskás 2-2
    Kecskemét-Kaposvár 2-1
    Pécs-Paks 2-1
    MTK-Diósgyőr 1-1
    Pápa-Honvéd 0-2
    Videoton-Ferencváros 1-1
    Győr-Haladás 1-0

  5. Mezőkövesd – Debrecen 0:2
    Újpest – Puskás 2:0
    Kecskemét – Kaposvár 1:0
    Pécs – Paks 1:0
    MTK – Diósgyőr 1:1
    Pápa – Honvéd 0:0
    Videoton – Ferencváros 1:0
    Győr – Haladás 1:1

  6. Mezőkövesd – Debrecen 0:1
    UTE – Puskás Akadémia 1:1
    KTE – Kaposvár 2:1
    Pécs – Paks 2:1
    MTK – DVTK 0:1
    Pápa – Honvéd 0:0
    Videoton – FTC 2:0
    ETO – Haladás 2:1

  7. Mezőkövesd – Debrecen 0-2
    Újpest – Puskás 1-0
    Kecskemét – Kaposvár 2-1
    Pécs – Paks 1-2
    MTK – Diósgyőr 1-3
    Pápa – Honvéd 0-1
    Videoton – Ferencváros 2-1
    Győr – Haladás 2-1

    1. Mezőkövesd – Debrecen 0:2
      Újpest – Puskás 1:1

      Kecskemét – Kaposvár 2:2
      Pécs – Paks 1:2
      MTK – Diósgyőr ‘1:1
      Pápa – Honvéd 2:1
      Videoton – Ferencváros 2:2
      Győr – Haladás 2:2

  8. Mezőkövesd – Debrecen 0-2
    Újpest – Puskás 2-1
    Kecskemét – Kaposvár 0-2
    Pécs – Paks 1-1
    MTK – Diósgyőr 1-1
    Pápa – Honvéd 1-2
    Videoton – Ferencváros 2-0
    Győr – Haladás 1-2

  9. Mezőkövesd – Debrecen 3:2
    Újpest – Puskás 1:1
    Kecskemét – Kaposvár 2:1
    Pécs – Paks 2:0
    MTK – Diósgyőr 1:0
    Pápa – Honvéd 1:3
    Videoton – Ferencváros 3:1
    Győr – Haladás 2:2

  10. Mezőkövesd – Debrecen 1-1
    Újpest – Puskás 2-2
    Kecskemét – Kaposvár 2-1
    Pécs – Paks 2-1
    MTK – Diósgyőr 1-2
    Pápa – Honvéd 2-2
    Videoton – Ferencváros 2-1
    Győr – Haladás 2-2

  11. Mezőkövesd – Debrecen 0:3
    Újpest – Puskás 2:1
    KTE – Kaposvár 2:0
    Pécs – Paks 3:1
    MTK – DVTK 0:1
    Pápa – Kispest 0:0
    Videoton – FTC 4:1
    Győri ETO – Haladás 1:1

  12. Mezőkövesd – Debrecen 1:1
    Újpest – Felcsút 0:0
    Kecskemét – Kaposvár 2:1
    Pécs – Paks 2:2
    MTK – Diósgyőr 2:2
    Pápa – Honvéd 0:3
    Videoton – Ferencváros 3:1
    Győr – Haladás 2:1

  13. Mezőkövesd – Debrecen: 1-2
    Újpest – Puskás: 2-2
    Kecskemét – Kaposvár: 2-1
    Pécs – Paks: 1-2
    MTK – Diósgyőr: 2-2
    Pápa – Honvéd: 2-0
    Videoton – Ferencváros: 3-1
    Győr – Haladás: 1-1

  14. Mezőkövesd – Debrecen 0:2
    Újpest – Puskás 2:0
    Kecskemét – Kaposvár 2:1
    Pécs – Paks 2:0
    MTK – Diósgyőr 1:1
    Pápa – Honvéd 0:1
    Videoton – Ferencváros 3:0
    Győr – Haladás 2:1

  15. Mezőkövesd – Debrecen 0-3
    Újpest – Puskás 2-1
    Kecskemét – Kaposvár 2-0
    Pécs – Paks 1-0
    MTK – Diósgyőr 0-2
    Pápa – Honvéd 1-1
    Videoton – Ferencváros 1-0
    Győr – Haladás 1-1

  16. Mezőkövesd – Debrecen 0-2
    UTE – Felcsút 3-1
    KTE – Kaposvár 3-1
    Pécs – Paks 1-2
    MTK – Diósgyőr 1-1
    Pápa – Honvéd 1-2
    Videoton – FTC 2-1
    Győr – Haladás 1-1

  17. Kecskemét – Kaposvár 2-0
    Pécs – Paks 1-0
    MTK – Diósgyőr 0-1
    Pápa – Honvéd 0-0
    Videoton – Ferencváros 3-1
    Győr – Haladás 1-1

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.