Április legjobbjai

Áprilisban is a Kecskeméti TE-vel közösen szerveztük meg azt a szavazást, amelyben a hónap legjobbjait kerestük. Mielőtt belevágunk abba, hogy hogyan is szavaztatok, tekintsünk vissza egy kicsit: egy évvel ezelőtt, 2023 áprilisában kik lettek a legjobbak? A hónap legjobbja akkor Horváth Krisztofer lett, a legszebb gólt Szalai Gábor lőtte, a legszebb gólpassz pedig Banó-Szabó Bence nevéhez fűződött. Elöljáróban: ezúttal nem ezek a nevek végeztek az élen (bár Szalai esetében ez nem meglepetés). A hónap legjobbja talán némi meglepetést is okoz azzal, hogy először nyerte meg a címet, a legszebb gól és gólpassz pedig ugyanannál a találatnál született.

Helmich Pál a tavasz felfedezettje Kecskeméten, áprilisban pedig a legjobb lett a szurkolóknál

Az áprilisi szavazásunk győztese a tavasz fiatal felfedezettje Helmich Pál lett, aki Belényesi Csabával vívott nagy harcot az első helyért. Olyannyira nagyot, hogy valós esélye csak kettejüknek volt a győzelemre, a többi jelöltet nagyon nagy előnnyel előzték. Pali kétséget kizáróan tehetséges srác. Azt azonban mi nem, de talán ő sem gondolta volna akár januárban sem, hogy a harmadosztályú Pesterzsébet kispadjáról érkezve ennyi NB1-es játékperce lesz. A bemutatkozásához biztosan szükség volt a fiatalszabályra is, de ahogyan a lehetőséggel élt, az dicséretre méltó. Bár a hév néha elviszi, előfordulnak szükségtelen szabálytalanságai, de az a mentalitás, amivel a pályán létezik kifejezetten megnehezíti az ellenfelek dolgát. Vérszomjasan szívja el a levegőt az ellenfél elől védekezésben, támadásban pedig szintén hajlamos a nem egyértelmű megoldásokat választani, az MTK ellen pedig azt is láthattuk, hogy a lövőtechnikája is a helyén van. Bár jelenleg nem meghatározó játékosa a Kecskemétnek, de jó startot vett ahhoz, hogy rövidesen akár azzá is válhasson, a készségei megvannak hozzá. Ez pedig pillanatok alatt a szurkolók szívébe katapultálta őt, talán ennek is szól a győzelme, hiszen áprilisban sem tartozott a legfoglalkoztatottabb játékosaink közé, mégis amikor pályára lépett, akkor rajta minden alkalommal érezhető, hogy felszántja a pályát. Nézzük mit láthattunk tőle áprilisban (a bal felső sarokban tudjátok léptetni a diákat, ezáltal kiválasztani a kategóriát):

Április legjobbja: Helmich Pál

Beautiful, easy data visualization and storytelling

Az áprilisi öt meccs közül a Nyíregyháza ellen kimaradt, a Loki ellen betegség miatt nem kapott szerepet, de a másik három találkozón játszott (ám egyszer sem játszotta végig a meccset), sőt azt is elmondhatjuk, hogy csak a két leggyengébb csapatátlaggal lehozott meccsen nem lépett pályára. A Felcsút ellen a harmadik legjobbnak láttátok, a Kövesd ellen pedig a legjobbnak, ez utóbbi meccsen gólt is szerzett. A Diósgyőr elleni meccs nem sikerült jól neki, de a másik két meccsen a csapatátlag felett teljesített.

Helmich Pál nagyon rövid idő alatt jutott el odáig, hogy már egyáltalán nem meglepetés, ha a kezdőcsapatban kap helyet (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

Az áprilisi góljainkkal nem telne be a tárhelyünk, ugyanis mindössze két olyan gólt szereztünk, amelynél az utolsó érintés KTE-játékosáé volt. Bár a Nyíregyháza ellen Sigér Ákos, a Mezőkövesd ellen pedig Ilija Beriasvili vétett öngólt, de ezeken kívül betalált Pálinkás Gergő (a Felcsút ellen) és Helmich Pali (a Mezőkövesd ellen) is. A hónap gólját utóbbi szerezte a szavazatok alapján, sőt, a hónap gólpassza is ennél a gólnál született, Lukács Dániel visszapasszolt labdája (a második Nagy Olivér bepassza lett Pálinkásnak). A gól egy klasszikus gyorsan felépített támadás a labdaszerzés után. Pali labdát szerez, összehúzza a védelmet, tálal Luki elé, aki remek ütemben adja vissza, Helmich pedig nagyon szép lábtartással emel a kapuba.

A hónap csapatába három új ember került be márciushoz képest és kialakult egy holtverseny is. Bár a Debrecen ellen Kersák Roland remek teljesítménnyel lett a meccs legjobbja, április csapatába Varga Bence került be (12x volt ezzel már a hónap csapatában). A jobb oldali szárnyvédők szavazását Szűcs Kornél nyerte, de mivel őt a középhátvédek közt is beszavaztátok a csapatba, ezért Májer Milán  (5x) kaphat itt szerepet. A középhátvédek közül így a jobb oldalon Szűcs Kornél (4x), középen Belényesi Csaba (13x) baloldalon pedig a holtversenyben végző Szabó Alex (9x) és Katona Levente (4x) kerültek be. A bal oldali szárnyvédő posztján Zeke Márió (10x) győzelméhez nem fért kétség, a középpálya közepén pedig Helmich Pál (2x) és Vágó Levente került be (11x). A szélső támadóink  magabiztosan kerültek a hónap csapatába, Horváth Krisztofer (10x) és Banó-Szabó Bence (9x) sem lett igazán megszorítva. A hónap csapatának csúcsa nagyon nagy harcban lett Pálinkás Gergő (4x), aki kevesebb, mint egy százalékkal előzte meg Lukács Dánielt.

Áprilisban tehát a következő eredményekkel zárt a KTE:

❎ Nyíregyháza Spartacus (idegenben)(🏆) 1-2
❎ Puskás Akadémia (otthon) 1-2
❎ Debreceni VSC (idegenben) 0-1
✅ Mezőkövesd Zsóry (otthon) 2-1
🤝 Diósgyőri VTK (idegenben) 0-0
Mindezt pedig így értékeltétek (márciushoz képest romlott az átlag, akkor 6,76 lett az eredmény):
Helmich Pál először tudott a hónap legjobbja lenni, ezzel pedig fellépett Belényesi Csaba és Katona Bálint mellé. Eddig a következő játékosok tudtak a hónap legjobbjai lenni:

A hónap csapatába eddig Belényesi Csaba került be legtöbbször, őt követi Varga Bence és Vágó Levente:

Helmich duplázni tudott a legszebb gólok versenyében (tehát eddig minden NB1-es gólja a hónap gólja lett), Luki először nyerte meg a legszebb gólpassz címét:

Köszönjük szépen a szavazataitokat! A következő havi szavazásnál is számítunk rátok.

A szavazás teljes eredménye a következő (a bal felső sarokban tudjátok léptetni a diákat, ezáltal kiválasztani a kategóriát):

Április legjobbjai

Beautiful, easy data visualization and storytelling

(a nyitókép Helmich Pálról a Kecskeméti TE Facebook oldaláról származik, a design pedig a Freepik-ről)

Ide várjuk tippjeidet, véleményedet