„Sem magasság, sem mélység …”

A hétvégi KTE meccsen olyan sokszor emlegette  riporter, hogy matematikailag még ki is eshetünk, hogy a biztos bentmaradás örömén túl megnéztük hova érhetünk oda a tabellán a bajnokság végére.

Negyediktől tizedik helyig még bárhol végezhetünk, de a 7. – 9. a legvalószínűbb. A zalaiaknál, ha egy ponttal többet szerzünk előznék őket gólkülönbséggel; a diósgyőrieket egy győzelemmel többel, mint amennyit ők szereznek a győzelmek számával tudnánk magunk mögé szorítani. Nézzük a további esélylatolgatást, mi lenne ha …..

Ellenfelek háttérszínkódjai: fehér=hazai meccs, szürke=idegenbeli, zöld=győzelem, sárga=döntetlen, piros=vereség

A pesszimista verzió: ahhoz, hogy lecsússzunk a 10. helyre az Újpestnek öt ponttal többet kellene szereznie, mint amennyi nekünk összejönne. 4 plusz pont kevés, mert nagyon gyenge a gólkülönbségük.  Az utolsó meccsen gyaníthatóan kikapnak az Üllői úton, otthon győzniük kellene a diósgyőriek ellen és minket is meg kellene verniük, miközben mi csak maximum egy pontot szerzünk a Paks vagy a ZTE ellen. Látva a fővárosi csapat formáját ettől a verziótól nem ‘rettegek’.

Az optimista verzió szerint egy, vagy több helyet föntebb lépünk, ha minden meccs kedvünk szerint alakulna akár újra EKL meccset is játszhatnánk júliusban, mert a negyedik hely valószínűleg nemzetközi kupaindulást ér. Erre azért nagy összeget ne tegyen fel senki egyik fogadóirodánál se. 🙂

3 hozzászólás “„Sem magasság, sem mélység …”” bejegyzéshez

  1. Nagyon klassz! Egyetlen megjegyzés: a következő fordulóban nem lehet egyszerre zöld az Újpest és a DVTK is. Ha viszont az Újpest csak az Üllőin nyer, ki kell bővíteni a Várda meccseivel, mert ez a 3 pont nem feltétlenül elég nekik, hogy a tízben legyenek. Ellenkező esetben a DVTK három zakóval viszont 41 pontos marad.

    1. ~ UTE-DVTK jogos. Kérlek vegyél el valamelyik csapattól 3 pontot, vagy mindkettőtől kettőt. A KTE ettől még maradna a negyedik.
      ~ A poszt a KTE lehetséges helyezéseinek számolgatásáról szól. Az Újpest esélyeit számolgassák ők. 🙂

  2. Utóbbi hetekben is tapasztaltuk, a trend nem változott, a véghajrában a csapatok pozíciójuk tartására törekednek. Változást nem válok. Nem könnyű tippmix helyzet. Gólvágók hirtelen „botlábúak” lesznek, csapatok kapukat kerülnek, ellenfelek megszelídülnek… Én azonban nem tágítok, Luki, Krisz gólokat bevállalom. A többi már a mesteren is múlik. De jó, hogy kedvező helyzetben vagyunk, nem kell izgulnunk.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.