Mit kíván a magyar nemzet

Nem a márciusi ifjakról lesz szó, hanem arról, ha kívánság-szavazás döntene arról, melyik két csapat essen ki az élvonalból valószínűleg legtöbben a mostani két sereghajtó csapatra  voksolnának.

Évek óta várták már sokan ennek a két gárdának távozását, ami úgy tűnik most teljesül.

De ki legyen a következő év végén a két távozó?
A  lehetséges érkezők egyikétől sem búcsúznék (Nyíregyháza és/vagy Győr és/vagy Vasas és/vagy Szeged), helyette inkább két olyan klubot engednék el, akik legtöbbet a magyar fociért akkor tennék, ha a második vonalban profi módon működtetett akadémián fejlesztenék a fiatalokat az élvonal számára. Olyan kvalitású szakemberek végezhetnék ezt a munkát, mint amilyen Garami Józsi bácsi volt, vagy amilyen Szabó István napjainkban.
Van is két olyan csapat akik mögött szurkolói támogatás nincs, nem sokan könnyeznék meg kiesésüket, viszont technikai hátterük maximálisan alkalmas lenne erre feladatra.
Szavazásra bocsájtom: 2025-ben essen ki a Felcsút és az MTK
A felcsútiaknak nevükben is ott az akadémia, ezért is jöttek létre, a józsefvárosi csapattól pedig már régen látjuk milyen remek utánpótlásképzést végeznek, most is ők építik be a legtöbb fiatalt csapatukba.

 

3 hozzászólás “Mit kíván a magyar nemzet” bejegyzéshez

  1. Az elmélet nem tűnik rossznak, először utánpótlás szinten hódítsuk meg Európát. Ez a felvetés azt is jelentheti, hogy a KTE rátalál egy szuper gazdag tulajdonosra, aki nemzetközi porondon hírös profi csapatot fabrikál kedvenc csapatunkból. Hajrá Köd, kíváncsian várom a szavazás eredményhirdetését.

  2. Nem tűnik következetesnek a cikk gondolatmenete. Ha szívesebben látnánk az NB2-ben a Puskás Akadémiát (naná) , akkor a Grosics Akadémia ilyen alapon mit keresne az NB1-ben? A körülményeik bőven adottak ahhoz, hogy „a második vonalban profi módon működtetett akadémián fejlesszék a fiatalokat az élvonal számára”. Semmi szükség egyik helyett egy másik „szereptévesztő” TAO-temető csapatra az NB1-ben.

    1. Jogos, déli szomszédainknál csak a területi elhelyezkedésüket vettem számításba, teljes nevüket nem.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.