FTC vs. KTE

Minden csapat szeret a Fradi ellen játszani, mindegyik szeretné ‘megcibálni az oroszlán bajszát’. Van akinek sikerül, van akinek nem. Nekünk az utóbbi időben többnyire sikerült, mi vagyunk a Fradi mumusa. Nézzük miért:

2015 nyara óta -mióta újra 12 csapatos az élvonal- majdnem minden csapat ellen megnyerte bajnoki meccseinek legalább felét a Fradi. Három csapat ellen nem sikerült ez nekik, de míg a felcsútiak és az MTK ellen ennek ellenére is pozitív a mérlegük (7/5 és 8/3 győzelem), addig a KTE-FTC párharcban nekünk három győzelmünk van, nekik csak egy (1/3).

forrás: transfermarkt.com

Nézzünk minden idők NB1-es szereplését:

forrás: transfermarkt.com

Az élvonalban az elmúlt több mint száz év alatt megfordult csapatokkal szemben  csak a képen látható csapatok ellen nem sikerült eddig a Fradinak a meccsek felét megnyernie.


Az előző képen a Fradi-KTE eredménysor szempontunkból negatív eredményt mutat. Azon az oldalon ahonnan a fenti adatok származnak sajnos nem sikerült megnézni a két csapat összevont NB1-es és NB2-es eredmény-táblázatát, ezért azokat az adatokat kigyűjtöttük:

(klikk a képre a nagyításhoz)

Mint láthatjuk teljesen kiegyensúlyozott a két csapat bajnoki múltja.
Az NB2-ben és most 2022 óta mi vagyunk a jobbak, 2009-től 2015-ig a Fradi volt eredményesebb. A vasárnapi meccsnek nem mi vagyunk az esélyesei, de Szabó mester valamit mindig kitalál, amivel hatékony tud lenni a csapat a Fradi ellen. Reméljük vasárnap is sikerül majd.

Hajrá KTE!