Éppen 10 éve annak, …

… hogy a tavaszi nyitányon  Mezőkövesd ellen fontos három pontért szálltunk harcba. Nagyon sok a közös vonás az akkori, és a mostani helyzet között.

Most is Kövesden játsszuk az első tavaszi fordulót, mint 10 évvel ezelőtt.
Akkor is, most is 17 fordulót rendeztek ősszel, mindkét alkalommal 21 pontot szerezve a középmezőny végén teleltünk hat pontnyi távolságra a kiesővonaltól.

Fontos három pontért szálltunk tehát harcba 2014 márciusában Mezőkövesden, ahol ha nehezen is, de sikerült győzelemmel elhagyni a pályát.


Mit hoz a jövő? Nem tudjuk.
Csak remélhetjük, hogy hasonlóan jól startolunk, mint 10 éve és megtörik végre a kövesdiek ellen rossz sorozatunk. A videón látható meccs előtt csak egyszer találkoztunk velük, akkor a Széktóiban 2-6 lett a végeredmény (brrr). Újkori élvonalbeli összecsapásaink sorát jól indítottuk, mert itthon legyőztük őket el előrevágott labdát szemfülesen a kapus fölött elfejelő ‘Báló’ góllal, …


… de ezután sajnos három vereség következett.
2 győzelem mellett 4 vereség mérlegünk a matyóföldiekkel szemben, amin győzelemmel lehetne/kellene javítani.

Sikerülni fog nyerni végre Kuttorék ellen? Nem tudjuk.
Bizakodásra adhat okot, hogy olyan trió van kialakulóban Kecskeméten (Banó-Szabó – Horváth Krisztofer – Lukács Dani), ami reméljük, hogy a Bermuda háromszöghöz hasonló meglepetéseket lesz képes okozni az ellenfél védelmének.


2014-ben az őszi tabellapozícióból egyet előrelépve tizedik helyen fejeztük be a bajnokságot. Most is előrelépést remélünk, de lehet több lépcsőfokot is ugrani.


Biztatásként egy bizonyíték arra, hogy akár több gólos hátrányból is tudunk mi fordítani és nyerni Kövesden: 2011 őszén Magyar Kupa meccsen jártunk matyóföldön, erről a meccsről itt az összefoglaló

Hajrá lilák, hajrá KTE!

 

4 hozzászólás “Éppen 10 éve annak, …” bejegyzéshez

  1. Nekem, „GYORSASÁG AZ ŐRÜLETIG” a jelszavam. A KTE csapatától, benne a Bermuda csatársortól is ezt várom. Akkor a siker nem maradhat el. Hajrá lilák!

    1. Én a fiatalos lendületben látom a győzelem lehetőségét. A hazaiak átlagéletkora a legmagasabb az NB1-ben, mi ennek a listának a végén vagyunk 3 évvel a matyóföldiek mögött, utánunk már csak az UTE és a ZTE van pár tizedévvel.

  2. Gratulálok. CaNcOe-vel mi is jól kalkuláltunk, csak Szabó mesti egy „hajszállal” /Májer/ jobban, ami a KTE győzelméhez vezetett.
    Más. Egy tudósító szerint a „Bermuda háromszöged” nem valósult meg, mert szerinte árnyékékes taktikát alkalmaztunk.. Vajon jól érzékelte?
    Érdekes volt a Paks-Felcsút mérkőzés utáni Bognár Gyuri, Tóth Barnával kapcsolatos nyilatkozat. Te mit szűrtél ki belőle?

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.