Egy kis pontszámolgatás …

Kilencedik bajnoki évünket éljük az élvonalban, a mostani a második leggyengébb első tíz forduló. A jelenleginél csak az a bajnoki év indulása volt gyengébb, amikor a végén kupagyőztesek lettünk. Egy kupagyőzelemért mondjuk most is elcserélnénk a mostani helyezést …

A helyzet nehéz, de nem megoldhatatlan. Építhetünk a Paks ellen mutatott  játékra és az Újpesten látott utolsó harminc percre. A védekezést rendbe kell tenni! Ilyen eladott labdák, ilyen könnyelműségek nem férnek bele, mint amilyenek az utolsó meccseken!

10 forduló alatt 10 pont az kevés, nagyon kevés. Egész évre felszorozva ez 33 pont, ami nem nagyon lehet elég a bentmaradáshoz.

Első lépésben NYERNI KELL a ZTE ellen szombaton. Mindegy hogyan, de nyerni kell, KELL a 3 pont. Nekik is ég a talpuk alatt a talaj, de mi jobbak vagyunk náluk. Az első kör végén lenne 13 pontunk, ami hárommal -egész évre- felszorozva biztos bentmaradást jelenthetne.

– az alsóház őszi programja –

Kell tehát a Zalaegerszeg elleni három pont mindenképpen. Ezután vár még a csapatra hat meccs ebben a naptári évben, amin ha összejönne még hét pont a bajnokság felénél 20 pontunk lenne. Megoldható! Fradi-Várda-Vidi-MTK-Felcsút-DVSC. Megoldható a feladat, ha magunkra találunk 10-12 pont is összejöhet, csak bízni kell magunkban, merni támadni és stabilabban kell védekezni.

7 hozzászólás “Egy kis pontszámolgatás …” bejegyzéshez

  1. Nagyon rosszul nézet ki a védelem,de most mondhatnám hogy meg mondtam de mondom,hogy meg mondtam. Sebességgel vertek meg minket amit ugye itt már felytegettünk. Védösorunk nagyon lassú,és még tovább lassult a Leonival akinek a védőmunkája egyenlő volt a nullával. És ne mondja senki hogy kétszer rúgott kapura mert nem ez a dolga hanem a védekezés első sorban. A jobb oldalon Májerban van sebesség de ő meg nagyon gyenge napot fogott ki. Hány meccs kell még ahoz,hogy észre vegyük Vágó teljesítményét mert rendre nagy hibákat vét súlyos árat fizetünk érte ami gólokkal mérhető. Diósgyőrben a tizenegyes előtt Zeke fizetett érte itt Szabó Akex fizettet az egyikért,mert ugyanis kettő gólt kaptunk miatta. Szabó mesternek fel kéne állni és elmondani hibáztam,rosszul állítottam fel a kezdőt. Mert én most beismerem hibáztam, mert Horváth Krisztofernek a kezdőben a helye,mert én Zsotértol sokkal többet vártam. Nagyon jól számoltál felytegettél,nagyon nagy bajban leszünk ha nem verjük meg Zetét,de ehhez drasztikus változások kellenek a kezdőben. Ha minden marad akkor kikapunk és írhatom megint én meg mondtam.

  2. Ha gólt kapsz akkor középkezdés és gondold újra.
    Mi most kaptunk, sokat. Sok sok pofont.
    Első lépésként visszatenném a tavalyi beton biztos védősort.
    Lehet, hogy papíron minőségileg gyengébb mint az újak (bár szerintem nem) de tudtak szívből játszani és küzdeni.

    Vágót én is nagyon kedvelem, de sajnos látszik, hogy ez most nem az Ő szezonja.
    Kiismerték, vagy ennyit lassult nem tudom, de sajnos látványosan visszahúzza a csapatot.
    Zsótér óriási csalódás.
    Amikor idekerült akkor két opciót láttam magam előtt vele kapcsolatban.
    Meghálálja a bizalmat és újra megtalálja önmagát, mint előtte oly sokan.
    Vagy beleszürkül a mezőnyben.
    Sajnos az utóbbi látszik.
    Szeretem megfogni az emberi oldalát a dolgoknak.
    Laikusként ami a legszembetűnőbb számomra, hogy nem látom azt a szenvedélyt és küzdőszellemet ami tavaly a mennybe repítette a csapatot.
    Jól lenne tudni az okokat.
    Mindörökké KTE!!!

  3. Mostantól ezt várom amit leirtál a régi védelem meg szakadt a pályán jó,Nagy Krisz sérült talán,Szűcs jó megoldás lenne. De a soha nem adom fel játék az nagyon de nagyon hiányzik. Most láttam csak Zeke Pálinkás nb3 elhűltem ez valami vicc. A szombati csapat több mint fele nb3-as szinten játszott. Kíváncsi leszek a változásokra főleg a védelemben mert ez nagyon rossz nézni eddig.

  4. Szurkolói bizalommal nincs gond. Ilyen türelmes táborról nem tudok kicsiny hazánkban,-mint a Széktói. Tehát a csapat feszültségmentesen játszhat.
    Nem értem, hátvéd poszton ki hiányzik, az előző évi hármas rendelkezésre állt. mégis kikaptunk, rendszeresen lefutottak bennünket. Nem is ez a probléma, hanem, ami korábban is meg volt, amit Rossi is pedzegetett, lassú focit játszunk. Tavaly azért is voltunk eredményesebbek, mert az ellenfelek többsége hozzánk igazodott, és mi szoros küzdelmekben levertük őket. Azóta változott a helyzet. Többször felvetettem, amennyiben lesznek csapatok, akik felvállalják a szorosabb védekezést, gyors támadásokat vezetnek, ez történik, ami történt most is.
    Nem értek egyet Vágó kipenderítésével, vizsgálni kellene a serpenyő másik oldalát is. Főleg nem Pista felállításával, – ha a kirúgásra gondoltál – amiben nem egyedüli a véleményem. Beszéltem olyan lila vérű szurkerrel, aki kijelentette, addig érdekel a KTE sorsa, amíg Szabó István az edző. Egy edzőváltás beláthatatlan következményekkel járna, A Fradi volt szakemberének megjelenése a meccsen senkit ne tévesszen meg.
    Az én problémám, a csapatkialakítás körül határozatképtelenséget érzékelek. Szerinten a túltaktikázás nem vezet eredményre. Hetek óta mást sem hallok, a meccset ki kell elemezni, és a hibákat kijavítani. Ideje lenne. Menni fog ez.
    A góleádorok NB3-ban játszatásának az üzenete, a ZTE elleni győzelem érdekében feladtuk a testvércsapat elleni meccset. Ha így lesz, a szakmai teamnek azt is megbocsátom, hogy a tippmixelőknek jól odavágtak.

  5. Szabó Pista helye számomra megkérdőjelezhetetlen.

  6. Nagyon reálisan látjátok a helyzetet eszembe sem jutott az edző váltás,de Vágó volt,hogy tavaly is csereként állt be. Nekem az összeállítással van a gondom. Nem szeretem azokat a játékosokat akik nem izzadnak vért a pályán. Ezért a szurkoló táborért akik 5 kapott gól után is azt kiabálják szép volt fiúk! Na ő értük meg lehet halni a pályán. Szerintem nagy hiba volt Pálinkás és Zeke mellőzése mindketten képesek meghalni a pályán és azért minőség is van náluk,most erre va szüksége a csapatnak véleményem szerint. Az utolsó percig küzdeni és bármi áron nyerni

  7. Vágót tedd a kispadra kérlek, Pista. A támadójátékot eddig jelentősen hátráltatta, oké elfogadtuk. Ebben a szezonban viszont már rengeteg a meccset eldöntő hibája. Az ellenfeleknek gyakorlatilag az a jel a letámadás megindításakor, hogy mikor passzolunk Vágóhoz, és mikor kerül hozzá a labda. Nem tud nyomás alatt passzolni.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.