Gólstatisztika

Mi romlott el, hol romlott el?
Keresik a választ a megoldást klubnál, mi most a számok alapján próbáljuk megvizsgálni mi az oka az utóbbi hetek sikertelenségének.

info forrása: https://footystats.org/hungary/nb-i

A fenti grafikon bal oldalán az előző bajnoki év számai, jobbra az ideiek.
Az előző bajnokságban meccsenként átlagosan másfél gólt érő  támadást vezettünk, sikerült is majdnem annyit szerezni. Most ősszel lényegesen kevesebb góllal kecsegtető támadást vezettünk, és az előző évhez képest nagyobb mértékben maradtunk el a teljesítésben a várható találatoktól. Kevesebb támadás, kevesebb szerzett gól, de ez még önmagában nem magyarázza meg az utóbbi hetek sikertelenségét.
Annak ellenére, hogy ellenfeleink idén kevesebb szerzett góllal végződő támadást vezetnek kapunkra, mint tavaly, mégis kicsit több gólt szereznek, mint az támadásaik erősségéből várható lenne. Előző évben ez az irány fordított volt, akkor meccsenként kétharmad gólt sikerült megakadályozni, kivédekezni.
Egyszerű lenne az egészért a védelmet okolni, de a foci csapatjáték, ezt az eredmény a csapat együtt hozta össze. Nem is annyira a védelemben vagy a támadósorban van a hiba, inkább a középpályán. Nagyon hiányoznak onnan a kreatív játékosok, akik sajnos hónapokra kiestek. Az újak beépítése folyamatos, de nem akar az egész csapatszerkezet úgy működni, mint ahogy működött az előző bajnokságban. Ha nem működik a középpálya nem tudják megfelelően támogatni a támadásépítést, nagyobb tehet hárul a védelemre, ami több kapott gólhoz, kevesebb megszerzett ponthoz vezet.

Ne aggódjunk, bízzunk Szabó Istvánékban, mert ahogy az előző években megoldották a nehéz helyzeteket biztos most is sikerülni fog.

 

2 hozzászólás “Gólstatisztika” bejegyzéshez

  1. Igazából a 4 vereségből 3 nevezhető papírformának. A Kövesd meccset kellett volna „csak” hozni., és akkor nem lennénk most ekkora gödörben. A vereségek tanulságosak voltak, reméljük levonják a megfelelő konzekvenciákat. Az viszont a külső szemlélő számára is jól látható volt, hogy rengeteg volt az egyéni hibákból bekapott gól, (majdnem) minden meccsen volt ilyen. A Fradi elleni meccsen működött a védelem a legjobban, de ott tényleg minden enegiánkat a védekezésbe fecceltük, egy nagyobb pofon elkerülése volt a cél, amit Pista is megerősített a Diósgyőr meccs előtti nyilatkozatában. Amikor támadni is kellett, rendszeresen belehibáztunk hátul az ellenfél átmeneteinél. Annak viszont örülök, hogy Varga Bence visszanyerte jó formáját, magabiztosságát. Nem rajta mentek el a meccsek. Úgy gondolom, hogy a sérültek kiesése nagyon rányomta a bélyegét a csapat szereplésére. Egy irányító játékos nagyon hiányzik a csapatból.
    A Paks ellen viszont már nagyon kelleni fog az a 3 pont, mert utána megyünk Újpestre, ahol hagyományosan a pofozógép szerepét szoktuk betölteni…

  2. Igen szerintem is lessz változás, most is láttuk ha elől nincs csapat játék csak a csel meg csel akkor ez várható sajnos. Leoni jól szállt be, szerintem ő kezd Zeke helyett. 

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.