Kiesőmatek nélkülünk.

Újoncként az előző bajnokságban és most is csak az új osztályban bentmaradás lehetett a célunk. Egy újoncnak ez se egyszerű, leggyakrabban beletörik a próbázó bicskája a feladatba. Ahogy jöttek az eredmények egyre bizakodóbban álltunk a tabellán (augusztus közepe óta dobogón!), egyre jobban reménykedhettünk, hogy sikerül a célt elérni. Pár hete elkészítettem egy táblázatot, amiben azt akartam számolgatni, hogy az eredmények kedvezőtlen alakulása esetén mikor tekinthetjük magunkat matematikalag is biztos bentmaradónak. Mire elkezdtem volna az elemzéseket gyakorlatilag okafogyottá vált a kérdés, mert gyakorlatilag nincs is ilyen kérdés. Kiesni? Mi? Ugyan már!

A Fradi ugye matematikailag se tud kiesni, mert az előkelőbb helyen álló kiesővel szemben 23 pont az előnye, ami hét forduló alatt behozhatatlan. A KTE 17 pontos előnye is elegendő, hiszen ha az eredmények kedvezőtlenül alakulnak  akkor se tudna kiesőhelyre odaérni csapatunk.
OFF ~ dobogós helyezés
Érdemes megnézni a Fradi utáni pár csapat pontszámát, hátralévő ellenfeleit, lehet matekozni ki ér oda a dobogó alsó két fokára a végére (szürke háttérben az idegenbeli ellenfelek).
/OFF
Gyakorlatilag a táblázat első felében szereplő csapatok nem esnek ki, olyan nagy a tömörülés az alsóházban, hogy kockázat nélkül kijelenthető: ők adják a két kiesőt.

~ A Vasas gyakorlatilag kiesett.
~ A Honvédnak lenne esélye a bentmaradásra, de ahhoz pontokat kell szerezni, kellene 6-8 pont! Egyre halványabb a kispesti alakulat, nem látom melyik csapatokat tudnák elkapni hátralévő ellenfeleik közül. Talán a újpestieket, várdaiakat, vagy a felcsútiakat?
~ Van egy olyan érzésem, hogy a Fehérvár marad. Habár csak egy ponttal vannak a kiesővonal fölött őket segíti olyan erő, amelyik nem engedi kiesni.
~ Az Újpest is bajban lehet, sorsdöntő lehet két hét múlva a Kispest-Újpest meccs, mert kispesti siker esetén helyet cserélhetnek a tabellán!
~ A zalaiakat érzem még veszélyeztetve, mert nagyon nem megy nekik idegenben (sem), ha hátralévő ellenfeleikkel szemben a hét meccsen összesen legfeljebb 1-2 pontot szereznek kevés lesz a bentmaradáshoz.
~ A kövesdiek azt hiszem maradnak az élvonalban. Nekik jobb a sorsolásuk, mint a zetének, játékukban is több van.


 

4 hozzászólás “Kiesőmatek nélkülünk.” bejegyzéshez

  1. Véleményem szerint a dobogó két alsó foka a Paks, Dvsc, Kte hármasból kerül ki, a többiek elszálltak. A két „ellenfelünk” marha veszélyes, dvscben többet látok, de a paksiak zseniálisak az utobbi időben. A Vasas fix kieső (ugye ugye? Egy feljutó mindig kiesik..) a másik szerintem az UTE lesz, esetleg Honvéd, szivem szerint a kövesdtől szabadulnék, évek óta koncepció nélkül hánykodnak utolso bentmaradó helyen.

  2. Természetesen a második helyünkre fogadtam, de PingWin tanácsát megfogadtam, matekoztam egy kicsit. Nekem ez jött ki.
    1. FTC 65 pont
    2. Paks 53
    3. KTE 51
    4. DVSC 47
    5. Puskás 45
    6. Kisvárda 43
    7. Fehérvár 41
    8. Mezőkövesd 37
    9. ZTE 35
    10. Újpest 34
    11. Honvéd 31
    12. Vasas 19

    A piros-fehérek volt válogatott labdarúgója, Nagy Antal is megmondta: a Honvédnak és Vasasnak az NBI-ben nincs semmi keresnivalója.
    PingWin, pontosítanál, melyik két csapatot várod kieső helyre?
    Készülhetünk a nemzetközi megmérettetésre? Mehetünk szurkolni a Hungária útra, vagy Szegedre? Egy stadionépítéshez szükséges pénzt kidobni a költségekre?

    1. ~ Nálam a Vasas mellett a ZTE a másik kieső.
      ~ Szerintem dobogósok leszünk, nyáron lesz nemzetközi meccsünk.
      ~ Mindenképpen vidéken szeretnénk játszani a hazai meccset, a szegediekkel már tárgyaltunk ezzel kapcsolatban, szerintem örömmel lennének partnerek benne. Volt már ilyen a történelemben, a Debrecen egy évtizede két évben is Nyíregyházán játszotta hazai nemzetközi kupa-meccseit.
      ~ Saját lakás vs. albérlet. Ha nincs saját, jön a bérlet. A bérlet a KTE-t terheli, a stadionfelújítás a város kasszáját. Bérleti díj kidobott pénz, de ha nincs más ez a megoldás.

  3. Érthető, hathatós szögedi segítséggel jutottunk idáig.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.