Ilyen volt … milyen lesz?

Egy eddig még nem látott oldalról világítunk rá az NB1-es csapatok mostani erdeményeire.
Aki még nem unja, akinek még nem ártott meg a sok szám tartson velem:

Volt már őszi tabella, tavaszi tabella, összesített tabella szerinti sorrend, most más módon nézzük meg milyen volt az első háromnegyedév, és megpróbáljuk kitalálni milyen lesz a negyedik negyed. Legalábbis kisérletet teszünk rá …

Ahogy a különböző pont szerinti sorrendek is hasznos képet adnak a csapatokról hasznos információ lehet azt látni, hogy melyik csapat adott helyezésen hány forduló után állt. Az ötlet a kispestiek csak.taccs.hu szurkolói oldaláról származik, amit ezúton is ajánlok figyelemetekbe. A fönti kép jobb szélén az látható, hogy a fordulók után adott sorszámú helyet hány alkalommal foglalták el az egyes csapatok, háttérszínel kiemelve ahol most állnak. Piros ponttal jelöve, hogy egy hete hol álltak, szürke iksszel áthúzva, hogy két hete hol voltak. A Fradi és a KTE kirobbanthatatlan az első két helyről. Lépcsőzetesen lépkedve araszol előre a felcsúti csapat és a Paks, úgy tűnik ők boxolnak a bronzéremért. Így továbbkövetve láthatjuk hol és mennyit időztek a csapatok (fehérvári ping-pong /8.-11.-8./, és várdai leszállóág /3.-6.-6./). Érdekes előrejelzést ad a kép arról, hogy mi várható.

Eddig a milyen volt állapottal foglalkoztunk, most próbáljuk kitalálni milyen lesz. A kép középső részén a csapatok következő ellenfelei, szürke háttérben azok, akikkel idegenben játszanak majd. Mindenki elemezgesse kedvére, én két csapattal foglalkozok most.
A KTE április elején fogadja azt a kövesdi csapatot, amelyik rémesen rosszul teljesít idegenben. Nyerhető meccsnek tűnik ez is, és Felcsútra se megyünk esélytelenül, de ez ikszre mindenképpen jók lehetünk. A zete utóbbi négy idegenbeli meccsét elveszítette, nem hiszem, hogy ponttal távozik a Széktóiból. Innen meg már sínen vagyunk. 😉
A másik kiválasztott csapat a ZTE. Habár jelen állás szerint a tabella azt mutatja, hogy négy csapat is esélyesebb, hogy elkísérje a Vasast a másodosztályba, mint a zalaiak, én mégis úgy gondolom nekik kell majd a végén búcsúzniuk. Miért? Rendkívül gyengék vendégként, és az összes sorsdöntő ki-ki meccsüket idegenbe játsszák (UTE-Mező-Vasas-Fehérvár). A hétvégi Fradi elleni diadal ellenére nem lennék Moniz helyében …


 

5 hozzászólás “Ilyen volt … milyen lesz?” bejegyzéshez

  1. Érzek némi nyomást a kormányzat részéről az Újpest kiesését illetően. Az egyetlen nem NER-es csapat. (A KTE félig NER-es.) A Fehérvár nem eshet ki, mert a második számú NER-csapat. Felcsúfon az ősszel úgy buktunk két pontot, hogy a lila vezető gól után leszóltak Vityáék, hogy nem nyerhetünk, mert Horváth nem kap több építési megbízást. De a balfék gyakadémia képtelen volt gólt lőni, ezért Alex feláldozta magát, és egy öngóllal megmentette a csapat pénzügyi forrásait.

    1. Ez szerintem hülyeség! Ha kicsit is NER-es csapat lennénk nem így nézne ki a Széktói, másrészt ha azt Alex szándékosan csinálta volna olyan képességekkel rendelkezne, mint kevesen Európában. A KTE-nek azért megy, mert a NER segíti? Ugye, hogy ezer sebből vérzik ez a NER-ezgetés. Nem kellene ilyenekkel foglalkozni.

    2. Horváth biztos nem fog több megbízást kapni mivel rég elhunyt. A hsz. többi része is kb ennyire komolyan vehető.

    3. Ez összeesküvés elmèlet,szakadt az eső,egyik làbàvalràrúgta a labdàt a másikra egy ívelès utàn,ha akarta se tudta volna ilyen szerencsètlenül eltalàlni.Tavasszal a Felcsút 3-szor kapott ki sorozatban,amkor nem volt telefon?

  2. Poénnak elmegy. NER-es vagy csak félig teljesen mindegy, a KTE ott rostokol a második helyen. Nem kell ezt szégyellni. Ha majd fordul a kocka a támogatást másoknak köszönjük meg. Ne legyen kétsége afelől senkinek, alakulhat bármi féle képpen a világ sorsa a sport, benne a labdarúgás mindig helyet kap. Kecskemét profi szinten soha nem volt jól elengedve, – még az aranyat érő Verebes mágust sem tudtuk megtartani – inkább diák olimpiai szinten vitézkedtünk. Úgyhogy , örüljünk fiatal csapatunk sikereinek, amíg lehet.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.