A Széktói egy oroszlánbarlang

Sok csapat megtapasztalhatta már ezt. Éppen ma egy éve annak, hogy itthon bajnoki meccsen vereséget szenvedtünk a Vasastól, azóta nem hagytuk el vesztesen a Széktói gyepét. Vasárnap mondjuk rezgett a léc rendesen, de a fiúk utolsó pillanatig küzdöttek aminek meg is lett az eredménye, mert két gólos hátrányból visszahozták döntetlenre a meccset. A sors igazságtalansága lett volna ha kikapunk, mert nagyon jól játszott a csapat.

Aki azt hiszi ritkaságszámba megy az egy éves hazai veretlenségi sorozat nagyon téved. Kitartó keresgéléssel az elmúlt 75 évben több ennél hosszabb ilyen sorozatot találhattok, ehhez csak ennek a honlapnak jobb fölső sarkában az … eredmények 1912-től menüpontra kell klikkelnetek, az alatta lévő pontban pedig a stadion múltjáról olvashattok.

A következő képen a huszadik század második felének leghosszabb hazai veretlenségi sorozatainak listája látható. Ezek közül kiemelkedik a 1978.08.20-tól 1981.06.07-ig tartó majdnem három éves időszak, ami a következő képmontázs bal fölső sarkában található (két klikk a képre a nagyításhoz). Ez a második világháború utáni bajnoki történelmünk leghosszabb hazai veretlenségi sorozata, pontosan 1022 napos. A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy ez nem a Széktói-, hanem a KTE veretlenségi sorozata, hiszen a csapat akkor még hazai meccseit a városi pályán játszotta.


Jelenlegi otthonunkban a leghosszabb sorozatot az NB3-ban értük el. A Kozármisleny tudott itt a széria előtt és után nyerni 2019. november 10.-én és 2021. május 23.-án. A két dátum között több, mint másfél év van, egészen pontosan 560 nap, amit hazai vereség nélkül hoztunk le. Kicsit árnyalhatja a képet, hogy 2020 tavaszán a COVID miatt több forduló elmaradt, de a tény attól tény marad: veretlenek maradtunk itthon.


Nem is annyira távoli múlt az utolsó bajnokcsapat hazai veretlenségi sorozata, amikor a 2007-2008-as bajnoki évben itthon nem találtunk legyőzőre. Vecsés 2007. június harmadikán nyert itt, a Paks elleni első NB1-es meccsünket pedig 2008 július 28.-án veszítettük el, a két dátum között 421 nap volt, vagyis az utolsó bajnokcsapat a teljes bajnoki évet hazai veretlenség nélkül hozta le.


Megye1, NB3, NB2 … és a sort folytatva elérkeztünk a jelenhez.  2022 februárjának utolsó napján szenvedtünk egy gólos vereséget az angyalföldi csapattól, azóta 365 nap telt el úgy, hogy mindig szereztünk pontot hazai pályán.


Meg lehet dönteni az 560 napos Széktói-rekordot?  Igen!  „Csak” május végéig azt a hat hazai meccset nem szabad elveszíteni, és szeptember közepéig nem szabad itthon kikapni. Ilyen egyszerű … ezt leírni. 🙂
Megcsinálni nehezebb, de sikerülhet!  Együtt bármi sikerülhet!  b

Hajrá lilák, hajrá Kecskemét!

 

 

 

Egy gondolat “A Széktói egy oroszlánbarlang” bejegyzéshez

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.