Pontok és helyezések

Egyre valószínűbbnek látszik, hogy 36 pont elég lesz, elég lehet a bentmaradáshoz, mert nagyon kiegyensúlyozott a bajnokság, sok a döntetlen, így kevesebb pont is elég lehet a tagság megtartásához.

Lássuk a számokat:

Legegyszerűbben úgy matekozható ki a 36 pont részarányosan szükséges értéke, hogy a fordulók számához hozzáadjuk a számot, amelyik körben tart a bajnokság, jelen esetben 19. forduló + 2. kör = 21 jelenlegi pont elég lehet a 36 év végi pont eléréséhez.

A tabella alja most így néz ki:

▫️ 9. Újpest 22 pont ▫️▫️ 10. Fehérvár 20 pont ▫️▫️ 11. Honvéd 18 pont ▫️▫️ 12. Vasas 17 pont  ▫️

Az említett csapatok fölött 23 ponttal álló három csapat sem érezheti magát teljes biztonságban, de jelen állás szerint az említett négy csapat van legjobban veszélyeztetve a kiesés szempontjából.

A lenti kép „pont” sorában a fönti pontszámítási metódust láthatjátok, amelynek ütemével elérhető a 33. fordulóra a 36 pont.


A kép alsó két sora másról szól.
Mikor csapatunkat nem ismerők keresik-kutatják jó teljesítményünk titkát arra a következtetésre is juthatnak, hogy biztosan a legtöbb meccs eredménye éppen úgy alakult, ami a KTE-nek kedvezett. Ennek a gondolatmenetnek számoltam utána, megnéztem adott fordulókban hogyan alakultak az eredmények. Nekünk ugye az a legjobb, ha begyűjtjük a 3 pontot és ha nyer a Fradi, mert őket úgyse előzzük meg. Ha két mérkőző csapat között 3 pont, vagy annál nagyobb az eltérés nyerjen az aki lentebb van a tabellán, ha kevesebb a különbség legyen iksz.  A 14. forduló óta Joker ez alapján tette meg tippjeit, de a kíváncsiság kedvéért visszalapoztunk az év elejére és visszafelé is ‘lejátszottuk’ ezt a játékot, ezt a fajta tippelést.

A „pont” alatti sorban az látszódik, hogy egyes fordulókban hány meccs alakult úgy, hogy az a mi ‘malmunkra hajtotta volna a vizet’. Csak a fordulók felében volt úgy, hogy 3 vagy több meccs számunkra kedvezően alakult, az átlag alig több, mint kettő, ez a sor elején látható. Nem mondhatjuk tehát, hogy a meccsek többsége számunkra kedvezően alakult, inkább csak alig több, mint egyharmaduk.
A kapott értékeket áttettem a tippjátékba, annak pontértékeit a legalsó sorban látjuk. Átlagosan négy pont sem jött ki, és mivel a papírforma-tippek oddsai kettő alattiak, így ezek jobbára két ‘tuti’ tipp eltalálásból jöhettek össze. Így az se csoda, ha ez a tippátlag a 65 törzs-tippelő eredményei között csak a 60. helyre lenne elég.

Megállapíthatjuk tehát, hogy nem azért áll ilyen előkelő helyen a KTE, mert a a többi meccs számunkra kedvezően alakult. Mondjuk ezt mi eddig is tudtuk. 🙂

 

3 hozzászólás “Pontok és helyezések” bejegyzéshez

  1. Jók ezek a matekozások, sokszor hasznosak is, de én a mixes aranyszabályban hiszek, a tippelésnél a pillanatnyi körülmények figyelembe vétele a legfontosabb. Éppen ezért középcsatárunk formája jobban aggaszt. Szurkolok, hogy a korábbi formáját sikerüljön állandósítani. A KTE azért áll ilyen előkelő helyen, mert időben sikerült az MLSZ koncepciójába beintegrálódnia. Van a kiemelten kezelt FTC és vannak a többiek. Ezek közül sikerült állandó alapcsapattal, megfelelő taktikával kiemelkedni. Szerintem kiesési gondok nem lesznek, sőt még mindig a dobogó második fokában reménykedem, hogy az érte járó összeget én is zsebre vághassam. A bajnokság kezdetén úgy ítéltem meg, sorozatos döntetlenekkel nem lehet NBI-ben maradni, tévedtem. Olyannyira, amennyiben a ködös játékban minden találkozót döntetlenre tippelek, talán jobb lenne a helyezésem. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, ez a teljesítmény csak a kezdet, a módszer helyességét majd a következő évi bajnokságban lehet igazolni. Addig még sok statisztikai képletet meg kell oldani.

  2. Véleményem szerint a következő idényre találnunk kellene két csatárt, mert Barna egyedül marha kevés, sérülés, esetleges formaingadozás miatt. Ezen kivül lukasnak érzem hosszútávon Szabó A. posztját is.

    1. Benne van a pakliban, hogy 1-2 játékos eligazol a nyáron, illetve a kölcsönjátékosok közül valakit hazarendelnek. Ennél nagyobb mozgás szerintem nem lesz, mert tudják a fiúk, hogy csak itt, ebben a közegben tudnak ilyen jól szerepelni, máshol csak epizodisták, jó eséllyel ‘kispadozósak’ lennének/lehetnének.
      Szerintem a háttérben már keresik a lehetséges leigazolható embereket a klubnál. Ezt eddig is jól csinálták, bízzunk benne ezután is így lesz. Már előre is terveztünk a jövőre Polyák Kristóf leigazolásával is, aki nagyon fiatal, sok lehetőség van benne, hamarosan Alex és ő egészséges versenyt vívhatnak majd a kezdőcsapatba kerülésért.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.