Így kezdték a csapatok a tavaszt

Három forduló lement, nézzük hogyan startoltak a csapatok.
(A Fradi két elmaradt meccsének idei pótlását /a ZTE és a Paks ellenit/ az őszi eredményeknél vettük figyelembe, így lett teljes az őszi tabella. Ez az egy-egy vereség a két dunántúli csapat tavaszi eredményét nem rontja, nem emiatt gyengék idei adataik.)

A képen a csapatok a tavaszi eredmények alapján felállított sorrendben láthatók.

Remek rajtot vett a Loki és a Kövesd 3 meccsből 7-7 pontot begyűjtve, nagyon gyengén startolt a ZTE és a Fehérvár 1-1 pontot szerezve. A debreceniek tegnapi győzelméhez kellett mondjuk azért  nagy mázli is, hiszen a 90. percben még vesztésre álltak, a végén pedig győzelemnek örülhettek. Ennek ellenére ne vitassuk el tőlük a sikert, ezt ők érték el. A zalaiak gyenge szereplése nagy titok, mert jó focit játszanak, csak nagyon nincs szerencséjük. Érdekes, hogy az ősz végén még közvetlenül a dobogó mögötti ‘zete’ és a középmezőnyben telelő fehérváriak milyen gyengén kezdték a tavaszt.

A KTE három meccsből megszerzett öt pontja a korábbi szint tartása, a megszerzett pontszámban nincs okunk panaszra, de jobb/szebb játékhoz lettünk szoktatva, azt reméljük/várjuk a későbbiekben. 🙂


A közeli jövő a csapatokra váró következő három meccs, ami még a második bajnoki körből hátravan.
Pár érdekesség:
~ a Fradi érezhetően tartalékol nemzetközi meccseire, itthon csak a minimumot adja ki magából. Ez látható abból, hogy egyedül a főrivális Újpest ellen szívták fel magukat és nyertek, ikszeltek viszont a Vasassal és a Kisvárdával. Mire lesz elég ez a visszafogott teljesítmény a tavaszt nagyon jól kezdő csapatok ellen a következő fordulókban?
~ A DVSC három fővárosi csapat ellen bizonyíthatja, hogy nem véletlen a jó tavaszi rajt,
~ a leggyengébben induló fehérváriak következő meccsei a szintén rosszul kezdő csapatok ellen lesz. A következő hetekben fontos kérdésre választ kaphatunk: bejelentkeznek-e a kiesés elkerüléséért küzdők klubjába?


A távolabbi jövő a harmadik kör, abban az utolsó 11 forduló lesz. Pár hét múlva elkezdjük a valós adatok alapján történő kieső-matekszámítást. Eddig csak a ‘szokásjog’ alapján vizsgálódtunk, miszerint 32 ponttal már maradt bent csapat, de volt olyan év is, amikor 39 ponttal kiesett. Most várhatóan a kettő között lesz a végére a 10. helyezés eléréséhez szükséges pontszám. Ezt majd kiszámoljuk, vagyis a legpesszimistább hozzáállással lejátsszuk a meccseket kiosztjuk a pontokat, amiből megláthatjuk majd, hogy mikorra érjük el a biztos bentmaradást. Most még korai lenne számolgatni, mert a hátralévő 14  forduló mindegyikében 12 csapat szerezhet pontot, ez így még egy 168 ismeretlenes egyenlet. 🙂

Valós adatok alapján történő előzetes számolgatásra viszont pár nap múlva visszatérünk . . .