Az előző évben jól szereplők most nagyon hátul végeztek, egy hasonlóság maradt csak meg az előző évből: PingWin hátul kullog a tabellán. Régi nagy versenyzők és új játékosok az első négyben, nézzük részletesen.

Szokásunkhoz híven elővesszük időnként az összesített tabellát, a részeredményeket és időnként közkinccsé tesszük. Az őszi szezon végén ugyanígy teszünk.

A fenti képeken mindenki megkeresheti saját magát, megnézheti milyen eredményeket ért el fordulóról fordulóra.

A sportfogadás szerencsejáték. A fogadónak játék, de szerencse és nyereség valójában a fogadást bonyolítóé. Miért?  Mi pénz nélkül játszunk, de nézzük milyen lenne ez a játék a valóságban: meccsenként felteszünk tétként 1 pontot. Vagy nyerünk, vagy elveszítjük. Hat meccsre tippelünk, vagyis ha a feltett hat pontot visszakapjuk ‘pénzünknél vagyunk’, ha többet akkor nyertünk, ha kevesebbet akkor vesztettünk. Nézzétek meg, hogy a 64 törzstippelőből hányan nyertek volna, ha ezt pénzre játsszuk! Csak öten, ők is csak keveset, amit le is adóznának rögtön. 🙂


Érdekes játékot kezdett  Joker  három fordulóval ezelőtt. Mindig olyan eredményekre tippelt, ami a KTE-nek a legjobb lenne, vagyis, ahol 3 pont, vagy több az egyik csapat előnye ott annak adná a 3 pontot akinek kevesebb a pontja, amelyik meccsen a két csapat között ennél kisebb a különbség ott döntetlent tippel, vagyis kapjon ugyan mindkét csapat 1-1 pontot, de veszítsenek kettőt. Egyedül a Fradit ‘engedte el’, vagyis mivel várhatóan úgyis magasan nyerik majd a bajnokságot minden meccsükön nekik adja a 3 pontot. A játék kedvéért versenyen kívül visszakerestem a korábbi fordulókat is, megnéztem mit tippelt volna Joker fordulóról fordulóra, és megnéztem tippjátékunkban milyen helyezést ért volna el, ha elejétől ezzel a technikával játszik.

A fenti képen az összesített verseny első 10 helyezettjének tippjei, legalul a Joker által tippelt eredmények alapján megnyert pont, illetve az első 13 fordulóban amit tippelt volna. Mint látjuk csak három fordulóban szerzett/(szerzett volna) közel annyi pontot, mint a legeredményesebbek, és szintén háromszor fordult/(fordult volna) elő, hogy egyik meccs sem úgy alakul, ahogy az a KTE-nek kedvezzen (0). Joker virtuálisan kialakított összesített eredménye alapján csak az 53. lett volna, vagyis a tabella végén lenne.

A fentiekből az látszik, hogy a  KTE  jó szereplése elsődlegesen nem az, hogy a többi meccsen az eredmények nekünk kedvezően alakulnak. No de ezt tudtuk/gyanítottuk eddig is, csak most erről megerősítést kaptunk.


Az őszi tippjátéknak vége, első négy helyezettünket megkeressük, és megkeressük a számukra díjat felajánlókat is. A díjátadásokat dokumentáljuk, és miután mindegyik megtörténik erről itt egy posztban tájékoztatást adunk majd.