Újoncként 10 forduló óta dobogón!

Pár magukat KTE szurkolónak nevező embert és több idegent nem értek?
Mi a bajuk a kecskeméti csapat szereplésével.  Nincs realitásérzékük?
Mégis mit vártak, várnak ettől a kis csapattól?

Mióta 12 csapatos az élvonal csak az egyik újonc tudott bent maradni, a másik mindig visszaesett a másodosztályba. Most is megjósolta előre a focitársadalom melyik csapat lesz az egyik, aki marad, melyik amelyik kiesik. Meglepetésükre a KTE szinte másodosztályú kerettel vágott neki az élvonalnak, ahol azóta remekül szerepel. Reálisan látó idegenek, ismeretlenek is értékelik azt, amit csapatunk produkál, és ismeretlenül is sokan gratulálnak nekünk, mert látják, hogy itt nem a pénz dominál, hanem a játék.  Vannak páran akiknek ez valamiért fáj, és nagyon várják már, hogy alábbhagyjon lendületünk és abbahagyjuk a pontgyűjtést. Nyolc csapat van nagyon nehéz helyzetben, mindegyiket megérintette a kiesés szele, így az ő szurkolóitól még csak-csak el tudnám fogadni ezt a hozzáállást, bár nem teljesen sportszerű. Vannak viszont pártatlanok, olyanok, akik csapatát a KTE nem veszélyezteti, sőt kecskemétiek is, akik akkor érzik jól magukat ha a csapat ellen szólhatnak. Ez utóbbiból az a 2-3 hangadó a legellenszenvesebb, aki sikernél hallgat, maximum annyit tesz, hogy a mellét veri a szurkolói csoportban, hogy ő mekkora KTE szurkoló, de ha játékban, vagy pontszámban nem jön a maximum kíméletlenül és igazságtalanul kritizál, nem ritkán fejeket követel. Szurkoló az ilyen???

Nekik egy apróság.
Legtöbb újoncnak alapból 70-80 százalék esélye van arra, hogy az élvonalban maradjon. Nekünk ennél is kevesebb, mert anyagiak hiányában nem tudtunk elegendő olyan játékost igazolni, hogy a keret erőssége alapján hihessünk abban, hogy elérhetjük a 10. helyet, ami már a bent maradást jelenti. Kecskeméten már többször rájöttek, hogy csapatban kell és érdemes gondolkodni. Volt akinek sikerült, volt akinek nem sikerült ezt megvalósítani, a mostani vezetésnek sikerült.
Cél tehát a 100 százalék, ami a 10. hely.
Érthetőbb legyen vegyük magasugrásnak, 100 centiméternek. Ezt kellene megugranunk.
A bajnokság elejétől kezdve ennél jóval magasabban tartja a csapat a lécet, most éppen 160 centin, mivel időarányosan több, mint másfélszerese van meg a pontoknak ahhoz, hogy  meghosszabbítsuk itteni tagságunkat. 60-70 centi lenne a reális, mi pedig folyamatosan megugorjuk a 150-160 centit. Néha rezeg a léc, de kérem gondolkodjunk már és olvassuk el a poszt címét! Újoncként 10 forduló óta dobogón van a KTE! Mit akartok még? Ezek a játékosok nem gépek, nem robotok, hanem emberek. Igen, ők is hibáznak, de mindent megtesznek a csapatért, a győzelemért! Csak így tovább fiúk, hajrá KTE!


Egy gondolat a szombati meccsről:
Rejtő Jenő Piszkos Fredje mondta, hogy kocsmai verekedés esetén először a lámpát kell leverni.

Ennek van egy fekete-vicces verziója.
Egy kocsmai verekedés elején kilövik az egyik ember szemét, mire az felkiált:
– Ez az, először a lámpát kell leverni.

Ez jutott eszembe, mikor már az első percben lerúgták védelmünk középső oszlopát, majd végig faragták-rugdosták Banó-Szabót, de a sporiból ez egy sárga ejnye-bejnyénél sokkal többet nem váltott ki. Hiába vagyunk mi jók, ha a játékvezetők még mindig a korábbi években nevet szerzett csapatokat/játékosokat támogatják! Úgy tettek harcképtelenné különböző csapatrészeinket a debreceni játékosok, hogy ehhez végig asszisztált a játékvezető. Ahogy Belényesit az első percben kiiktatták, és mint a mester is később nyilatkozta a vendégek milyen ellenségesen álltak a meccshez nem volt számomra kérdéses, hogy nem tisztességes módon akartak eredményt elérni, hanem a másik harcképtelenné tételével. Így is lehet -főleg, ha a játékvezető partner ebben-, de ……


 

Egy gondolat “Újoncként 10 forduló óta dobogón!” bejegyzéshez

  1. Teljesen egyet értek minden egyes szavaddal, de nem csak ezen az egy meccsen érzem ezt a vissza taszító bíráskodást sajnos. Egyedül a Vasas elleni idegenbeli meccsen éreztem hogy nem volt kettős mérce. Összehasonliátás képen Zekét miért is állították ki Felcsúton és utána egyenlített a Puskás,behajtott lábbal senkit meg nem rúgva kicsúszta a labdát. Na Bódi ugyan azt a büntetést kapta mint Zeke sárgát. Felháborító és hányinger az egész amit velünk művelnek ezét le a kalappal az egész csapat előtt mert ezzel is megküzdenek.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.