Nem vagyunk babonásak, a 13. fordulóban is tippelünk szorgalmasan.

Ebben a fordulóban Müllerpapa készítette a szöveges tippmagyarázatot:

Ahogy ráfordultunk a második körre egyre jobban élesedik a küzdelem. Igyekeznek a csapatok minél jobb pozíciót betölteni a tabellán, nagy ívben elkerülni a kiesőzónát. Lássuk a tippeket, én hogyan gondolom:

Mezőkövesd – Kisvárda ‣ V
Matyóföldiek lassan, de gyűjtögetik pontjaikat! Az edzőváltás úgy tűnik jót tett nekik. A Várda egy erős csapat az utóbbi meccsén is bizonyította, a két legutóbbi vidéki meccsén begyűjtött 4 pontot. Kérdés, hogy a Mezőkövesd meddig bírja a nyomást?

Honvéd – Fehérvár ‣ D
A Honvéd továbbra is keresi önmagát, igaz vannak fellángolásai, mint legutóbb a ZTE ellen. Talán a hétközi edzőváltás valamicskét lendít rajtuk. A Vidi szintén kiszámíthatatlan, még akár lehet háromesélyes is a meccs, én döntetlenre saccolok.

KTE – Debrecen ‣ H
A KTE eddig várakozáson felül szerepelt. Előbb-utóbb mi is kapunk egy gyomrost, de az nem most lesz.
Kecskemétiként nem is mondhatok mást csak hazai győzelem!

Paks – Vasas ‣ D
A Paks hozza szokásos formáját, mi sem bizonyítja jobban, hogy legutóbb a Viditől elhozott egy pontot! Vasas javuló formát mutat két hete a Vidit is két vállra fektette, könnyen lehet egy X.

Újpest – Puskás ‣ V
Szegény Újpest, nincs könnyű helyzetben! Egymás után két zakó, nem tudom sikerül-e egyhamar kimászni nekik a gödörből? A felcsútiakat legutóbb lenyomta a Fradi, nem tudom Hornyáknál belefér-e még egy esetleges pontvesztés?

FTC – ZTE ‣ H
Fradi játékosállományát figyelembe véve toronymagasan a mezőny fölött áll. Ha komolyan veszi a Monaco elleni meccs eredményétől függetlenül hozza a kötelezőt, nem lehet kérdéses a győzelme.

-⚽-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A tippeléstől nem kell megijedni, ez csak egy játék, amitől még érdekesebb lehet a hétvégi forduló. Kimásoljuk egérhúzással a poszt végről a forduló párosítását (kijelölés az elejétől a végéig, miközben a bal egérgombot nyomva tartjuk, majd jobbal belelövünk a kijelölésbe és ‘Másolás’) , jobb gombbal beleklikkelünk alul a hozzászólásmezőbe és ‘Beillesztés’. A sorok végeire klikk és beírjuk a tippek nagy kezdőbetűit a párosítások mögé: H [hazai győzelem], D [döntetlen], V [vendég győzelem]. Egyszerűsítve is tippelhetsz, kimásolás-beillesztés helyett az is elég, ha az adott meccs-sorrendben a tippelt meccs-kimenetelek kezdőbetűit, tehát meccsenként csak egy-egy betűt írsz a hozzászólásba.
Megadsz egy e-mail címet (ami nem lesz látható!) és egy nevet/becenevet az azonosításhoz. Ez a név máskor is ugyanaz legyen, mert csak így lehet az eredményeket majd összesíteni, így tudsz az összesített versenyben is részt venni. Ha elrontod, kihagysz valamit mindaddig új hozzászólásban módosíthatod, míg az adott meccs el nem kezdődik.

A játékban bárki részt vehet, aki a meccsek kezdetéig leadja tippjét. Ha eltalálod a meccs győztesét, döntetlen esetén Te is ikszre vetted, akkor annyi pontot kapsz amennyi az adott csapat neve, vagy a D alatt szerepel. A pontokat összeadjuk, ebből kialakul a heti sorrend. Az a tippelő, aki a fordulók legalább felében velünk játszott részt vesz az összesített versenyben is, és összesített helyezési sorszámot kap. Az összesített verseny alapja nem a fordulónkénti pontok összeadása, hanem átlagszámítás, mert így az se kerül hátrányba aki pár fordulóról lemaradt.  Az átlagpontszám a heti eredménytáblázatok jobb szélén lesz, az összesített sorrend sorszáma pedig a bal szélén, de csak azoknál, akik törzstippelők, tehát velünk játszottak legalább a fordulók felében. Holtverseny esetén jobb heti legtöbb, második legtöbb, … pontérték rangsorol majd a félévi és év végi nyeremények elosztásánál.

Érdemes lesz szorgalmasan tippelni ebben az évben is, mert értékes nyeremények várnak az ősszel és a bajnokság végén összesített versenyünk legeredményesebb játékosaira. Őszi játékunk végén a legtöbb átlagpontszámmal rendelkező tippjátékos a klubtól egy sálat kap; a második helyezett egy 13 ezer forint értékű prémium kávécsomagot Szekeres Zsolt jóvoltából az ORGANO-tól; a harmadik helyezett egy 10 ezer forint értékű baleset-biztosítást Orosz Gábor felajánlásaként a MetLife-től; a negyedik helyezett Peller és Társa Gépihímző vállalkozástól egy KTE címerrel hímzett téli sapkát.
A bajnokság végén első három helyen végzett tippelőre a következő ajándékok várnak majd:
1. a játékosok által aláírt KTE mez a klubtól,
2. egy 13 ezer forint értékű prémium kávécsomag Szekeres Zsolt jóvoltából az az ORGANO-tól,
3. egy 10 ezer forint értékű baleset-biztosítás Orosz Gábor felajánlásaként a MetLife-től,
4. KTE címerrel hímzett baseballsapka Pelleréktől.

A heti tippjáték végeredménye a forduló utolsó meccsének vége után két percen belül a poszt végére felkerül. Következő forduló tipp-posztját hétvégi forduló esetén csütörtökönként délben keressétek ezen az oldalon, a szerdai fordulók tipp-posztját hétfő délig igyekszünk megosztani veletek.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-⚽-

Tippelési segítségként a tabella, a formamutatók, és az oddsok a következő fordulóra, a kép jobb szélén.


-⚽-

Tippelési határidő:  péntek este 8 óra

-⚽-

A tippeket ebben a meccs-sorrendben kérjük:
Mezőkövesd – Kisvárda
Honvéd – Fehérvár
Kecskemét – Debrecen
Paks – Vasas
Újpest – Puskás AFC
Ferencváros – ZTE

_______________________
A tippjáték végeredménye: