Honvéd – KTE meccs-statisztikák

„Ha a Honvéd száz százalékos  teljesítménnyel nyerné
a bajnokságot
hat pontot akkor is elvenne tőle a Kecskemét.”

Bevezetőként végh hanta nyolc évvel ezelőtti örökbecsű szavait idéztem, aki a kispestiek CSAK-blogjának és a taccs.hu-nak főadminja. Szó mi szó előző élvonalbeli pályafutása alatt a KTE a Honvéd legnagyobb mumusa volt. Őket a bajnoki cím elérése ugyan most nem fenyegeti, de az ellenük megszerezhető hat, illetve a három kör miatt 9 pont nagyon jól jönne.  😉

Nézzük a számokat:

Volt valóságalapja a fönt idézett állításnak, mert azok közül a csapatok közül, akikkel mind a hét évben együtt szerepeltünk az élvonalban magasan a legjobbak eredménymutatóink a Honvéd ellen: 9 győzelem, 4 döntetlen, és a végén, mikor már mindenki tudta, hogy bár a pályán kiharcoltuk a részvétel jogát licencproblémák miatt mégsem folytathatjuk az NB1-ben egy leeresztett/hitehagyott kecskeméti csapat 2015 májusában 2-0-ra kikapott Kispesten.

𝘌𝘭𝘴𝘰̋ 𝘩𝘦́𝘵 𝘦́𝘷𝘦𝘴 𝘕𝘉1-𝘦𝘴 𝘵𝘢𝘨𝘴𝘢́𝘨𝘶𝘯𝘬𝘬𝘰𝘳 𝘮𝘪𝘯𝘥 𝘢 𝘩𝘦́𝘵 𝘦́𝘷𝘣𝘦𝘯 𝘦𝘻𝘦𝘬 𝘢 𝘤𝘴𝘢𝘱𝘢𝘵𝘰𝘬 𝘷𝘰𝘭𝘵𝘢𝘬 𝘦́𝘭𝘷𝘰𝘯𝘢𝘭𝘣𝘦𝘭𝘪𝘦𝘬.

A múlt után nézzük a mostani bajnokságot.
Tabellapozícióban hasonló ívű pályát futott a két csapat, csak mi a harmadik forduló óta legalább 4-5 hellyel mindig a kispestiek előtt voltunk és vagyunk.

forrás: tippmixpro.hu

Négy hely és négy pont a KTE előnye szombati vendéglátójával szemben. Érdekes módon ugyanolyanok a kispestiek hazai, mint a mi idegenbeli eredményeink: 1 vereség és két döntetlen. Mindkét csapat győzelemmel szeretné megszakítani ezt a sorozatot, már csak a sorminta miatt is.

forrás: adatbank.mlsz.hu

Gyengébb kezdés után a Honvéd magára talált, pedig páran talán már latolgatták az edzőváltás szükségességét az első 3-4 forduló után. A következő képen az utolsó öt meccs tabellasorrendjének elejét látjuk. Itt már majdnem olyan jó eredményeket értek el a piros-feketék, mint mi.

forrás: eredmenyek.com

~~~~~~~~~

A fentiek után kicsit meglepő azért, hogy a tippmixpro.hu szerint majdnem másfélszer nagyobb esélye annak, hogy szombaton Kispesten hazai győzelem születik, mint annak, hogy vendégsikernek örülhetnek majd a lilák. Majd meglátjuk, mi mindenesetre nagyon reménykedünk pontszerzésben, az se baj ha az a pont nem egy, hanem 3 lesz. 😉

forrás: tippmixpro.hu

 

Hajrá lilák, mindent bele szombaton is!

 

Egy gondolat “Honvéd – KTE meccs-statisztikák” bejegyzéshez

  1. Szép dolog a statisztika, csakhogy egyes tippmix guruk azt sulykolják az agyunkba, nem ér semmit, a pillanatnyi körülményekre kell nagyon odafigyelni. Ezért kutatják olyan bőszen a legbelsőbb híreket az utolsó pillanatig. A tippek leadásánál érdemes ilyen szempontokat is figyelembe venni. Még olyannak is, aki nullszaldóra játszik. Persze akadnak olyan fogadók, akik a statisztikák figyelmen kívül hagyását a legnagyobb hibák közé sorolják. Egyébként a nagyok a három lehetséges tipp miatt az európai focit nem különösebben kedvelik, mondják, ők két lehetséges találat közül szeretnek választani. Persze, statisztika ide vagy oda, abban a variációban is lehet nagyot bukni. Évekkel ezelőtt megragadta figyelmem, amikor egy titokzatos fogadó a Super Bowlon 3,8 millió dollárt bukott. Az igazsághoz hozzátartozik, állítólag az előző évin viszont 18 millió dollárt nyert. Maradjunk mi csak a mi, magunk kreálta statisztikáinknál, szeretett csapatunknál: HAJRÁ LILÁK, MINDENT BELE SZOMBATON IS!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.