Tippelni nehéz, különösen az első fordulóra. Bejött most is ez az örök igazság, hiszen a tippelők többsége által várt eredmények nem jöttek be. Egyedül a forduló zárómeccse hozta a várt eredményt, de ott is csak a hosszabbításban esett góllal nyert a Fradi.

Heti posztírónk előző évben is jól teljesített, sokáig versenyben volt a játék ajándékaiért is, de végül nem sikerült neki a végjáték. Most is jól indított, a meccsek felét eltalálta, lássuk ilyen rajt után mit tippel Peter92  a következő fordulóra:

Vasas – Paks – V
Múlt heti ellenfelünk otthon fogadhatja a stabilan kezdő Paksot. Rozsdás egy kezdés volt nekik a Széktói stadionban, és őszintén szólva számomra érthetetlen volt Kuttor „meccselése”. Megtévesztő lehet, hogy sok nagyágyú a padon volt, akiket végül csereként talán későn küldött csatába a mester, de összességében a játékuk sem volt meggyőző. Az elképzelésük meg van, a kérdés inkább csak az, hogy ezt a pályán is megtudják-e valósítani.
A hét edzője, Waltner Róbert ezzel ellentétben nem teketóriázott, és kezdésnek otthon, egy sima győzelemmel indított. A Gyirmótnál tavaly 13 gólt szerzett Varga Barnabás is jól mutatkozott be, Ádám Martin helyén, ugyanis megszerezte első gólját.
Véleményem szerint a vendégek jobb formával érkeznek, és felülkerekednek majd a Fáy utcában.

Debrecen – Kecskemét – H
Vegyes érzések voltak bennem a mérkőzés alatt, és őszinte leszek, annak ellenére, hogy felemelő érzés volt ismét NB1-es mérkőzésre menni, vannak kérdőjelek a fejemben. Az előző blog bejegyzéssel egyetértek. A szív még mindig a helyén, de voltak, akiket fejben egy kicsit felőrölt a nyomás. Nagyon kár azért a piros lapért, de tovább kell tudni lépni, és mindemellett kalapot kell emelni az teljesítményért és az összképért.
Debrecen egy jót „meccselt” a Kisvárdával, és most otthon mutathatják meg magukat. Könnyebb helyzetben vannak, és sajnos az az érzésem, hogy nem most fogunk meglepetést okozni.

Kisvárda – Mezőkövesd – H
A Kisvárda csütörtökön megmérkőzik a Molde-val az európai konferencia liga selejtezőkörében. Az utazás mellé szerintem egy vereség is fog társulni nekik idegenben, így nehéz mérkőzés lesz nekik a vasárnapi.
A Mezőkövesdtől többet vártam az Újpest ellen, de lehet csak az Újpestet becsültem nagyon alá. A Várda a fáradtság ellenére, szerintem felül fog tudni kerekedni ellenfelén.

Puskás Akadémia – Újpest – D
Az Akadémia derekasan helyt állt a Groupama arénában, annak ellenére, hogy nagyon bánhatják azt a kihagyott 11-est. A 93.percben azonban teljesen elfáradtak fejben, Zachariassen álló helyzetből fejelhetett majdnem az ötösről.
Az Újpestet sokan temetik idén ennek ellenére, nem volt elkeserítő a játék a Mezőkövesd ellen. Kis érdekesség, a tavalyi szezonban a Szeged elleni idegenbeli meccsünk előtt kirándulás miatt épp útba esett Felcsút, és volt szerencsém megtekinteni ugyan ezt a párosítást élőben. Akkor 2-1 arányban alulmaradtak egy viszonylag jó mérkőzésen. Véleményem szerint döntetlen lesz ez a mérkőzés.

Fehérvár – Honvéd – H
A Fehérvár kikapott Pakson, emellett a héten itthon fogadják a Moldovai Petrocub csapatát a konferencia selejtezőjében. A fejeket egy jó szereplés rendbe teheti, és a dupla hazai mérkőzés elindíthat egy jó formát.
A Honvédot sima hazaira vettem múlt hétvégén, és gyönyörűen el is játszották magukat a ZTE ellen. Össze kell kapniuk magukat, de véleményem szerint ugyan úgy, mint a mi esetünkben, a meglepetés nem most fog jönni.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A tippeléstől nem kell megijedni, ez csak egy játék, amitől még érdekesebb lehet a hétvégi forduló. Kimásoljuk egérhúzással a poszt végről a forduló párosítását (kijelölés az elejétől a végéig, miközben a bal egérgombot nyomva tartjuk, majd jobbal belelövünk a kijelölésbe és ‘Másolás’) , jobb gombbal beleklikkelünk alul a hozzászólásmezőbe és ‘Beillesztés’. A sorok végeire klikk és beírjuk a tippek nagy kezdőbetűit a párosítások mögé: H [hazai győzelem], D [döntetlen], V [vendég győzelem]. Egyszerűsítve is tippelhetsz, kimásolás-beillesztés helyett az is elég, ha az adott meccs-sorrendben a tippelt meccs-kimenetelek kezdőbetűit, tehát meccsenként csak egy-egy betűt írsz a hozzászólásba.
Megadsz egy e-mail címet (ami nem lesz látható!) és egy nevet/becenevet az azonosításhoz. Ez a név máskor is ugyanaz legyen, mert csak így lehet az eredményeket majd összesíteni, így tudsz az összesített versenyben is részt venni. Ha elrontod, kihagysz valamit mindaddig új hozzászólásban módosíthatod, míg az adott meccs el nem kezdődik.

A játékban bárki részt vehet, aki a meccsek kezdetéig leadja tippjét. Ha eltalálod a meccs győztesét, döntetlen esetén Te is ikszre vetted, akkor annyi pontot kapsz amennyi az adott csapat neve, vagy a D alatt szerepel. A pontokat összeadjuk, ebből kialakul a heti sorrend. Az a tippelő, aki a fordulók legalább felében velünk játszott részt vesz az összesített versenyben is, és összesített helyezési sorszámot kap. Az összesített verseny alapja nem a fordulónkénti pontok összeadása, hanem átlagszámítás, mert így az se kerül hátrányba aki pár fordulóról lemaradt.  Az átlagpontszám a heti eredménytáblázatok jobb szélén lesz, az összesített sorrend sorszáma pedig a bal szélén, de csak azoknál, akik törzstippelők, tehát velünk játszottak legalább a fordulók felében. Holtverseny esetén jobb heti legtöbb, második legtöbb, … pontérték rangsorol majd a félévi és év végi nyeremények elosztásánál.

Érdemes lesz szorgalmasan tippelni ebben az évben is, mert értékes nyeremények várnak az ősszel és a bajnokság végén összesített versenyünk legeredményesebb játékosaira. Őszi játékunk végén a legtöbb átlagpontszámmal rendelkező tippjátékos a klubtól egy sálat kap; a második helyezett egy 13 ezer forint értékű prémium kávécsomagot Szekeres Zsolt jóvoltából az ORGANO-tól; a harmadik helyezett egy 10 ezer forint értékű baleset-biztosítást Orosz Gábor felajánlásaként a MetLife-től; a negyedik helyezett Peller és Társa Gépihímző vállalkozástól egy KTE címerrel hímzett téli sapkát.
A bajnokság végén első három helyen végzett tippelőre a következő ajándékok várnak majd:
1. a játékosok által aláírt KTE mez a klubtól,
2. egy 13 ezer forint értékű prémium kávécsomag Szekeres Zsolt jóvoltából az az ORGANO-tól,
3. egy 10 ezer forint értékű baleset-biztosítás Orosz Gábor felajánlásaként a MetLife-től,
4. KTE címerrel hímzett baseballsapka Pelleréktől.

A heti tippjáték végeredménye a forduló utolsó meccsének vége után két percen belül a poszt végére felkerül. Következő forduló tipp-posztját hétvégi forduló esetén csütörtökönként délben keressétek ezen az oldalon, a szerdai fordulók tipp-posztját hétfő délig igyekszünk megosztani veletek.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tippelési segítségként a tabellát még nem érdemes nézegetni. Győzelemmel kezdett a ZTE és a Fradi,  de ők most elhalasztják egymás elleni meccsüket. Nyert a Paks, kikapott a Puskás, Fehérvár és a Honvéd, a többi csapat ikszelt az első fordulóban. A képen a forduló párosításai és az elérhető odds-ok:

Tippelési határidő:  péntek 20 óra

A tippeket ebben a meccs-sorrendben kérjük:
Vasas – Paks
Debrecen – Kecskemét
Kisvárda – Mezőkövesd
Puskás Akadémia – Újpest
Fehérvár – Honvéd 

____________________________________________________
A heti tippjáték végeredményét itt találjátok :


 


… és ugyanez egy képen:

/klikk a képre a nagyításhoz/