Magyarázom a mechanizmust

Valamikor régen a gazdaság működését magyarázó rajzfilmnek volt ez címe, itt most másról van szó.
A következő héten már átlagszámítás, kétféle tabellasorrend, és egyéb ‘nyalánkságok’ lesznek a tippjáték értékelő-tabellájában, ezeket szeretném előre elmagyarázni a sok-sok új tippelőnek.

Adott egy ~ demo ~ nevű játékos. Megtette tétjeit, egy-egy egyes kerül minden meccsen az egyik eredmény-pozícióba, ahogy ő tippelt. A meccs végén a meg nem valósult eredmények odds-értékei törlődnek, példánkban a Vasas a Puskás és a Fehérvár ikszelt, a KTE és a Kisvárda nyert. A meccsenkénti pontszámítás a két szám szorzata: az odds-soron lévő értéket és a játékos tippsorán lévő értéket összeszorozva kapjuk meg az eredményt. Ha egyik, vagy mindkét mező üres, akkor a semmit szorozva nullát kapunk, de ha oda tette az egyest tippelőnk, ahol végül megmarad az odds-érték akkor arra a meccsre neki jár a pont! Az odds-soron a zöld háttér azt jelzi, hogy a tippelők közül arra tippeltek legtöbben, a játékosok sorában a zöld háttér a nyertes tipposzlopot jelzi, vagyis akinek ott van egyese az azon a meccsen nyert, a többiek nem. Ezeket a meccspontokat összeadva jön ki az adott forduló összpontszáma. Ezt hozzáadjuk a korábbi fordulókban megszerzett pontokhoz, ez lesz az összes pont. Megszámoltuk eddig  hányszor játszott velünk a tippelő, ez a játékok száma. Átlagpontot csak annak számítunk, aki a játékoknak legalább felében részt vett, játékszabályunk szerint csak ők vesznek részt az összesített versenyben. A következő oszlopban az össz.helyezés azt mutatja meg, hogy az összesített versenyben sorrendjében hol áll most a játékos. A pontlemaradás az első mögött csak tájékoztató jellegű adat. Ennyi pontot kellene szereznie a játékosnak, hogy utolérje a most élen állót, persze ez még nem biztos, hogy elég az összesített dicsőséghez, mert mások is az élre törnek.
Térjünk vissza most a táblázat bal szélére: a név mellett az eltalált meccsek száma, ami szintén csak tájékoztató adat, mert a heti játékban a pontok, összesítésben a pontátlag alapján rangsorolunk. Heti helyezés az aktuális héten elért pontszámok alapján elért helyezési sorszám.

Remélem nem sikerült túl bonyolultra az ismertető. Ha bármi kérdés van akár itt, akár a facebookon kérdezzetek nyugodtan akár nyilvánosan, akár privát üzenetben.

Péntek este nyolckor kezdődik rendszerint a forduló, addig az időpontig lehet mindegyik meccsre tippelni, ezután már csak azokra, amelyek még nem kezdődtek el. Ha véletlenül lemaradtok a forduló nyitómeccséről érdemes szombaton is tippelni, mert még úgy is eredményesek lehettek. Jó példa erre, hogy az előző fordulóban hárman lemaradtak az első meccsről, ennek ellenére mindhárman a heti játék első harmadában végeztek. Sőt! A három közül egyikük meg is nyerte a heti játékot úgy, hogy az utolsó meccs eredményétől függetlenül ő volt a heti első.

Érdemes tippelni, tegyük érdekesebbé a fordulót!
Játékunk tabellasorrendje apróságokon múlik, egy gól ide, egy gól oda és máris megváltozik minden. Ennek bemutatására nézzük az előző forduló zárómeccsét. A Fradi-Felcsút nagyon gól nélküli ikszes meccsnek nézett ki, ami a végén büntetővel eldőlhetett volna a felcsútiak javára, de a hosszabbításban szerzett góllal a hazai csapat nyert. A kép bal szélén látható oszlopon a tényleges végeredmény tabellasorrendje látható Fradi győzelemmel, a középső oszlop azt jelzi mi lett volna játékunk sorrendje, ha marad a döntetlen, jobb szélén azt látod Felcsút győzelme esetén mi lett volna játékunk végeredménye.  Ugye mennyi változást tud hozni egy gól!

(klikk a képre nagyításhoz)

Nincs más tehát hátra, mint tippelni, tippelni, tippelni.
Legjobb, ha a csütörtöki tipp-posztnál hozzászólásba írjátok tippjeiteket. Az se baj, ha nem másoljátok ki a meccs-sorrendet és nem azután írjátok be a tippirányokat, hanem csak a hat betű kerül a hozzászólásba, illetve ha kevesebb meccs lesz az adott fordulóban akkor annyi, ahány meccs lesz.
Meccsenként egy betű: 𝗛, ha szerinted a hazai csapat nyer; 𝗗, ha szerinted döntetlen lesz; és 𝗩 ha úgy gondolod, hogy a vendégek viszik el a három pontot. Csak pár betű, és a meccsek izgalmain túl egy játék részese is leszel. A tippjátékot csütörtökön indítjuk itt, a kte.taccs.hu oldalon de mindig átlinkeljük Lila Köd facebook-oldalára. Ott is, a facebookon is leadhatod a tipp-poszt alá hozzászólásba tippjeidet, de jöhet oda privát üzenetbe, vagy küldheti PingWinnek is privát üzenetben akik tudja, hogy ki ő. 😉

Igyekszek csütörtökön déli 12 előtt pár órával korábban feltenni a tipp-posztot, hogy majdnem másfél nap legyen a tippelésre. Rajtunk reméljük nem fog múlni, csak nektek kell odafigyelni mikor kell tippelni. Erre egy jó módszer lehet, ha feliratkozol bejegyzéseinkre. Ezt úgy teheted meg, hogy amikor hozzászólást írsz, tippelsz a hozzászólás elküldése előtt egyszer bepipálod a „Kérek e-mail értesítést az új bejegyzésekről.” előtti négyzetet, ha a hozzászólások is érdekelnek akkor oda is.

Játékra fel, mert értékes nyeremények várnak rátok az első 16 forduló után, és a bajnokság végén:
Őszi játékunk végén a legtöbb átlagpontszámmal rendelkező tippjátékos a klubtól egy sálat kap; a második helyezett egy 13 ezer forint értékű prémium kávécsomagot Szekeres Zsolt jóvoltából az ORGANO-tól; a harmadik helyezett egy 10 ezer forint értékű baleset-biztosítást Orosz Gábor felajánlásaként a MetLife-től; a negyedik helyezett Peller és Társa Gépihímző vállalkozástól egy KTE címerrel hímzett téli sapkát.
A bajnokság végén első három helyen végzett tippelőre a következő ajándékok várnak majd:
1. a játékosok által aláírt KTE mez a klubtól,
2. egy 13 ezer forint értékű prémium kávécsomag Szekeres Zsolt jóvoltából az az ORGANO-tól,
3. egy 10 ezer forint értékű baleset-biztosítás Orosz Gábor felajánlásaként a MetLife-től,
4. KTE címerrel hímzett baseballsapka Pelleréktől