NB1-es TIPPMIX 🔸 első forduló

12 évvel ezelőtt indítottuk a Lila Ködöt, ebből az apropóból  áprilisban az alapítók írták már csak úgy nosztalgiából is a tipp-posztokat. nbcee, Nitro, CaNcOe … és … Laszlourat akkor nem találtuk. Később előkerült, és ígéretet tett arra, hogy az új bajnoki év első tippelős posztját megírja majd, szöveges magyarázatot ad minden meccshez, megjósolja nekünk a várható eredményeket. Szaván fogtuk, ő tartotta magát ígéretéhez, így most Laszlour  tippjei következnek:

Az előző szezonban PingWin felvetette, hogy a korábbi Lila Ködösök (aki egyszer Lila Ködös volt, az örökké Lila Ködös marad) egy-egy tippversenyt vigyenek el a hátukon. Sajnos az NBII-es küzdelmeket kevésbé követtem időhiány miatt, és nem voltam képben a bajnoksággal, így a könnyebb utat választva azt mondtam, hogy „a következő szezon első tippversenyét én írom meg”. Tudom, tudom nem minden hős visel köpenyt…

Akkor még csak reménykedtem benne, hogy ez az írás hosszú évek után az első NBI-es tippversenyünk lesz. Aztán a remény vagy álom kezdett valóssággá válni, és most tényleg úgy pötyöghetem a karaktereket a billentyűzetemen, hogy a kedvenc csapatom újra az élvonalban szerepel.

Egy külön posztot megérdemelne a szurkolói elvárások megfogalmazása, de mivel tavasz óta nem lett több időm, ezért pár mondatban kifejtem az ezzel kapcsolatos érzéseimet, mielőtt belevágnék a meccsek végeredményének megtippelésébe.

Egy frissen feljutott csapat mindig nehéz helyzetben van. Egyrészt meg kell felelnie a szurkolói elvárásoknak, másrészt figyelnie kell a pénztárcájára. Sok klub esik abba a hibába, hogy az élvonalba jutás után 19-re lapot húz, hogy megfeleljen a szurkolóknak. Ha bejön, akkor jöhet még egy év kánaán, reménykedve abban, hogy pénzügyileg megerősödik az egyesület. Ha nem jön be, akkor jön a pokol és a pénzügyi tartalékok felélése miatt az NBII-es kiesés elleni küzdelem. Hányszor láttuk már, hogy a frissen feljutott együttes zsákszámra veszi a légiósokat, és utána csont nélkül kizúg, közben egész évben a létbizonytalanság szélén táncolt? Következő szezonban pedig az alsóbb osztályban vergődik?

Egyrészt így nem lehet teljesíteni sem a szakmai stábnak, sem a játékosoknak. Másrészt én előbbre tartom a hosszú távú koncepciót, melybe belefér, hogy 4-5 évig az NBI és az NBII között ingázunk. Fektessük a plusz forrásokat minőségi játékosokba és az utánpótlásba, és egy lassabb, de folyamatos fejlődés mellett biztosítsuk hosszútávú NBI-es tagságunkat. A tudatosság előbb-utóbb kifizetődik.

Szerencsére a nyári igazolásokat elnézve a KTE vezetősége utóbbi mellett tette le a voksát. Próbáljunk meg türelmesek lenni, mert a következő szezon vízválasztó a klub életében. Próbáljunk úgy tekinteni minden mérkőzésre, hogy ez egy újabb (jól megérdemelt) ajándék a klubnak és a szurkolóknak a tavaly elvégzett kemény munka után.

Lehetne még írni pár gondolatot ehhez a témához, de inkább térjünk át a tippekre….

Budapest Honvéd – ZTE FC
Hemi papa kivonulása óta egyre mélyebbre süllyed a Honvéd a posványban. Apósom kedvenc csapata a piros-fekete alakulat (meg én is kedvelem őket), így rengetegszer szóba jön a Honvéd jövője. Vajon a skótok felrázzák a csapatot? Helyes útra léptek azzal, hogy megint a külföldi játékosokat helyezik előtérbe és az utánpótlásukat hanyagolják? Nehéz kérdések ezek, de az idei szezonban választ kapunk rájuk.
A ZTE-nél tudatosabb jövőképet látok felfedezni. Hozzájuk igazolt több magyar fiatal és úgy tűnik figyelnek a lehetőségeikre, nem nyújtozkodnak tovább annál, mint ameddig a takarójuk ér. Ettől függetlenül, ha az eszem nem is, a szimpátiám azt diktálja, hogy hazai győzelmet fogunk látni. Tippem: H

KTE – VASAS FC
A sors úgy akarta, hogy az első fordulóban kiderüljön ki az NBII királya és az előző szezon kicsit átnyúljon az idei szezonba. Kvázi a tavalyi év döntőjét látjuk most. Vajon ki nyeri meg az NBII-es szuperkupát? Természetesen mi, annak ellenére, hogy sokkal szerényebb költségvetéssel dolgozunk, mint a Vasas. De ehhez a játékhoz nem csak pénz kell, hanem szív is, mi pedig abból jobban állunk. Tippem: H

Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC
Az Újpest szurkolók sz@.nak az idei szezonra. Végre visszakapták régi címerüket és ez többet ér minden eredménynél. Már csak Duchatelet-et szeretnék melegebb éghajlatra küldeni. Egyébként az Újpestet el is adták meg nem is, igazolt is meg nem is, így pedig elég zűrzavaros és nehéz lesz az idei szezonjuk.
A Mezőkövesd egyik legnagyobb fogása a Honvédtól ingyen és méltatlanul távozó Nagy Gergő. Ezen felül érkezett még Molnár Gábor és Bobál Dávid, hogy az ismertebb neveket említsük, de lényegi erősítést nem látok az együttesben. Ez mire lesz elég? Tavaly majdnem kizúgtak a másodosztályba. Idén erősebbek nem, de összeszokottabbak lettek. Szerintem ez a mérkőzés két gyenge csapat döntetlenjével fog végződni. Tippem: D

Kisvárda Master Good – DVSC
Keleti rangadó, ha szabad ezt a mérkőzést így nevezni. Jelenleg a Kisvárda jobb időszakát éli, és az átigazolásoknál ügyelnek a számokra (a játékosok teljesítményét monitorozzák), ami számomra szimpatikus hozzáállás. A klub iránt ellenszenvet, a játékosigazolási tudatosságuk iránt szimpátiát érzek. Ez a tudatosság és a tavalyi teljesítményük is azt mondatja velem, hogy rendben lesz idén a Kisvárda.
Ezzel szemben a Debrecen a szakmai felsőbb vezetésben sok hiányosságot mutat. Nem igazán tudnak fejlődni és a játékuk is nyögvenyelős. Ha csak nem talál ki valamit a jó öreg Jani(ero), akkor ebből a gödörből idén sem fognak kijönni, így a középmezőny alja meglehet, de előrébb nem fognak végezni. Tippem: H

Paksi FC – MOL Fehérvár FC
Nagy kérdés, hogy Bognár Gyuri és Ádám Martin távozása mennyire fogja megtörni a Paksot. Waltner Robi munkája és munkabírása szimpatikus, de nem tudnék még messzemenő következtetést levonni eddigi edzői pályafutásából. Kádár Tomi csatlakozott hozzájuk, egyébként pedig maradtak a rég jól bevált receptnél: csak magyar játékosokat igazoltak a nyáron.
A Fehérvárnál a tavalyi leszereplés után fogadkoznak, hogy idén megmutatják ki a király. Láttunk már ilyet, volt már csúfos vége, ilyen kijelentéseknek. Ennek ellenére az előző szezonban bekövetkezett edzőváltással szerintem erősödött a Fehérvár, és a mostani 10 meccses veretlenségi sorozatuk is figyelemre méltó. Behúzzák az idénynyitót a fehérváriak. Tippem: V

FTC – Puskás Akadémia FC
Ha választanom kellene mérkőzést, amire soha az életbe nem megyek ki, akkor ez az. Utálom mindkét csapatot. Szívem szerint mindkét csapatot kihoznám vesztesként. A Fradi az arrogáns viselkedésével a Puskás Akadémia meg a létezésével bőszít fel. Sajnos mindkét együttes meghatározó lett a magyar labdarúgásban, de tüntetőleg ennél többet nem írok egyikről sem. Tippem: D

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A tippeléstől nem kell megijedni, ez csak egy játék, amitől még érdekesebb lehet a hétvégi forduló. Kimásoljuk egérhúzással az írás végén a párosítást (kijelölés az elejétől a végéig, miközben a bal egérgombot nyomjuk; majd jobbal belelövünk a kijelölésbe és ‘Másolás’) , jobb klikk alul a hozzászólásmezőbe és ‘Beillesztés’, a sorok végeire klikkelünk és beírjuk a tippeket, de kimásolás-beillesztés helyett az is elég, ha az adott meccs-sorrendben a tippelt meccs-kimeneteleket H (hazai győzelem) D (döntetlen) V (vendég győzelem) , csak a nagy kezdőbetűt kell a párosítás mögé írni. Játszhatunk saját nevünkben, de játszhatunk becenévvel (nicknévvel) is. Megadunk egy ímélcímet (ami nem lesz látható!) és a nevet. Ez a név máskor is ugyanaz legyen, mert csak így lehet eredményeidet majd összesíteni, így tudsz az összesített versenyben is részt venni. Ha elrontod, kihagysz valamit mindaddig új hozzászólásban is módosíthatod, míg az adott meccs el nem kezdődik.

A játékban bárki részt vehet, aki a meccsek kezdetéig leadja tippjét. Ha eltalálod a meccs győztesét, döntetlen esetén Te is ikszre vetted, akkor annyi pontot kapsz amennyi az adott csapat, vagy a D alatt szerepel. A pontokat összeadjuk, ebből kialakul a heti sorrend. Az a tippelő, aki a fordulók legalább felében velünk játszott részt vesz az összesített versenyben is, és összesített helyezési sorszámot kap. Az összes lejátszott forduló tippjeiből átlagot számítunk, ebből összesített sorrendet kapunk, aminek értéke az értékelési táblázat jobb szélén lesz, az összesített sorrend sorszáma pedig a bal szélén, de csak azoknál, akik törzstippelők, tehát tippeltek a fordulók legalább felében. Holtverseny esetén jobb heti legtöbb, második legtöbb, … pontérték rangsorol majd a félévi és év végi nyeremények elosztásánál.

Érdemes lesz szorgalmasan tippelni ebben az évben is, mert értékes nyeremények várnak az ősszel és a bajnokság végén összesített versenyünk legeredményesebb játékosaira. Őszi játékunk végén a legtöbb átlagpontszámmal rendelkező tippjátékos a klubtól egy sálat kap; a második helyezett egy 13 ezer forint értékű prémium kávécsomagot Szekeres Zsolt jóvoltából az ORGANO-tól; a harmadik helyezett egy 10 ezer forint értékű baleset-biztosítást Orosz Gábor felajánlásaként a MetLife-től; a negyedik helyezett Peller és Társa Gépihímző vállalkozástól egy KTE címerrel hímzett téli sapkát.
A bajnokság végén első három helyen végzett tippelőre a következő ajándékok várnak majd:
1. a játékosok által aláírt KTE mez a klubtól,
2. egy 13 ezer forint értékű prémium kávécsomag Szekeres Zsolt jóvoltából az az ORGANO-tól,
3. egy 10 ezer forint értékű baleset-biztosítás Orosz Gábor felajánlásaként a MetLife-től,
4. KTE címerrel hímzett baseballsapka Pelleréktől.

A heti tippjáték végeredménye a forduló utolsó meccsének vége után két percen belül a poszt végére felkerül. Következő forduló tipp-posztját hétvégi forduló esetén csütörtökönként délben keressétek ezen az oldalon, a szerdai fordulók tipp-posztját hétfő délig igyekszünk megosztani veletek.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tippelési segítségként a tabellát még nem tudunk mutatni, csak az előző évben is élvonalbeli csapatok év végi sorrendjét. A kép jobb szélén a forduló párosításai és az elérhető odds-ok:

 


Tippelési határidő:  péntek 20 óra

A tippeket ebben a meccs-sorrendben kérjük:
Honvéd – ZTE
Kecskemét – Vasas
Újpest – Mezőkövesd
Kisvárda – Debrecen
Paks – Fehérvár
Ferencváros – Puskás Akadémia


A heti tippjáték végeredménye ~ felsőház ~

.
A heti tippjáték végeredménye ~ középmezőny ~

.
A heti tippjáték végeredménye ~ harmadik harmad ~

 

 

 

54 hozzászólás “NB1-es TIPPMIX 🔸 első forduló” bejegyzéshez

  1. Honvéd – ZTE V
    Kecskemét – Vasas H
    Újpest – Mezőkövesd V
    Kisvárda – Debrecen H
    Paks – Fehérvár D
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  2. Honvéd- ZTE H
    Kecskemét- Vasas H
    Újpest- Mezőkövesd D
    Kisvárda- Debrecen H
    Paks- Fehérvár V
    Ferencváros- Puskas Akadémia H

  3. Honvéd – ZTE D
    Kecskemét – Vasas H
    Újpest – Mezőkövesd V
    Kisvárda – Debrecen H
    Paks – Fehérvár V
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  4. Honvéd – ZTE D
    Kecskemét – Vasas H
    Újpest – Mezőkövesd D
    Kisvárda – Debrecen H
    Paks – Fehérvár V
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  5. Honvéd – ZTE D
    Kecskemét – Vasas H
    Újpest – Mezőkövesd H
    Kisvárda – Debrecen H
    Paks – Fehérvár V
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  6. Honvéd – ZTE D
    Kecskemét – Vasas D
    Újpest – Mezőkövesd H
    Kisvárda – Debrecen V
    Paks – Fehérvár D
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  7. Honvéd – ZTE D
    Kecskemét – Vasas V
    Újpest – Mezőkövesd H
    Kisvárda – Debrecen D
    Paks – Fehérvár V
    Ferencváros – Puskás Akadémia V

  8. Honvéd – ZTE H
    Kecskemét – Vasas D
    Újpest – Mezőkövesd H
    Kisvárda – Debrecen V
    Paks – Fehérvár D
    Ferencváros – Puskás Akadémia D

  9. Honvéd – ZTE H
    Kecskemét – Vasas H
    Újpest – Mezőkövesd V
    Kisvárda – Debrecen D
    Paks – Fehérvár V
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  10. Honvéd – ZTE D
    Kecskemét – Vasas H
    Újpest – Mezőkövesd V
    Kisvárda – Debrecen D
    Paks – Fehérvár V
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  11. Honvéd – ZTE V
    Kecskemét – Vasas D
    Újpest – Mezőkövesd H
    Kisvárda – Debrecen H
    Paks – Fehérvár D
    Ferencváros – Puskás Akadémia D

  12. Honvéd – ZTE D
    Kecskemét – Vasas H
    Újpest – Mezőkövesd H
    Kisvárda – Debrecen H
    Paks – Fehérvár V
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  13. Honvéd – ZTE V
    Kecskemét – Vasas H
    Újpest – Mezőkövesd V
    Kisvárda – Debrecen H
    Paks – Fehérvár V
    Ferencváros – Puskás Akadémia D

  14. Honvéd-ZTE H
    Kecskemét- Vasas D
    Ujpest-Mezőkövesd H
    Kisvárda-Debrecen H
    Paks-Fehérvár V
    FTC- Puskás H

  15. Honvéd – ZTE H
    Kecskemét – Vasas H
    Újpest – Mezőkövesd D
    Kisvárda – Debrecen H
    Paks – Fehérvár V
    Ferencváros – Puskás Akadémia D

  16. Honvéd – ZTE H
    Kecskemét – Vasas H
    Újpest – Mezőkövesd H
    Kisvárda – Debrecen D
    Paks – Fehérvár V
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  17. Honvéd- ZTE V
    KTE-Vasas D
    UTE-Mezőkövesd V
    Kisvárda-DVSC H
    Paks -Fehérvár V
    FTC-Puskás H

  18. Honvéd – ZTE V
    Kecskemét – Vasas H
    Újpest – Mezőkövesd V
    Kisvárda – Debrecen D
    Paks – Fehérvár D
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  19. Honvéd – ZTE H
    Kecskemét – Vasas D
    Újpest – Mezőkövesd D
    Kisvárda – Debrecen H
    Paks – Fehérvár V
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  20. Honvéd – ZTE H
    Kecskemét – Vasas D
    Újpest – Mezőkövesd D
    Kisvárda – Debrecen H
    Paks – Fehérvár D
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  21. Honvéd – ZTE H
    Kecskemét – Vasas H
    Újpest – Mezőkövesd H
    Kisvárda – Debrecen D
    Paks – Fehérvár V
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  22. Honvéd-ZTE H
    Kecskemét-Vasas H
    Újpest-Mezőkövesd H
    Kisvárda-Debrecen H
    Paks-Vidi D
    Fradi-Puskás H

  23. Honvéd-ZTE D
    Kecskemét-Vasas H
    Újpest-Mezőkövesd D
    Kisvárda-Debrecen H
    Paks-Vidi H
    Fradi-Puskás H

  24. Honvéd – ZTE H
    Kecskemét – Vasas D
    Újpest – Mezőkövesd H
    Kisvárda – Debrecen H
    Paks – Fehérvár D
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  25. Honvéd – ZTE D
    Kecskemét – Vasas H
    Újpest – Mezőkövesd D
    Kisvárda – Debrecen H
    Paks – Fehérvár D
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  26. Honvéd – ZTE D
    Kecskemét – Vasas V
    Újpest – Mezőkövesd D
    Kisvárda – Debrecen H
    Paks – Fehérvár V
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  27. Honvéd – ZTE H
    Kecskemét – Vasas H
    Újpest – Mezőkövesd H
    Kisvárda – Debrecen H
    Paks – Fehérvár D
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  28. Honvéd – ZTE D
    Kecskemét – Vasas V
    Újpest – Mezőkövesd H
    Kisvárda – Debrecen D
    Paks – Fehérvár V
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  29. Honvéd – ZTE H
    Kecskemét – Vasas V
    Újpest – Mezőkövesd H
    Kisvárda – Debrecen H
    Paks – Fehérvár V
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  30. Honvéd – ZTE H
    Kecskemét – Vasas V
    Újpest – Mezőkövesd H
    Kisvárda – Debrecen H
    Paks – Fehérvár V
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  31. Honvéd – ZTE D
    Kecskemét – Vasas H
    Újpest – Mezőkövesd D
    Kisvárda – Debrecen H
    Paks – Fehérvár H
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  32. Honvéd – ZTE H
    Kecskemét – Vasas V
    Újpest – Mezőkövesd D
    Kisvárda – Debrecen D
    Paks – Fehérvár V
    Ferencváros – Puskás Akadémia D

  33. Honvéd – ZTE H
    Kecskemét – Vasas H
    Újpest – Mezőkövesd H
    Kisvárda – Debrecen D
    Paks – Fehérvár V
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  34. Honvéd – ZTE D
    Kecskemét – Vasas H
    Újpest – Mezőkövesd H
    Kisvárda – Debrecen D
    Paks – Fehérvár D
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  35. Honvéd – ZTE D
    Kecskemét – Vasas V
    Újpest – Mezőkövesd V
    Kisvárda – Debrecen V
    Paks – Fehérvár H
    Ferencváros – Puskás Akadémia D

  36. Honvéd – ZTE D
    Kecskemét – Vasas D
    Újpest – Mezőkövesd H
    Kisvárda – Debrecen H
    Paks – Fehérvár D
    Ferencváros – Puskás Akadémia D

  37. Honvéd – ZTE H
    Kecskemét – Vasas H
    Újpest – Mezőkövesd D
    Kisvárda – Debrecen V
    Paks – Fehérvár V
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  38. Honvéd – ZTE D
    Kecskemét – Vasas V
    Újpest – Mezőkövesd D
    Kisvárda – Debrecen H
    Paks – Fehérvár V
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  39. Honvéd – ZTE D
    Kecskemét – Vasas V
    Újpest – Mezőkövesd H
    Kisvárda – Debrecen H
    Paks – Fehérvár H
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  40. Honvéd – ZTE D
    Kecskemét – Vasas H
    Újpest – Mezőkövesd H
    Kisvárda – Debrecen H
    Paks – Fehérvár H
    Ferencváros – Puskás Akadémia D

  41. Honvéd – ZTE V
    Kecskemét – Vasas V
    Újpest – Mezőkövesd H
    Kisvárda – Debrecen H
    Paks – Fehérvár V
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  42. Honvéd-ZTE D
    Kecskemét-Vasas V
    Újpest-Mezőkövesd D
    Kisvárda-Debrecen D
    Paks-Fehérvár V
    Ferencváros-Puskás Akadémia H

  43. Honvéd – ZTE D
    Kecskemét – Vasas H
    Újpest – Mezőkövesd D
    Kisvárda – Debrecen D
    Paks – Fehérvár V
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  44. Honvéd -Zte D
    Kecskemét -Vasas D
    Újpest -Mezőkövesd H
    Kisvárda -Debrecen H
    Paks- Fehérvár H
    Ferencváros – Puskás H

  45. Honvéd – ZTE H
    Kecskemét – Vasas D
    Újpest – Mezőkövesd H
    Kisvárda – Debrecen D
    Paks – Fehérvár V
    Ferencváros – Puskás H

  46. Honvéd – ZTE V
    Kecskemét – Vasas D
    Újpest – Mezőkövesd D
    Kisvárda – Debrecen H
    Paks – Fehérvár V
    Ferencváros – Puskás H

  47. Honvéd – ZTE D
    Kecskemét – Vasas H
    Újpest – Mezőkövesd V
    Kisvárda – Debrecen D
    Paks – Fehérvár D
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  48. Honvéd – ZTE H
    Kecskemét – Vasas H
    Újpest – Mezőkövesd H
    Kisvárda – Debrecen H
    Paks – Fehérvár H
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  49. Kecskemét – Vasas D
    Újpest – Mezőkövesd H
    Kisvárda – Debrecen D
    Paks – Fehérvár H
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

  50. Kecskemét – Vasas V
    Újpest – Mezőkövesd D
    Kisvárda – Debrecen D
    Paks – Fehérvár V
    Ferencváros – Puskás Akadémia H

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.