… nem kell viszont aggódnotok, nem mint játékos, hanem csak mint nézelődő.
Jómagam 42 évvel (és 42 kilóval) ezelőtt szögre akasztottam a focicsukát, így az a veszély nem fenyeget senkit, hogy engem focizni lát.

Nézzük mit láttam …

A tervezett edzésidő előtt tíz perccel érkeztem, de akkor már javában zajlott a bemelegítés. Több új arc és több hiányzó, akik már nem voltak itt az edzésen, mert máshol próbáznak/készülnek a következő bajnokságra. Konkrét nevek csak szerződések aláírása után lesznek publikusak, de úgy tűnik minden pozícióba (kapus, védő, középpályás, csatár) lesz még új igazolás.

Bemelegítés után a védelem és a támadószekció külön munkát végzett. Nekem, mint egykori védőnek különösen tetszett, amint a három középső védő és az előttük játszó védekező középpályás munkájának összehangolását láttam. Mivel a védelemben már úgy tűnik megvan az ideálisnak mondható minden posztra két ember, így ezt a gyakorlást tükörfoglalkozásként csinálták.

A másik csoport a támadásszervezést, és a befejezést gyakorolta szorgalmasan. Igazán a laikusnak nem minden volt egyértelmű, de mint előző évben láthattuk mesterünk tudja mit miért csinál, mit miért gyakoroltat a fiúkkal. Szerintem nem lesz itt gond, megfelelően helytállunk majd a legmagasabb osztályban is.

Az edzés végén, mikorra már mindenki ‘kellemesen’ elfáradt jöttek a futások: egyre hosszabb távokat kellett szintidőre teljesíteni a fiúknak.  Az első két hétben még inkább az erőnlét fejlesztésén van a fő hangsúly, heti 9-9 edzéssel + ezen a héten pénteken öt órától egy Békéscsaba elleni edzőmeccsel a műkertben.

Szombat délután már nem lesz edzés, csomagolhatnak a fiúk,  mert másnap útra kelnek edzőtáborba. Az előző évhez hasonlóan Szlovéniába veszi az irányt a csapatbusz, ahol egy hetes csapatépítő tréning lesz majd.