Edzésen jártam …

… nem kell viszont aggódnotok, nem mint játékos, hanem csak mint nézelődő.
Jómagam 42 évvel (és 42 kilóval) ezelőtt szögre akasztottam a focicsukát, így az a veszély nem fenyeget senkit, hogy engem focizni lát.

Nézzük mit láttam …

A tervezett edzésidő előtt tíz perccel érkeztem, de akkor már javában zajlott a bemelegítés. Több új arc és több hiányzó, akik már nem voltak itt az edzésen, mert máshol próbáznak/készülnek a következő bajnokságra. Konkrét nevek csak szerződések aláírása után lesznek publikusak, de úgy tűnik minden pozícióba (kapus, védő, középpályás, csatár) lesz még új igazolás.

Bemelegítés után a védelem és a támadószekció külön munkát végzett. Nekem, mint egykori védőnek különösen tetszett, amint a három középső védő és az előttük játszó védekező középpályás munkájának összehangolását láttam. Mivel a védelemben már úgy tűnik megvan az ideálisnak mondható minden posztra két ember, így ezt a gyakorlást tükörfoglalkozásként csinálták.

A másik csoport a támadásszervezést, és a befejezést gyakorolta szorgalmasan. Igazán a laikusnak nem minden volt egyértelmű, de mint előző évben láthattuk mesterünk tudja mit miért csinál, mit miért gyakoroltat a fiúkkal. Szerintem nem lesz itt gond, megfelelően helytállunk majd a legmagasabb osztályban is.

Az edzés végén, mikorra már mindenki ‘kellemesen’ elfáradt jöttek a futások: egyre hosszabb távokat kellett szintidőre teljesíteni a fiúknak.  Az első két hétben még inkább az erőnlét fejlesztésén van a fő hangsúly, heti 9-9 edzéssel + ezen a héten pénteken öt órától egy Békéscsaba elleni edzőmeccsel a műkertben.

Szombat délután már nem lesz edzés, csomagolhatnak a fiúk,  mert másnap útra kelnek edzőtáborba. Az előző évhez hasonlóan Szlovéniába veszi az irányt a csapatbusz, ahol egy hetes csapatépítő tréning lesz majd.

14 hozzászólás “Edzésen jártam …” bejegyzéshez

      1. Tulajdonképpen a Szuho, Rjasko, Hadaró, Tóth D. Négyest kell még megtartani. Külfóldi játékos mennyi volt? Szerintem szükség volna minden posztra „újra”

        1. „… úgy tűnik minden pozícióba (kapus, védő, középpályás, csatár) lesz még új igazolás …”
          Pénteken délután a műkertben edzőmeccsen meg lehet őket nézni.

          1. No a Szuho-Rjasko be is igazolódott 😀 maradt a másik két srác kérdéses, a többiek nem annyira fontosak -szerintem a régiekből

  1. Hadaró maradt is meg nem is. Biztonsági tartalékként maradt, de kölcsönbe ment Pécsre, hogy szükség esetén legyen vésztartalékunk erre posztra. Bal bekknek Grüni mellé jött Zeke Márió másfél éves NB1-es tapasztalattal. 😉

  2. Számomra legfontosabb, hogy a játékosok által visszatérően hangoztatott családias légkört kialakító menedzsment, és az általuk szerződtetett vezetőedző továbbra is együtt kívánja megoldani a nem kis feladatot. Az előttünk álló bajnokság során sok kérdésre választ kaphatunk.

  3. Tegyük hozzá, Lipcsei és Paudits távozása senkit nem lep meg és szerintem nem is érint senkit érzékenyen.
    Egyébként a régi időkből megszokott „szinesbőrű játékosok” tűntek -e föl a tréningeken? Csak mert ma egész biztosan nem tudom megtekinteni a Csaba meccset élőben.

    1. Színes bőrű játékos egyenlőre nincs képben, de első osztályú múlttal rendelkező külföldit tesztelünk.

      1. Meshki, Varga Á, „katona m.” Az uj nev, toth d. Hova lett? Egyébként orulnek, ha rajtuk kivul erkeznenek meg 6-8an nem peobajatekosok, inkabb a montenegroi srachoz hasonloak.

        1. Tesztelés, szerződés-aláírás, hivatalos bejelentés folyamatban …
          Totya (Tóth D.) helyén 3 játékos szerepelt a meccsen, valószínűleg vele nem számolnak.
          Minden posztra meg lesz a két ember (kapusra 3 is) az alapalapkeret tehát már meg lesz, de augusztus végéig tartó átigazolási szezonban még találhatunk valamit a piacon. 😉 Túlméretes, drága keret kialakítása nem a KTE stílusa, más csapatok híresek erről. Mi sose drága/’neves’ játékosokat igazoltunk, hanem mindig CSAPAT-ot építettünk, és ehhez kerestük meg az építőköveket.

          1. Ettol meg nehany Yannickra es Litsingire szukseg van.

  4. Egy évvel ezelőtt is azt hitték sokan, hogy kevés lesz az erősítés a magasabb osztályra és lám, a szakmai stábnak lett igaza. Ne aggódjunk, ők most is tudják mit csinálnak, tudják kikre és mennyi emberre van szükség. 🙂

  5. Nem állunk rosszul a magyar foci szempontjából. A „kis malőr” ellenére két kecskeméti nevelés az NBI vezetőedzői székében. Kit támogasson az MLSZ, ha nem az ilyen bázisokat. És most itt van a KTE menedzsment eddigi legnagyobb húzása, kis Szabó hazaigazolása. Remélem a sérülése teljesen rendbe jött. Már csak az kell, hogy ifjabb török Kisvárdán tűnjön fel. Hajrá hírös városi fiatalok.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.