Lesz esélyünk a bentmaradásra?

Igen, lesz! Különböző fórumokon már előre kárörvendően jósolgatnak arról, hogy az egyik kieső tuti a KTE lesz. Ez nem is annyira biztos! Mint ahogy 2007-ben sem úgy indultunk neki az NB2-es pontvadászatnak, hogy mi márpedig fel szeretnénk abban a bajnoki évben jutni most a biztos bent maradás, azon belül a lehető legjobb helyezés elérése volt a cél. Nekünk kellene szabadkozni, mentegetőzni, hogy pár sokkal esélyesebb csapatot megelőzve feljutottunk az élvonalba? Ugye, hogy nem.

2008-ban nem volt még NB1-es tapasztalata, rutinja senkinek a klubnál, mégis jól megoldották a feladatokat, mivel újoncként ötödik lett a gárda. Városunk jelmondatát alkalmazták, minket sem magasság, sem mélység nem rettent.

Az NB1-ben elért helyezéseink, pontszámaink:

A képen látható táblázat azokat a bajnoki éveket tartalmazza, amikor 16 csapatos volt az NB1 és 3 pontot ért egy győzelem. Mint látjuk annak ellenére, hogy újoncok voltunk egyik évben sem játszottunk alárendelt szerepet. Háromszor a tabella első felében végeztünk, háromszor a tabella közepén, tizediknél rosszabb pozícióban csak egyszer végeztünk, azt a teljesítményt viszont korrigálta az akkor egy héttel korábban megszerzett Magyar Kupagyőztes kitüntető cím. Eredményeink alapján ki sem estünk volna az élvonalból, annak talán folyamatosan ma is tagjai lehettünk volna.


2008 óta azért változott a helyzet, többen vannak a klubnál, akik részesei voltak az akkori feljutásnak és az NB1-es éveknek.
Farkas István hét évig erősítette a KTE védelmét, tagja volt a feljutó bajnokcsapatnak, három évig ezután is a KTE kötelékében volt.
Céh László különböző pozíciókban már akkor is klubunknál volt, 2009 őszén a Szivics-Csertői edzőváltás között 4 meccsen ő volt a kinevezett vezetőedző.
Szabó István NB1-es múltját talán nem kell külön ecsetelni, hiszen a feljutáson kívül első néhány élvonalbeli évünkben is sokat tett hozzá a csapat jó szerepléséhez Szivics pályaedzőjeként.

Mi még ami miatt nem kell félteni a csapatot?
Azon kívül, hogy ma már nem egyszemélyű a vezetés, hanem minden területet képviselő csapat irányítja a klub működését korábbi NB1-es eredményeink is imponálóak, hiszen teljesen újoncként nem sok csapatnak sikerülhetett még olyan első hét évet produkálnia, mint nekünk. 7 év, 210 forduló alatt csak 11 meccs után voltunk kiesőhelyen!

 

Mint ahogy kiesőhelyen se voltunk sokáig dobogón is csak összesen két fordulóban, Bekő Balázs első két meccsén. A helyezési grafikonokon két érdekesség vehető észre: 2011-ben és 2014-ben is onnan folytattuk ősszel, ahogy nyáron abbahagytuk.

Egy gondolat “Lesz esélyünk a bentmaradásra?” bejegyzéshez

  1. „Lesz esélyünk a bentmaradásra?” Mint korábbi hozzászólásaiból is kiderült nem vagyok egy jóstehetség, a feljutás kérdésében is mellétrafáltam. Csatlakoznék PingWin véleményéhez: Igen, lesz! De nem lesz az egy könnyű menet, az NBI profi bajnokság egy egészen más kávéház, ott kevés lehet a családias környezet. bizony be kell vetni a rafkós trükköket. Személy szerint a kiemelkedő szakmai munkában bízom. Főleg, ha hivatalosan is Szabó István maradhat a vezetőedző. Nem akarom Pista pályafutását a volt Fradi legendáéhoz, Dalnoki Jenőéhez hasonlítani, de abban mindketten egy hajóban eveznek, pályafutásukat befejezve nem egyből kaptak „világverő csapatot” kézbe, hanem saját szakmai felépítésüket a legalsó szinten kezdték, onnan célozták meg a csúcsot. A „Pipás” amikor első csapathoz kinevezték, maga mellé állította a a legjobb szakembereket, kiszórta az „operett figurákat”, és a „nagyérdemű” legnagyobb megdöbbenésére beépítette az általa nevelt fiatalokat. Velük a KEK döntőig menetelt.Nyilasi, Ebedli, Magyar, Rab, Takács, Vickó, Onhausz….ugye ismerős nevek. Én az ilyen mesterek munkáját csodálom. /Az az MLSZ edzőképzés hiányossága, hogy nem ilyen pro-s szakembereket nevelnek, hanem inkább a szabályokkal variálnak./ Pista bátyánk viszont ilyen úton halad, a minden területet képviselő főnökség, a városvezetéssel egyetemben biztosítsa a hátteret, a mestert pedig hagyni kell dolgozni, és akkor bizakodhatunk, hogy lesz esélyünk a bentmaradásra!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.