Három kívánság

A bajnoki év kezdetekor a klubvezetésnek volt egy kívánsága, elvárása:
legyen biztos bent maradó a csapat a bajnokság végére, érjük el a 8.-12. hely valamelyikét.

Nekem 3 kívánságom volt, nézzük ezek hogyan teljesülnek:

  1. Legyen egy szerethető, ‘játszó’ csapatunk!
    Ez bejött. Ugyanúgy, mint NB1-es korszakunkban többször nem a nagy nevek dominálnak, hanem a csapategység, az egymásért és a nézőkért való játék.
  2. Érjük el legalább a 12. helyet a tabellán, és legyünk mindig bent maradó helyen.
    Ez is bejött, itt talán túl is lesz teljesítve a terv. A tabellapozíció csak a nyitóforduló után volt az elvártnál gyengébb, de a nyolcadik forduló óta a dobogón, vagy annak környékén vagyunk. Bent maradás az NB2-ben úgy tűnik nem sikerül, de „üsse kő”, ezt elnézzük a csapatnak, ha feljut!  😉
  3. Verjük meg oda-vissza a Tiszakécskét!
    Ez a pont már csak részben teljesülhet, de vasárnap nyerni KELL!
    Ősszel idegenben kijött a csapatunkon az egész bajnoki év összes balszerencséje, miközben a hazaiak csúsztak, másztak, az életükért harcoltak, az osztályban maradásért az utolsó szalmaszálba kapaszkodva küzdöttek a 3 pontért, ami halvány esélyt biztosíthatna számukra arra, hogy megőrizhessék NB2-es tagságukat. Nekik akkor sikerült céljukat elérni, mára már biztos bent maradónak tekinthetik magukat. Miért ne sikerülhetne nekünk is most a győzelem, ezzel a három pont begyűjtése, amivel már csak egy lépésre, egy győzelemre lenne a feljutás?!

Ez így három kívánság, ami egész évre szólt. Most egy születésnapi kívánságom lenne:
15 éve követem a helyi focit, ebben az időszakban most másodszor lesz bajnoki meccs születésnapomon. 2010-ben az Üllői úton volt, akkor nem ‘kaptam győzelmet’ a csapattól, mert 3-0-as félidő után 3-2-es vereséget szenvedtünk. Mint ahogy a Fradi elleni meccs úgy a Kécske elleni is egy kiemelt fontosságú, nagy érdeklődésre számot tartó fontos derbi. Kérem a fiúkat, hogy ha már 12 évvel ezelőtt az akkori csapatnak nem sikerült  születésnapomra most lepjenek meg 3 ponttal! Előre is köszönöm!

 

 

13 hozzászólás “Három kívánság” bejegyzéshez

  1. Egyrészt boldog születésnapot előre is. Másrészt legyen is meg az ajándékod. Nagyon kijár már a Kécskének egy verés. (Lehet rosszul számolom, de matematikailag még kieshetnek) Mindenki a Széktóiba!

    1. Köszönöm!
      „Nagyon kijár már a Kécskének egy verés.” ~ Egyetértünk!
      Matematikailag még kieshetnek. Ahhoz, hogy a Kécske kiessen először is bukniuk kellene hátralévő meccseiket, a mögöttük lévő nyolc csapatból legalább hatnak nagyon meg kellene táltosodnia, nyerniük kellene minden következő meccsüket, esetleg 1-2 győzelem elmaradhat. Ennek esélye bőven egy százalék alatt van, tehát ha valahol fogadni lehetne a Kécske kiesésére azért ne tegyél fel rá nagyobb összeget még akkor se, ha ezres szorzóval adják. 🙂 Egy hét múlva otthon játszanak a Szolnok ellen, ott bőven meg lehet a biztos bent maradáshoz szükséges egy vagy 3 pont, mert az utolsó fordulóban Pécsre utaznak, ahol már nagyon fenik rájuk a fogukat. 😉

  2. A kívánsággal nálam sincs gond, össze tenném a két kezem, ha a „hírös lasztit” ismét az NBI osztályban rugdosni látnám. Nem vagyok a negatív dolgok hangoztatásának híve, ennél tovább még gondolatban sem merészkedek, szemem előtt a Rózsa féle csapat, Tiszakécske sorsa, városunk eddigi sporttámogatása lebeg. Nem tudom elképzelni, hogy a sikeres projekthez szükséges összeget Kecskemét bele akarja/tudja önteni. Ha felsőbb szintű segítséggel meg is tennék, egy piramist egyik napról a másikra képtelenség felépíteni. Nem beszélve, szakmai lehetőségeinknek is itt a vége. Maradva a realitások talaján, örülök a Kecskemét-Tiszakécske rangadóknak, ahol döntetlen eredményre tippelek. Ha kiváló szereplésünk, és a Diósgyőr bukdácsolásának köszönhetően mégis feljutunk, szerintem hazai pálya helyszínéül a kécskei arénánál praktikusabbat nem találunk. Nekem, aki kis tétekkel, a sportágak mélyebb megismerése, izgalmak fokozása miatt nullára játszom, a mixes forma tetszik. Boldog szülinapot szülinapot.

    1. „Nem tudom elképzelni, hogy a sikeres projekthez szükséges összeget Kecskemét bele akarja/tudja önteni.” – A magasabb osztályban induláshoz szükséges anyagiakat nem a városnak, hanem a csapatot működtető Kft-nek kell megteremteni. Ők azt nyilatkozták képesek vállalni az NB1-et. Ők ismerik a lehetőségeket, követelményeket, ők tudják be szabad-e vállalni.
      A hozzánk közeli pályák (Tiszakécske, Cegléd, Szolnok) nem alkalmasak NB1-es meccs megrendezésére. Legközelebb Pakson, Szegeden és a fővárosban van alkalmas pálya. Ezek tőlünk kb. azonos távolságra vannak, de utóbbi két helyre az autópálya miatt lényegesen gyorsabban oda lehet érni.

      1. Anyagiakkal szerintem sem lesz gond, a tulajnak most elég jól megy. A stadiont nem értem, a kécskei miért nem alkalmas pl? VIP és sajtóhelyek? Pályafűtés?

  3. PingWin, jól hangzik, de várjunk egy kicsit, van még hátra három forduló. Szerintem az NBI lehetőség váratlanul ért mindenkit, nem készültünk rá csöppet sem, különben lenne már alkalmas stadionunk, de egyelőre az ország legnagyobb megyéjében nincs ilyen. Sőt, ha szigorúan vesszük másodosztályú sem. A megyei bajnok az NBIII követelményeinek sem tud megfelelni. Tovább nem ragozom, remélem a témát, jobbító szándékkal egyszer majd ki tudjuk vesézni. Egyelőre örüljünk, hogy – ahogy írod – akad vállalkozó, aki felvállalja Kecskemét labdarúgása problémáinak megoldását. A hírös énem mondatja velem, délután HAJRÁ KTE! Bár a szívem sajog, mert a másik térfélen kecskeméti kötődésűek lesznek az ellenfelek.

    1. Nem készültünk a feljutásra (mint ahogy 2008-ban se), de, mint ahogy akkor akkor összejött, most is sikerülhet. Nem azért nincs még stadionunk, mert a klub nem akarná, mert váratlan lenne a feljutás! A klubnál már nagyon régen akarják, erről születtek tervek 2011-ben, 2014-ben és 2015-ben is. A klub csak használója, bérlője a stadionnak, nekik nincs arra pénzük, hogy a bérelt ingatlanon több milliárdos fejlesztést véghez vigyenek. A klubnak a csapatot kell építenie nem a stadiont.
      A stadion a városé. Hatvan évvel ezelőtt felépítették, húsz évvel ezelőtt felújították. Most nincs közel se annyi pénze a városnak, hogy az MLSZ előírásainak megfelelő stadiont építsen. Marad(na) tehát, hogy minden lehetséges fórumon eljárni, lobbizni, hogy sok más településhez hasonlóan mi is kapjunk állami támogatást stadion-fejlesztésre. No itt akad el az ügy …

      1. Akkor beírásomat nevezzük lobbizó hozzászólásnak. A feljutás arra is jó lenne, ha eddig nem, a jövőben eldől milyen plusz lobbizó erővel rendelkező tisztségviselőkre szavaztunk. Valószínűleg félre értettél, nem a klubra kívánom kenni a sarat, csak rögzítettem meglátásaimat. Foci őrültként irigykedve szemlélem, más sportágakban – atlétika, kosárlabda – a klublobbi milyen hatásosan működik. Erős közreműködésükkel a focipálya helyére stadiont építettek, a fedett uszodából kosárlabda akadémiát faragtak. A labdarúgásban Kecskeméten ez a futsal esetében érzékelhető, készül a katona gimi arénája. Nem mellesleg, tudomásom szerint a városi koncepcióban a kosárlabda és a labdarúgás /nagy pályás foci értendő/ lett kiemelten támogatottnak ítélve, ami számomra annyit jelent, a lobbit, dotálást ahhoz kell igazítani. A lobbierők ezt megtették, ígéretükhöz híven a KTE-t országos második szintre emelték. Ezért beszéltem én első osztályba jutás esetére, plusz lobbierőről. Mert arra szükség lesz, hogy ne fordítva kezdjük el építeni a hírös városi piramist. Különben, mire a stadionrekonstrukció befejeződik, a jól felépített csapat szétesik. Az utóbbi időben, „nemes ellenfelünk” hány játékost is csaklizott el tőlünk? Azt sem szabad elfelejtenünk, a bajnokság még nem zárult le!!! Márpedig addig csak polemizálunk.

  4. Már én is kezdek megbarátkozni a gondolattal, hogy Szabó Pista, és csapata feladja a leckét a vezetőknek, feljutnak az NBI-be. Lehet, holnap bekövetkezik? A mai mérkőzés is mutatja, szervezésben sem lenne könnyű dolguk: akadtak, akik a stadionba be sem jutottak, mert nem tudtak leparkolni, ezért inkább hazamentek, a „végtelen” sor végén állók pedig a győzelmet jelentő egyetlen gólról lemaradtak. A hétfői diósgyőri ütközetről annyit: tudomásom szerint korábban az első osztályú KTE kispadjára Lipcsei Peti, a Soroksár vezetőedzője is pályázott. Most segíthetne.

    1. A szervezéssel nem volt olyan nagy gond, a nézők voltak figyelmetlenek.
      Az NB1-ben ennél sokkal többen is látogatták a meccset, tudtak parkolni, be tudtak jutni a meccskezdésre. A hivatalos lapon jó előre figyelmeztettek mindenkit, hogy tumultus várható, mindenki érkezzen korábban. A hármas pénztártól a sportcsarnok irányában még kb. 150-200 autó elfért volna. Arról, hogy a néző figyelmetlen, nem előrelátó nem a klub tehet.

  5. Én ugyan a kosárlabda akadémiától, a fürdő parkolón át, a tóparti fociakadémia bejáratáig a terepet bejártan, Nemhogy 150-200 üres parkolóhelyet nem láttam, csak parkolóhelyre vadászókkal találkoztam. Valószínűleg azért állt be a várakozóhely hiány, mert sporteseményt három helyen is egyszerre rendeztek. Még szerencse, hogy az atlétikai stadion üresen árválkodott. A gondok enyhítése végett, mint máskor a kosarasok megtették, a volt orosz laktanya parkolóját rendelkezésre bocsáthatták volna.

    1. Mindenki 10 méterre a pénztártól akár megállni:). Én leraktam a Szilvásinál és odasetaltam. Nem kopott le a lábam. A másik hogy egy ötkor kezdődő meccsre nem háromnegyedkor kell a pénztárhoz érni

  6. Jó ötlet, kosárlabda mérkőzéseken a lehetőséget én is kihasználom. A 10 métert nem mindenki vállalja be, mert az közterület felügyelőktől veszélyeztetett terület. Korábban volt belőle galiba. Viszont a kórháznál sok parkoló üresen tátongott. Igaz, ahhoz edzésben kell lenni, mert különben a szurkoló az ajánlott 30 perccel előtti érkezési időt könnyen túllépi. Egy fanatikus szurkoló a Fradi stadionba belépésért ennél nagyobb távolság megtételére is képes. Legközelebb majd jobban odafigyelek. Remélem az új stadionépítésnél a tervezők is megteszik.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.