Nagyon leegyszerűsítve, leredukálva az elképzeléseket –a későbbi bővítések lehetőségét megtartva– mit kellene a Széktóiban tenni ahhoz, hogy itt NB1-es meccset lehessen itt rendezni?

Nézzük mit kellene tenni :

~ “A stadion két partvonal melletti lelátóját 100%-ban be kell fedni.”
Most az egyik oldal harmada fölött van tető, ezt be kell fejezni végig. A ‘napos’ oldalon sokkal egyszerűen megoldható lenne a lelátó. Leszereljük a székeket (később eltávolítjuk majd a dombot is), ezzel megszűnne ott a lelátó. Arra az oldalra kiteszünk egy fedett kispadot, ez a másik hosszanti oldali lelátó. Kész, fedett teljesen mindkettő, a fenti feltétel teljesítve. 🙂

~ “A játéktér alá olyan fűtési rendszert kell építeni, amely biztosítja, hogy a pálya mérkőzés lebonyolítására alkalmas legyen az MLSZ által meghatározott egész szezon valamennyi játéknapján.”
A szabályzat másik pontja szerint az oldalvonalak mellett legalább 3 méternek (- de jobb ha öt méternek -) szabadon kell maradniuk, így szélesebb gyepterületre is szükségünk lenne. Nem pályaeltolás lenne akkor, hanem maradna a napos oldali széle ahol most van, kibővítenénk a gyepes területet a salakra a főtribün felé. Az alácsövezés, füvesítés nem kis munka, de a bajnokság vége után mielőbb neki kellene állni. 2014-ben pályaválasztói jog cseréjével elintéztük, hogy 2015 április 25. után már ne legyen tavaszi hazai meccs a Széktóiban, hogy megindulhasson a felújítás. Most csak négy héttel van rövidebb idő a következő bajnoki rajtig, reméljük most is van terv arra, hogy beindulhat valami.

A fenti két kardinális probléma mellett biztos vannak még más egyéb biztonságtechnikai és műszaki módosítási feladatok is, de első lépésben minimális tervben kell gondolkodni. Kell, kellene, de nem nekünk szurkolóknak és nem is a klubnak.


A stadion a városé. A város építette hatvan évvel ezelőtt, Szécsi Gábor városvezetése alatt húsz évvel ezelőtt nagyszabású felújításon esett át, de a mai Infrastrukturális Szabályzatban leírt követelményeknek nem felel meg. Több, mint 30 település kapott stadionfejlesztési támogatást, páran sajnos ebből kimaradtak. Még az ellenzéki Pécs városvezetésének is sikerült kicsikarnia egy évvel ezelőtt egy ígéretet stadionfejlesztésre, amit később nem tudjuk miért visszavontak tőlük. Városunk vezetése nagyon régen kormánypárti, tehát a pécsieknél előnyösebb helyzetben vagyunk, hogy kilobbizzunk egy 4-5 ezres kis stadiont magunknak, de ….. és itt jön a kérdés: miért nem teszik vezetőink? A VIP-ben látunk önkormányzati képviselőt, alpolgármestert, országgyűlési képviselőt, de ők nem viselik eléggé szívükön az ügyet, nem harcoltak eléggé a képviselő-testületben, hogy fogjunk össze, lobbizzunk egy stadionért. Ha a döntésben illetékes szívéhez közelebb is áll pár másik sportág és nem a foci a kedvence, el kellene gondolkodnia, hogy az ország hetedik legnagyobb városának ott-e a helye a Nemzeti Bajnokságban, az ország 92 legjobb csapata között, és ha igen akkor pénzt nem kell csak politikai kapcsolatokat kell bevetni a stadionfejlesztésért!

Szeretnénk hallani városvezetésünktől mit tettek ebben az ügyben az elmúlt hét évben.
Nem az egyeztetést, megbeszélést, tanácskozást, konzultációt hanem a konkrét tetteket.