A Kecskeméti TE lehet az első …

… vagyis mi lehetünk az első olyan csapat a négy közül visszakerülhet az NB1-be, amelyik a 2015- ben létszámcsökkenés áldozataként kikerült onnan, pedig mi indultunk legtávolabbról akkor, mégis mi állunk legközelebb az élvonal kapujához.

A kizárással mindegyik csapat NB3-ba kapott indulási jogot. Kettőt segített városuk, kettőt nem.

A Győr és a Nyíregyháza folytathatta a harmadik vonalban.
A Rába-partiak két év után feljutottak az NB2-be, ahol azóta legjobb eredményük egy hatodik hely volt.
A nyírségiek egy év alatt felkerültek a második vonalba, itt azóta 5. pozíciónál jobbat nem sikerült elérniük.

A pécsiek egészen a megyei bajnokságig zuhantak, de azonnal visszakerültek a Nemzeti Bajnokság vérkeringésébe. 4 év harmadosztály után az előző bajnokságban újoncként majdnem sikerült nekik egy kisebb csoda, a duplázás, az azonnali feljutás magasabb osztályba, mert a 21. fordulóban még a második helyen álltak, a bajnokság végére viszont meg kellett elégedniük a negyedik hellyel.

6.  5.  4.  a fenti három csapat legjobb NB2-es év végi eredménye az elmúlt hat évben, ezt a sormintát rontaná el a Kecskeméti TE azzal, ha másodikként befutna a bajnokság végére.

Miért is indult legmesszebbről a Kecskeméti TE?
2015-ben gyakorlatilag megszűnt a csapat, KTE néven 3 évig nem volt foci városunkban. A Kecskeméti LC 2018-ban megnyerte a megyei bajnokságot, az osztályozón kivívott feljutási jogot kihasználva kérte és kapta vissza a csapat KTE nevet.
Annak ellenére, hogy 3 éves NB3-as tagságunk utolsó éve nem a legszebben végződött (téli hat pontos előnyünket elszórakozva csak második helyen végeztünk) legjobb csoport-másodikként feljutottunk és bizakodva vágtunk neki  az NB2-nek. A klubvezetés júliusban első nyilatkozatában elmondta elvárásait, ami ugyanaz volt, amit bármelyik frissen feljutó szeretne: 8.-12. hely, stabil bentmaradás. Habár első nyilatkozatában Szabó István megígérte, hogy a felkészülési időszak végén, a bajnokság indulásakor ő is elmondja hova várja csapatát a bajnokság végére ezt nagyon bölcsen mégsem tette meg. Nem, mert ő ugyan érezte, tudta, hogy egy jó csapatot rakott össze, azt viszont nem tudta, nem is tudhatta a többi csapatnak hogyan sikerült a nyári erősítés, mennyire ütőképes csapatot sikerült másoknak összerakniuk, mire leszünk mi képesek az új közegben. Az első 6-8 meccs azért már jelezte, hogy ha nagy gondok nem jönnek közbe azért bentmaradási gondjaink nem lesznek.

Mi indultunk tehát legmesszebbről, és nekünk van legnagyobb esélyünk elérni a feljutást, mert négy fordulóval a vége előtt feljutóhelyen állunk. Az elvártakat pontokban, játékminőségben jóval túlteljesítette már eddig is a csapat, erre teheti fel a koronát azzal, ha a hátralévő négy meccsen legalább ugyanannyi pontot szerez, mint a DVTK és megtartva második helyét feljut az NB1-be. Hatalmas kudarc és csalódás az se lenne, ha nem sikerülne –a feljutás a diósgyőrieknek kötelesség, nekünk csak lehetőség–, de az utóbbi hetekben látható játék alapján bízunk benne, hogy tudják tartani az eddigi formát a fiúk, és meg lehet a feljutás.

 

Hajrá lilák, hajrá KTE!

 

Egy gondolat “A Kecskeméti TE lehet az első …” bejegyzéshez

  1. Ezt a sormintát rontaná el a KTE….mert akadt egy megfelelő tudással rendelkező, helyben gyökeredzett szakember, akit a jelenlegi vezetés végre leszerződtetett, és nem azt hangoztatta, hogy nehéz vele együtt dolgozni.
    – Külön kell szólni a megmentő KLC-ről. Ma már egyértelműen bebizonyosodott, egy nehéz időszakban, amikor a városvezetés megvonta a támogatást a felnőtt labdarúgástól, országos szinten elsők között, érdemes volt megalapítani, a fiatal ambiciózus szakembereket, országos diákolimpiát nyert „lánchidas” játékosokat, /közülük ma már többen edzőként szolgálják a magyar labdarúgást/ foci őrült szülőket magához vonzó klubot. Ez utóbbi közegből emelkedett ki a KTE jelenlegi vezetőedzője, Szabó István is. A köszönetnyilvánításból a projektet támogató önkormányzat, annak kulturális és sportbizottsága sem maradhat ki. Az elismerő szavakat hosszú sorokon keresztül lehetne ismételni, két nevet – Karakas Ferenc-S.Juhász Attila – azonban érdemes kiemelni. De térjünk vissza a KTE-hez, mely hosszú, rögös úton jutott el a jelenlegi megsüvegelendő eredményig. A helyezés bizakodásra ad okot, mégis amondó vagyok, ne ringassuk magunkat illúziókba, Kecskemét nem a profi sportot kiemelkedően támogató városok között tartják számon. Különben anno az illetékesek kihúzzák a lila-fehér klubot a csávából, megépül a tervezett Széktó Aréna, ahol a fiatal tehetségek kiemelt akadémián, a felnőttek a legfelsőbb szinten, nemzetközi küzdőtéren rugdosnák a gólokat. Ehelyett, mint azt a sportújságban is olvashattuk, nem rendelkezünk megfelelő feltételekkel. Ráadásul az alap is rogyadozik, a megyei csapatok fogynak, és mint legutóbb tapasztalhattuk, már teljes létszámmal sem tudnak kiállni. Mi több, a feljutás valószínűleg vezetőedző cserével is járna. Jó lesz nekünk az NBII, és majd ha egyszer minden követelményt teljesíteni tudunk, jöhet az elit.
    Hajrá lilák, hajrá KTE, hajrá KLC!!!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.