… vagyis mi lehetünk az első olyan csapat a négy közül visszakerülhet az NB1-be, amelyik a 2015- ben létszámcsökkenés áldozataként kikerült onnan, pedig mi indultunk legtávolabbról akkor, mégis mi állunk legközelebb az élvonal kapujához.

A kizárással mindegyik csapat NB3-ba kapott indulási jogot. Kettőt segített városuk, kettőt nem.

A Győr és a Nyíregyháza folytathatta a harmadik vonalban.
A Rába-partiak két év után feljutottak az NB2-be, ahol azóta legjobb eredményük egy hatodik hely volt.
A nyírségiek egy év alatt felkerültek a második vonalba, itt azóta 5. pozíciónál jobbat nem sikerült elérniük.

A pécsiek egészen a megyei bajnokságig zuhantak, de azonnal visszakerültek a Nemzeti Bajnokság vérkeringésébe. 4 év harmadosztály után az előző bajnokságban újoncként majdnem sikerült nekik egy kisebb csoda, a duplázás, az azonnali feljutás magasabb osztályba, mert a 21. fordulóban még a második helyen álltak, a bajnokság végére viszont meg kellett elégedniük a negyedik hellyel.

6.  5.  4.  a fenti három csapat legjobb NB2-es év végi eredménye az elmúlt hat évben, ezt a sormintát rontaná el a Kecskeméti TE azzal, ha másodikként befutna a bajnokság végére.

Miért is indult legmesszebbről a Kecskeméti TE?
2015-ben gyakorlatilag megszűnt a csapat, KTE néven 3 évig nem volt foci városunkban. A Kecskeméti LC 2018-ban megnyerte a megyei bajnokságot, az osztályozón kivívott feljutási jogot kihasználva kérte és kapta vissza a csapat KTE nevet.
Annak ellenére, hogy 3 éves NB3-as tagságunk utolsó éve nem a legszebben végződött (téli hat pontos előnyünket elszórakozva csak második helyen végeztünk) legjobb csoport-másodikként feljutottunk és bizakodva vágtunk neki  az NB2-nek. A klubvezetés júliusban első nyilatkozatában elmondta elvárásait, ami ugyanaz volt, amit bármelyik frissen feljutó szeretne: 8.-12. hely, stabil bentmaradás. Habár első nyilatkozatában Szabó István megígérte, hogy a felkészülési időszak végén, a bajnokság indulásakor ő is elmondja hova várja csapatát a bajnokság végére ezt nagyon bölcsen mégsem tette meg. Nem, mert ő ugyan érezte, tudta, hogy egy jó csapatot rakott össze, azt viszont nem tudta, nem is tudhatta a többi csapatnak hogyan sikerült a nyári erősítés, mennyire ütőképes csapatot sikerült másoknak összerakniuk, mire leszünk mi képesek az új közegben. Az első 6-8 meccs azért már jelezte, hogy ha nagy gondok nem jönnek közbe azért bentmaradási gondjaink nem lesznek.

Mi indultunk tehát legmesszebbről, és nekünk van legnagyobb esélyünk elérni a feljutást, mert négy fordulóval a vége előtt feljutóhelyen állunk. Az elvártakat pontokban, játékminőségben jóval túlteljesítette már eddig is a csapat, erre teheti fel a koronát azzal, ha a hátralévő négy meccsen legalább ugyanannyi pontot szerez, mint a DVTK és megtartva második helyét feljut az NB1-be. Hatalmas kudarc és csalódás az se lenne, ha nem sikerülne –a feljutás a diósgyőrieknek kötelesség, nekünk csak lehetőség–, de az utóbbi hetekben látható játék alapján bízunk benne, hogy tudják tartani az eddigi formát a fiúk, és meg lehet a feljutás.

 

Hajrá lilák, hajrá KTE!