Túl a bajnokság háromnegyedén érdemes megnézni a tabellát, a csapatok eredményeit és el lehet gondolkodni a két leglényegesebb kérdésen, amit a címben láthattok.

Lássuk hát:

Ki jut fel az NB1-be?
Ez úgy tűnik nem kérdés. Csak két csapat jelezte korábban ezt a szándékát, a többieknél több dolog hiányzik még az előrelépéshez. Ennek megfelelően az a két csapat áll a tabella első két pozícióján, akikről nagy valószínűséggel feltételezhetjük, hogy ősztől már az élvonalban folytatják.
A következő bajnokság itt a második vonalban már érdekesebb lehet, mert gyaníthatóan addigra 6-7 megyeszékhely is megerősödik annyira, hogy nem az NB1-ből kiesők lifteznek majd vissza, hanem új csapatokat köszönthet majd az élvonal.

Ki fog kiesni?
Augusztus közepén a harmadik és a téli szünetben a huszadik forduló után is megkérdeztük ezt a szurkolóktól, ennek eredményét a fönti kép jobb fölső és jobb alsó sarokban láthatjátok. Mint ahogy ott is nagy a bizonytalanság még most sem, 9 fordulóval a vége előtt sem lehetünk ebben a kérdésben biztosak, mert olyan szoros a tabella, annyira hullámzóak a formák és eredmények, hogy gyakorlatilag a nyolcadik helyezett Pécs alatti csapatok bármelyike kieshet!