Ki jut fel, ki esik ki?

Túl a bajnokság háromnegyedén érdemes megnézni a tabellát, a csapatok eredményeit és el lehet gondolkodni a két leglényegesebb kérdésen, amit a címben láthattok.

Lássuk hát:

Ki jut fel az NB1-be?
Ez úgy tűnik nem kérdés. Csak két csapat jelezte korábban ezt a szándékát, a többieknél több dolog hiányzik még az előrelépéshez. Ennek megfelelően az a két csapat áll a tabella első két pozícióján, akikről nagy valószínűséggel feltételezhetjük, hogy ősztől már az élvonalban folytatják.
A következő bajnokság itt a második vonalban már érdekesebb lehet, mert gyaníthatóan addigra 6-7 megyeszékhely is megerősödik annyira, hogy nem az NB1-ből kiesők lifteznek majd vissza, hanem új csapatokat köszönthet majd az élvonal.

Ki fog kiesni?
Augusztus közepén a harmadik és a téli szünetben a huszadik forduló után is megkérdeztük ezt a szurkolóktól, ennek eredményét a fönti kép jobb fölső és jobb alsó sarokban láthatjátok. Mint ahogy ott is nagy a bizonytalanság még most sem, 9 fordulóval a vége előtt sem lehetünk ebben a kérdésben biztosak, mert olyan szoros a tabella, annyira hullámzóak a formák és eredmények, hogy gyakorlatilag a nyolcadik helyezett Pécs alatti csapatok bármelyike kieshet!


2 hozzászólás “Ki jut fel, ki esik ki?” bejegyzéshez

  1. KI JUT FEL, KI ESIK KI…szerintem a jelenlegi táblázat realizálódik. Lényeg, a Tiszakécske állítsa meg a liftet. A lilák jó szereplése, ebben a bajnoki idényben megsüvegelendő. Azonban az igazi kihívás a következőben esedékes.
    Ezek szerint igaza volt az MLSZ-nek, amikor az NB1 létszámát – a mi kárunkra is – lecsökkentette, ha a feljutási harcot csupán két egyesület vállalja. A 6-7 megyeszékhely csapata megerősödésére egyelőre nem fogadnék, az is benne van a pakliban, hogy a profi fociról ismét tömegsportra váltanak. Olvasom, a szöviben, új szereplőkkel elkészült az újabb koncepció. Aki meg tudja mondani, hányadiknál tartanak, kap egy kupica hírös barackot. A „vicc” az egészben, a programpontok az előzőekhez nagyban hasonlítanak, ismét az utánpótlásra került a célkereszt. Az iskolákba, óvodákba is elmegyünk – hirdetik az alkotók. A kecskeméti nevelők ezt „időszámítás előtt” megtették, csapataik az első országos óvodás kupán kiválóan szerepeltek. Csak kérdezem: nem lett volna egyszerűbb a rendszerváltás hajnalán, központilag megalkotott, elindított gondolatokat végig vinni??? Akkor lehet, Kecskemétnek is „A” kategóriás stadionnal rendelkezne, a KTE sorra nyerhetné a kupákat, a nemzetközi porondon is megmérettethetnének, a lelátókon babgulyást kanalazó szurkolótábor legnagyobb örömére. Úgy, mint nem is olyan régen. Izgatottan várom a következő idényt, örülök, hogy lila-fehér csapatunknak kiesési gondjai nem lesznek. Hajrá lilák!!!

  2. Budaaorsot sajnalnam ha kiesne ,jó nevu klub , remeljuk maradnak…

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.