A hőzöngőkről …

Sajnos mindig vannak a klub körül magukat szurkolónak nevező egyének akik egymást túllicitálva verik nagy dobra tájékozatlanságukat, és szidják a csapatot. Itt van például ez a KTE – KTE Szurkolok csoport a facebookon. Bármi is az eredmény vannak páran akik elégedetlenkednek, erre többen mindig támogatóan rákontráznak.

Nézzük a legutóbbi meccs utáni hozzászólásokat, amiket néhány szóban megválaszolok:

„Hát most akkor mi a valóság ! nem akarunk feljutni inkább szét zülleszti k a csapatot??? vagy mi lesz ?”
– Soha senki nem mondta, hogy ebben a bajnoki évben fel szeretnénk jutni.

„Lepukkant a stadion unk Az átigazolások ból az látszik a csapatnak és le kell pukkadni”
– Télen az igazol, akinek a feljutáshoz, vagy a kiesés elkerüléséhez szükséges, esetleg elfogyott a kerete. Mi egyik csoportba se tartozunk.

„Ez rendben is lenne de miért a kiesés ellen menekülőktől kell kikapni. A feljutás máshogy is elkerülhető.”
– Hat vereségünk felét a DVTK, a Haladás és a Szeged ellen gyűjtöttük be. Ők is a kiesés elől menekülnek?

„Álmodtunk egy új világot magunknak, itt hevert a lábunk előtt”, s most szerte foszlott, ébresztő!”
– Álmodtunk egy másodosztályt, amiben még most is előkelőbb helyen állunk, mint azt bárki remélhette induláskor. Ébresztő!

„Itt csak arról van szó, semmi másról a kieső jelölt Csákvár szabályosan földbe döngölte a KTE-t! Ezt így körbejárni s vélt magyarázatot adni oktalanság! A KTE-nek ez nem az első veresége ahol alulmaradt, ennyire képesek! ?
– Legközelebb érdemes megnézni a meccset, ha már a youtubon látható, mert ez egy ikszes meccs volt, a szerencsésebb csapat nyert, földbedöngölésről szó se volt! Hat vereségük egyike se volt földbedöngölés és olyan megszégyenítő, mint amit a Kécske kapott tegnap a Szegedtől. Hatszor alulmaradtunk, mert az ellenfél egy, vagy két góllal többet szerzett, mint mi. Ennyi.

„… van itt az a Lila köd meg a Szakmai Igazgató rájuk tartozik pl. egy nyílt levéllel, hogy megnyugodjunk!”
– Van itt a Lila Köd … rájuk tartozik. A Lila Köd mögött ugyanolyan egyszerű ember van, mint Ti! Nem a klub embere, csak ő tájékozódik az interneten és amit ezután sem tud megkérdezi hivatalos csatornán a klub illetékesétől. Ezeket bárki megtehetné, de vannak páran, akik inkább gondolkodás, tájékozódás nélkül nyomják a hülyeséget. A Lila Köd csak annyit tesz, hogy összegyűjti az információkat amik érdekelhetik a KTE iránt érdeklődő embereket. Ez egyrészt internetes információgyűjtés, másrészt saját gyártású táblázatok, statisztikák, posztok.
Természetesen meg lehet kérdezni a szakmai igazgatót, de a bajnokság előtt nyilatkoztak, hogy a cél a 8.-12. hely elérése a bajnokság végére. Ha ez a célkitűzés változik, majd jelentkeznek, addig ez van érvényben. Attól, hogy 1-2 örömmámorban úszó néző pár megnyert meccs, vagy egy jó sorozat után elhiszi és leírja, hogy a feljutás a cél, attól az még nem lesz valóság.

„Az ám itt a baj hogy a politika azon belül is a NER le tanyázott a sportba.”
– Ez nem politika, nem NER, csak egyszerű matematika. Ha lenne egy milliárd forinttal több pénze évente a tulajdonosnak cél lehetne az első osztály.



Természetes, hogy nem esik jól senkinek a vereség, de azért lehet gondolkodni, tájékozódni, okokat keresni.

Kimondva, kimondatlanul NEM cél most az NB1, erről itt olvashattok.

Minden egyéb kérdésben szívesen várjuk akár ide is a kérdéseket és helyettetek, Nektek utánajárunk a miérteknek. Ha valaki a kérdéses KTE – KTE Szurkolok csoportban is tag kérem hívja fel figyelmüket erre az írásra. Én magam nem vagyok ott tag -bár pár évvel ezelőtt megkérdezésem nélkül ott adminná tettek- de akkora ott a tájékozatlanság, az ellenszenv, a rosszakarat, ami sértő és bántó a KTE-re, a városra, minden kecskemétire, igazi szurkolóra nézve, ezért már több éve nem vagyok a csoport tagja. Többször többen indítványozták már, hogy tegyék zárttá a csoportot, de ezt nem teszi meg az admin, évek óta nyilvánosan hoznak szégyent sokunkra.


7 hozzászólás “A hőzöngőkről …” bejegyzéshez

  1. Bocs, hogy belekotnyeleskedem. Nem tudom, kik az említett csoport tagjai, nem tartozom a „hőzöngők” táborába, nem facebookozom, egyszerűen csak szeretem a kecskeméti focit. Van véleményem, melynek egy szeletét innen a „karosszékből” szeretném „nagydobra” verni.
    Szerintem mindkét félnek van igazsága, a különbség csak a hangsúlyon van.
    Én így látom.
    Még hosszú időnek kell eltelni, hogy Kecskeméten egy felelős vezető kijelentse, NBI-be akarunk kerülni. Ez a város nem igazán profi sportra termett. Ebbe mi szurkolók, akik nehezen viseljük a hírös városi csúcsteljesítmény hiányt nehezen tudunk beletörődni. Ezért bukhatnak ki belőlünk durva megfogalmazások. Folytatva, mert ha anno lett volna NBI-es igény, a táblázat elfő felében helyezkedő kupagyőztes csapatot a csődhelyzetből kirángatták volna. Mint ahogy más településeken országszerte megtették. Legszomorúbb a dologban, nem gondoltak arra, ez a kedvezőtlen döntés az elitbe tartozó utánpótlás nevelésünket is mélybe taszítja. Azért sem könnyű innen felemelkedni, mert – hírek szerint – a meghiúsult stadionrekonstrukció miatt, ma már csak az MLSZ jóindulatának köszönhetően játszhatjuk itthon bajnoki mérkőzéseinket. A nehezen megvalósult álom – bármennyire is jó passzban vagyunk – így könnyen elillanhat. Ennek megtartására is nagy háttérmunkára lesz szükség.
    Ezért is értem meg az aggódókat. Aggódom magam is, hiszen sorra adjuk el értékeinket. Ez nem hiszem, hogy a stabilizáció jele lenne. Pedig olyan szépen indult minden, a saját nevelésű vezetőedzőnket az egyesület ismét befogadta…
    A politikát nem keverném ide, az bánt, hogy ezt a sportos időszakot nem tudjuk igazán kihasználni.
    Remélem Kecskemét labdarúgása nem kerül olyan helyzetbe, mint a felnőtt vízilabda, ahol az OBI-ből indulva a megszűnésig jutottak…
    Reménykedjünk, hogy Rózsa Pali bácsi nem ül az idők végezetéig a trónján, az újabb NBI-es tagságra nem kell száz évet várni!

    1. Sok mindenben igazad van, de …
      a problémám fő oka, hogy amit idéztem (és vannak ennél sokkal durvábbak is ott) KTE nyilvános szurkolói csoportban hangzanak el, és ahelyett, hogy a többiek leállítanák ezeket az embereket, tájékoztatnák a csapatot szapuló embert ők is egymást túllicitálva egyre cifrábbat találnak ki hozzá. Ilyen egy szurkolói csoport? Kell ez a szégyent nyilvánosan bemutatni??
      A szurkoló úgy van a csapatával, klubjával, mint szülő gyerekével. Szereti, óvja, és ha esetleg nincs megelégedve teljesítményével elmondja jobbító szándékú véleményét, de a kritikában látszódik, érződik a segíteni akaró jóindulat. No itt ennek nyoma sincs!!!
      A néző megveszi a jegyet, megnézi az előadást, véleményt nyilvánít taps vagy kritika formájában és vagy jön legközelebb, vagy elmarad. Az ő döntése.
      Jelen esetben teljesen másról, egy tájékozódásra képtelen, a csapatot ócsárló emberek gyülekezetéről van szó. Ezt nehezményeztem a posztban. Ha nem tud valamit rákeres, másokat megkérdez, de ne mutogassa tájékozatlanságát, tudatlanságát. Nem szégyen az, csak nem kellene nagydobra verni!
      Ha olyan csoportra igény van ám legyen, de akkor tegyék legalább zárttá (priváttá), hogy csak azok láthassák, akinek az kell, és ne szégyenítsék meg vele a várost, a klubot és az igazi szurkolókat.

      1. Megértettem, amit ebben az ügyben tehetsz megtetted, felhívtad a figyelmet a jelenségre. Én egy másik szemszögből közelítettem, arra próbáltam fókuszálni, kár itt az NBI-el egymást hergelni, mert több okból sincs realitása. Élvezzük a profi másod osztályt amíg lehet.
        Az idézett hozzászólásokkal nekem nincs különösebb bajom, természetes reakciónak tartom. Arra figyelmeztet, a helyi sportsajtóval nincs minden rendben, nem tudnak vagy nem akarnak részletesebb tájékoztatást adni. Ez a probléma évtizedeken átnyúló téma. Többen, többféle képpen próbálták orvosolni, aztán befuccsolt a projekt. Érezve a gondot, a rendszerváltás hajnalán a sportolók kérésére az önkormányzat Kulturális és Sportbizottsága is próbált egy sajtótermék alapítására anyagi segítséget nyújtani, ám jött az „irigy manó” akinek a megoldás nem tetszett… A végkifejlet az lett, a hivatalnokok között kiosztottak néhány kemény dá-dá-t, és ment minden a levesbe. Mint ahogy az korábban is történt. Legutóbb az egyre színvonalasabb „kesport” dobta be a törülközőt. Gondolom, nem azért, mert hatalmas támogatásban részesült. Ne csodálkozzunk, hogy a kielégítetlen tájékozatlanok ilyen facebook akciókba menekülnek.
        Na, de hiánypótlásként most itt van nekünk a „Lila Köd”,gratulálok, külön a játékhoz, a népes tippelő táborhoz, jól csinálod, akinek ingerenciája van rá hasznos információkhoz juthat. Támogatásra méltó. Csináld tovább ilyen lelkesen, mert a hírös városi sportberkekben továbbra is visszatérő téma, szükség van a helyi sport, benne a labdarúgás kellő propagálására.
        Talán emlékszel még arra az esetre, amikor a KTE család váratlanul polgármestert ültetett a bársonyszékbe. Akkor az általad idézett „túl lelkes kommentelőknek” is főszerep jutott, akik ennél több hírekhez jutottak.

      2. Egyetértek veled, de a hőzöngőkön kár felhúzni magad. Ilyenek minden csapatnàl vannak. Tudomásul kell venni, hogy ez nem a 2008-as csapat aki a Fradival is feltörli a pályát. Masszív kis csapat akit nehéz megverni, de nem több. Én ennek is örülök.Álmodni szabad, de a meg nem valósult álmokat számonkérni igazságtalan.

  2. Érdekes, hogy a kécskei (zárt) szurkolói facebook csoportban sokkal pozitívabb a közhangulat, mint a KTE-s szurkolói facebook csoportban, pedig nekik sokkal kevesebb okuk van az optimizmusra.

  3. Optimista szemléletem az oka, hogy bízom Visinka Ede tudásában, a rendszerváltás óta komoly egyéni képzést először nála láttam. Tőle elvárható, hogy a liftezést megállítja. Akik jártak Tiszakécske meccsekre tudhatják, a lelátót kecskeméti szurkolók is bőségesen elárasztották. Reméljük így van ez a pozitív megítélést kapott facebook csoporttal is.

    1. Erről van szó, a pozitív közhangulat meghozza gyümölcsét: Dorog – Tiszakécske 0 – 1. Örömteli, hogy a „köd” tippelői közül is többen így gondolkodtak.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.