“Jósolni nehéz, különösen a jövőre vonatkozóan.” Ez a Mark Twain idézet jutott eszembe most is, mikor a ‘tavasz’ első fordulójának várható eredményeit próbálom megtippelni. Adott ugye téli a tabella (ezt lásd lentebb), és ismerjük a téli játékosmozgásokat amit az NSO gyűjtött össze számunkra, ezt ide klikkelve találjátok meg. Az edzőmeccsekből csak a szakmai vezetés tud következtetéseket levonni, azok eredményeire nem nagyon alapozhatunk, tehát maradnak a fenti infók és a varázsgömb.
Lássuk az első tavaszi fordulót:

Siófok – Ajka ~ D
Dunántúli rangadót vív a két középmezőnyben lévő csapat. Ha sikerült őszvégi formájukat elmenteni akkor hazai győzelem várható, mivel a végén a hazaiak a győzelmeket, az ajkaiak döntetleneket gyűjtögették szorgalmasabban. Ennek ellenére a Kis Károly csapata jó lehet egy döntetlenre Siófokon.

Soroksár – Kecskemét ~ V
Télen nem erősített a fővárosi csapat (csak távozóik voltak), pedig nagyon borotvaélen táncolnak a kiesés határán. Annak ellenére, hogy a Sori meggyőző fölénnyel verte kisFradit a téli edzőmeccsen mi természetesen vendéggyőzelmet várunk ezen a meccsen.

Szolnok – Budaörs ~ H
Ez a meccs ennek a fordulónak egyik kiesési rangadója. Mindkét gárdának nagyon fontos lenne az a 3 pont amit ezen a meccsen meg lehet szerezni. Döntetlen-közeli eredmény várható, talán a hazaiak egy góllal jobbak lesznek.

Pécs – Szentlőrinc ~ V
A hazaiaknál 12 COVID fertőzöttet diagnosztizáltak. A pécsiek a Szentlőrinccel történt közös megállapodás után halasztást kértek a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, de az MLSZ nem engedélyezte. Egyébként döntetlent tippeltem volna a baranyai házi-derbire, de így a vendégek állnak közelebb a győzelemhez.

Győr – Szombathely ~ V
Szomszédvárak csatája. Jobb pozícióban, nagyobb tervekkel, komolyabb esősítésekkel vágnak neki a tavaszi pontvadászatnak a vendégek, az ő győzelmüket várom ezen a meccsen.

Nyíregyháza – Tiszakécske ~ H
Mindkét csapat jobb teljesítmény reményében vágott neki ősszel a bajnokságnak. A nyírségiek jobb erőket képviselnek, nagyobb esélyük van a győzelemre.

Békéscsaba – Dorog ~ D
Meglepően remekül szerepelt ősszel a Dorog, a csabaiak nehezen találtak magukra. Schindleréknek nagyon kell a pont, ha több nem is, de egy összejöhet nekik.

III.ker. TVE – Szeged ~ V
Égetően nagy szüksége van a Kerületnek minden pontra, de a szegediek ellen nem sok esélyük lesz, mert a vendégek is látnak még esélyt a feljutásra, ezért nagyobb az esélyt látok ezen a meccsen a vendég-győzelemre.

Csákvár – Budafok ~ D
Ez a meccs ebben a fordulóban a második kiesési rangadó. Hat pontos meccs lesz, mindkét gárdának nagy szüksége lenne a győzelemre, de szerintem igazságosan megosztoznak majd a pontokon.

Vasas – DVTK ~ D
A forduló rangadója. Mindkét csapat nagyon bízik a jó szezonkezdésben, hogy győzelemmel tudjon ellépni fő riválisától. Háromesélyes a meccs, egy gól dönthet a 3 pont sorsáról, de szerintem nem lesz gól ezen a meccsen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A tippeléstől nem kell megijedni, ez csak egy játék, amitől még érdekesebb lehet a hétvégi forduló. Kimásoljuk egérhúzással az írás végén a párosítást (kijelölés az elejétől a végéig, miközben a bal egérgombot nyomjuk; majd jobbal belelövünk a kijelölésbe és ‘Másolás’) , jobb klikk alul a hozzászólásmezőbe és ‘Beillesztés’, a sorok végeire klikkelünk és beírjuk a tippeket, de kimásolás-beillesztés helyett az is elég, ha az adott meccs-sorrendben a tippelt meccs-kimeneteleket H (hazai győzelem) D (döntetlen) V (vendég győzelem) , csak a nagy kezdőbetűt kell a párosítás mögé írni. Játszhatunk saját nevünkben, de játszhatunk becenévvel (nicknévvel) is. Megadunk egy ímélcímet (ami nem lesz látható!) és a nevet. Ez a név máskor is ugyanaz legyen, mert csak így lehet eredményeidet majd összesíteni, így tudsz az összesített versenyben is részt venni. Ha elrontod, kihagysz valamit mindaddig új hozzászólásban is módosíthatod, míg az adott meccs el nem kezdődik.

A játékban bárki részt vehet, aki a forduló első meccsének kezdetéig leadja tippjét. Ha eltalálod a meccs győztesét, döntetlen esetén Te is ikszre vetted, akkor annyi pontot kapsz amennyi az adott csapat, vagy a D alatt szerepel. A pontokat összeadjuk, ebből kialakul a heti sorrend. Az a tippelő, aki a fordulók legalább felében velünk játszott részt vesz az összesített versenyben is, és összesített helyezési sorszámot kap. Az összes lejátszott forduló tippjeiből átlagot számítunk, ebből összesített sorrendet kapunk, aminek értéke az értékelési táblázat jobb szélén lesz, az összesített sorrend sorszáma pedig a bal szélén, de csak azoknál, akik törzstippelők, tehát tippeltek a fordulók legalább felében.

Érdemes lesz szorgalmasan tippelgetni, mert a tippjáték év végi összesített versenyének győztese a játékosok által aláírt mezt kap jutalmul a klubtól, a második helyezett a Peller és Társa Gépihímző BT.-től egyedi hímzett KTE logós baseballsapkát. (Holtverseny esetén jobb heti legtöbb, második legtöbb, … pontérték rangsorol majd.)

Igyekszünk az adatgyűjtéssel, az eredmények feldolgozásával, és ha rajtunk múlik a heti tippjáték végeredménye a forduló utolsó meccsének vége után két percen belül a poszt végére felkerül.

Következő forduló tipp-posztját hétvégi forduló esetén csütörtök kora délután keressétek ezen az oldalon, a szerdai fordulók tipp-posztját hétfő délig igyekszünk megosztani veletek.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tippelési segítségként a tabella, a csapatok formamutatói,
a kép jobb szélén a következő forduló párosításai és az elérhető odds-ok:


Tɪᴘᴘᴇʟᴇ́sɪ ʜᴀᴛᴀ́ʀɪᴅᴏ̋:  ᴠᴀsᴀ́ʀɴᴀᴘ 13:00

A tippeket ebben a meccs-sorrendben kérjük:
Siófok – Ajka
Soroksár – Kecskemét
Szolnok – Budaörs
Pécs – Szentlőrinc
Győr – Szombathely
Nyíregyháza – Tiszakécske
Békéscsaba – Dorog
III.ker. TVE – Szeged
Csákvár – Budafok
Vasas – DVTK


A heti tippjáték végeredménye:


Az összesített tippverseny élmezőnye: