A tavaszi rajt előtt …

Egy évvel ezelőtt és most is bizakodva vártuk/várjuk a tavaszt és reméltük/reméljük, hogy az őszi teljesítményhez hasonlóan szép eredményeket hoz a tavasz. Nézzük miben különbözik a két év.

Egy évvel ezelőtt hat ponttal vezettük a tabellát, és joggal hihettük, hogy az őszi szezon végére kialakult csapatjátékot és teljesítményt sikerül majd átmenteni tavaszra. Nem sikerült. Komolyabb erősítést nem is terveztünk, az lehetett a szempont, hogy majd NB2-re alakítunk ki új csapatot. Nos a feljutás ugyan meg lett, de az őszi játéknak nyomát se láttuk tavasszal. Fő riválisunk 8 pontos hátrányból hat ponttal vert minket, tehát 17 meccsen 14 pontot hozott be rajtunk. 🙁 Legjobb csoport-másodikként feljutottunk.

Nyáron a csapat teljesen átalakult. Jó sikerült igazolni, jól sikerült a sok helyről érkező játékosokat egységes csapattá gyúrni. Úgy tűnik elérjük a bajnokság előtt kitűzött tervet, a 8. – 12. közötti helyezést.
Nagyon reméljük, hogy tanultunk az előző év indításának hibáiból és most tavasszal nem lesz megtorpanás a csapat teljesítményében. Most sem volt nagy játékosmozgás a téli szünetben. A védelem jobb oldalára és a középpályára érkezett erősítés, akik növelik a variációs lehetőségeket. Távozónk Puskás Zoltán és Marsa Levente és úgy tűnik több nem is nagyon lesz*, mert egybe szeretnénk tartani a mostani keretet.


Ne legyünk túlzottan elbizakodottak! Mint látjuk az egy évvel ezelőtti ősz után is jöhetett egy nem várt tavasz. Hiába vagyunk most dobogósok, és hiába megyünk ki majd minden tavaszi meccsre majd úgy, hogy azt meg akarjuk nyerni az ellenfél is ilyen szándékkal fut majd ki a gyepre. Nem mindig úgy alakulnak az eredmények, ahogyan azt mi megálmodjuk. A feljutás az élvonalba most még nem opció, arra több szempontból sem vagyunk még felkészülve, de ha úgy alakulna, hogy a 2008-as évhez hasonlóan még nem tervezett módon feljutóhelyen végeznénk biztos sikerülne megoldani az NB1-ben történő indulást, de nem ez a realitás. Mint ahogy az NB3-hoz képest az NB2 is anyagilag egy jóval magasabb szint az élvonalhoz is nagyot kellene ehhez még ugrani rendszeres évenkénti finanszírozás és létesítményfejlesztés vonatkozásában. A konkrét számokat nem ismerjük, de nagyon nagyok …


Reméljük nem lesz az előző évihez hasonló megtorpanás, és lehet tervezni a következő szezonra.
Lukit előszerződéssel nyáron viszi a DVTK, fiataljaink is ‘kiöregednek’, mivel a következő bajnokságban egy 2003 január 1 után született játékosnak kell mindig pályán lenni (kivéve, ha kiállítják, vagy lesérül és már nem lehet többet cserélni). /Ebben a bajnokságban még 2002. január 1. ez a dátum./

Most öt fiatalunk van, közülük hárman a a bajnokság végére kiöregednek ebből a státuszból, tehát alaposan szét kell nézni az akadémiánkon is, mert legalább ugyanennyi bevethető „fiatal harcosra” szükség lesz ősszel is. Győri Ábel és Győri Benjámin erősítésként érkezhet az U19-ből, de talán vannak ott még többen is.


*_ ‘Lapzárta’ után érkezett a hír, hogy Szalai Józsi, Madarász és Hatvani is távozik a keretből.
Szalait a Vasas visszahívta kölcsönszerződés keretében, a támadósorban kisebb lesz így a variációs lehetőség; Madarász nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket ezért távozik; Hatvani több játéklehetőség miatt nyárig kölcsönbe megy Dabasra. Két ‘fiatal’ távozott, a meglévőkkel kell jobban gazdálkodni, illetve be kell dobni a mély vízbe a két Győri fiút.