KTE – Haladás esélylatolgatás

A két csapat szurkolói csoportja jó kapcsolatot ápol egymással, de ezt most a meccs idejére felfüggesztik azt hiszem. 2008-ban egyszerre jutottunk fel a másodosztályból, és újoncként ők 3., mi 5. helyen végeztünk első élvonalbeli évünkben. Az NB1-ben kétszer annyi győzelmet könyvelhettek el a szombathelyiek ellenünk (szám szerint hatot), mint mi ellenük, ötször pedig megosztoztak a csapatok a pontokon.

Nézzük ezután a másodosztályt:

2002 és 2005 között négyszer találkoztak a csapatok egymással a második vonalban, a mérleg kiegyenlített: egy-egy 2-1 -es győzelem mindkét oldalon, és két 1-1 -es döntetlen.

Most is ilyen döntetlen-közeli eredményre van kilátás. Nézzük miért:

A nyerési esély közel egyforma, egymás mellett áll a két csapat a tabellán, közel azonosak a többi mutatók is. A kép jobb széléről leolvasható, hogy a tabellán is közel azonos utat járt be a két csapat (piros a KTE, kék a Hali).

További hasonlóság fedezhető fel a két csapat legutóbb tíz meccsének eredménysorában is:

* – a Haladás ötödik meccsén a döntetlen kupameccs, amit büntetőkkel nyertek meg a Gyirmót ellen

A Haladásnak összesen négy veresége van, ezt mindet a legutóbbi hat* fordulóban szedte össze!
A KTE-nek összesen 3 veresége van, ebből kettőt az utolsó három fordulóban szenvedett el.
Ez utóbbi három fordulós rész-mérleg a vendégekre is igaz, mivel Csákvárt ugyan verték otthon, de ezután kikaptak idegenben a Vasastól, majd az előző fordulóban otthon a Siófoktól is.

Mindkét csapat egy rossz sorozattal érkezik tehát a hétfői meccshez. Vártuk már nagyon, hogy tévés meccsen láthassa ország-világ a KTE-t, de nem most kellett volna, nem most éljük legjobb napjainkat. Reménykedünk, hogy sikerül felrázni és jól összerakni a csapatot és végül egy jó kis meccs lesz a KTE-Haladás összecsapás.

Nagyon hasonlóak, szinte egyformák a mutatók, amelyik csapat nyerni tud, tapadni tud a Vasas-DVTK pároshoz. A döntetlen egyik csapatnak se jó igazán, mivel azzal 2-2 pontot veszít mindkét gárda és ezzel lehetőséget ad arra, hogy meglépjen a tabella első két helyezettje. /Persze csak ha bejön a Vasas-Budaörs és a DVTK-Ajka meccsen a hazai-hazai papírforma./

Ahogy haladunk a szezon vége felé egyre jobban fáradnak a játékosok, a kéthetes szünet után 8-9 nap alatt három meccses ritmust is nehéz megszokni. Betegségek és sérülések is tizedelik a csapatokat. Hazai oldalon színes lapok miatt nem lesz hiányzó, vendégoldalon viszont két alapembernek számító játékos (Kis Bence és Német Milán) sárga lapok és piros lap miatt kihagyja a hétfői meccset.

Döntetlen-közeli eredményre van kilátás. Hmmmm….
A Szeged elleni meccs előtt is így kalkuláltunk az addigi eredmények alapján és vereség lett a vége. Aki ott volt attól tudjuk, hogy mi voltunk a jobbak, csak két hátul eladott labdát könyörtelenül kihasznált az ellenfél. A legutóbbi Kécske elleni meccsen is kétség nem férhet hozzá, hogy mi voltunk a jobbak, hiába álltunk közelebb a gólszerzéshez vesztesként hagytuk el a pályát. Jó lenne most változtatni: hazai pályán dominálni és nyerni is.

Edző legyen a talpán, aki a rossz sorozatból kirángatja csapatát. Kecskemétiként remélem, hogy a hazaiak trénerének sikerül ez jobban és fel tudja úgy rázni a csapatot, hogy győztesként hagyhassák el a pályát.

Hajrá lilák, hajrá KTE!